چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۳

مدیرکل توسعه کتابخانه‌های نهاد در رادیو جوان خبر داد؛

طرح «پیک کتاب» در تهران رایگان است

اصغر گودرزی، مدیرکل توسعه کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور

اصغر گودرزی تأکید کرد: عضویت در یکی از کتابخانه‌های نهادی به منزله عضویت در همه کتابخانه‌های عمومی کشور است؛ یعنی اگر در یک کتابخانه روستایی عضو شوید می‌توانید در پایتخت هم در هر کدام از کتابخانه‌های عمومی از امکانات استفاده کنید و کتاب امانت بگیرید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اصغر گودرزی، مدیرکل توسعه کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور عصر سه شنبه ۲۹ آبان‌ماه در گفتگویی با برنامه «کافه رادیو» شبکه رادیویی جوان، به بخشی از برنامه‌های هفته کتاب و امکانات کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد.

مدیرکل توسعه کتابخانه‌های نهاد در ابتدا با تبریک و گرامیداشت هفته کتاب به کتاب‌دوستان، همکاران نهاد و کتابداران، گفت: پنج‌شنبه هفته گذشته ۲۴ آبان، مراسم بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار را با حضور رئیس‌جمهور محترم برگزار شد و از همکاران برتر بخش‌های مختلف از جمله کتابدار نابینایان، بخش کودک، خیرین و کتابخوانان و سایر بخش‌ها تقدیر به‌عمل آوردیم.

وی در پاسخ به این سؤال که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هنوز نقشی در رشد کتابخوانی در ایران دارد یا کمرنگ شده است، تصریح کرد: در چند سال اخیر، کتابخانه عمومی پای خود را از امانت کتاب فراتر گذاشته و در حال حاضر خدمات کتابخانه دیگر صرفاً به امانت کتاب محدود نمی‌شود و برنامه‌های فرهنگی متنوعی را برگزار می‌کنیم؛ کمااینکه در هفته کتاب، بیش از ۱۷ هزار برنامه فرهنگی از جمله نشست‌های فرهنگی، نقد و بررسی کتاب، قصه‌گویی و برنامه‌های متنوع دیگر برگزار شد.

گودرزی افزود: خارج از بحث امانت کتاب، کتابخانه را تبدیل به پایگاه اطلاع‌رسانی کرده‌ایم تا مخاطبین به بانک‌های اطلاعاتی روز دنیا دسترسی داشته باشند و پژوهشگران مقالات را جستجو کرده و کتابخانه منابع مورد نیاز را در اختیارشان قرار دهند. علاوه بر اینکه امروز کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور دارای بخش کودک هستند، برنامه‌های مختلف فرهنگی در این بخش برای کودکان و مادران ایشان برگزار می‌شود. بخش نابینایان به کتاب صوتی و کتاب بریل مجهز شده و برای ناشنوایان هم اقدامات خوبی آغاز شده است.

وی با اشاره به خدمت «پیک کتاب» اظهار داشت: ما صرفاً امانت کتاب را در کتابخانه نداریم و امکان ارسال کتاب درب منازل و بازگشت آن از دوره همه‌گیری کرونا فراهم شده است. در دوره کرونا بیش از ۷۰۰ کتابخانه این امکان را داشتند و در حال حاضر بیش از ۲۰۰ کتابخانه خدمت ارسال کتاب را ارائه می‌کنند. اما جالب است بدانید که مردم بیشتر دوست دارند با مراجعه به کتابخانه و گردش بین قفسه‌ها، کتاب‌ها را تورق و انتخاب کنند. با این حال این خدمت برای گروه‌هایی از جامعه، مثل بانوان خانه‌دار، سالمندان یا افراد دارای معلولیت، جذابیت خود را دارد.

مدیرکل توسعه کتابخانه‌های نهاد در پایان در خصوص ارائه این خدمت در شهر تهران گفت: ۵ کتابخانه در ۵ نقطه از شهر این خدمت را ارائه می‌دهند که ارسال کتاب از کتابخانه و بازپس‌گیری آن در شهر تهران رایگان است.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 3 =