جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان شمالی تأکید کرد؛

لزوم اهتمام بر اجرایی‌شدن سند ملی خواندن با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی

خراسان شمالی - کراپ‌شده

دادستان عمومی و انقلاب مرکزی استان خراسان شمالی گفت: ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه، یکی از راهبردهای اساسی و مؤثر برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است و بنابراین تمامی دستگاه‌های اجرایی استان، بر اجرایی‌شدن سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید، باید اهتمام جدی داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان شمالی، نهمین جلسه کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه دادگستری استان، به موضوع بررسی سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید، به ریاست سیدجواد ایلالی، دادستان عمومی و انقلاب بجنورد و با حضور جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این سند، برگزار شد.

سیدجواد ایلالی، دادستان بجنورد در این نشست، اظهارداشت: ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، مستلزم همت و اراده همگانی است و با هدف تحقق این امر، تمامی دستگاه‌های اجرایی به ویژه ۲۱ دستگاه پیش‌بینی شده در سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید، باید پای کار بیایند و وظایف خود را به درستی انجام دهند.

ایلالی با تأکید بر اینکه ترویج فرهنگ مطالعه می‌تواند موجب کاهش جرایم و آسیب‌های اجتماعی شود، افزود: قرارهای تعلیق تعقیب، با اعمال شروطی از سوی دادستان‌ها و قضات استان، صادر می‌شود که الزام به خواندن کتاب متناسب به موضوع جرم اتفاق افتاده، می‌تواند یکی از این شروط باشد. بررسی پرونده‌های کیفری نشان می‌دهد عدم آگاهی، نبود مطالعه کافی و مانوس‌نبودن با کتاب و کتابخوانی، موجب بروز جرایم، آسیب‌های اجتماعی و اختلافات خانوادگی می‌شود. مراکز ماده ۱۶ استان، با دارابودن یک کانون جمعیتی مستمر، می‌تواند یکی از پایگاه‌های هدف برای ترویج فرهنگ مطالعه باشد.

لزوم اهتمام بر اجرایی‌شدن سند ملی خواندن با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی

مهدی آریان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان شمالی نیز در این نشست، اذعان داشت: همزمان با سی‌ و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، معاون قضائی دادستان کل کشور در پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم، با صدور ابلاغی خطاب به دادستان‌های عمومی و انقلاب مراکز استان‌ها، خواستار سنجش عملکرد دستگاه‌های مسئول در اجرای احکام «سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید» شده است.

آریان افزود: متناسب با سند ملی ترویج خواندن و مطالعه مفید و با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان، وظایف دستگاه‌های اجرایی استان احصا شده و در اختیار آنان قرار گرفته است تا با مطالعه و ارائه پیشنهادات و نظرات کارشناسی خود، این سند بومی‌سازی شده و در مرحله اجرا قرار بگیرد.

وی گفت: گزارش اقدامات دستگاه‌های اجرایی استان در راستای تحقق اهداف این سند، باید هر سه‌ماه یکبار به دادستان استان، استاندار و دبیرخانه دائمی آن در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ارسال شود. دسترسی آسان و کم‌هزینه به مواد خواندنی، عمومی‌سازی فرهنگ خواندن و توسعه مهارت‌های خواندن، برخی از اهداف «سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید» است.

لزوم اهتمام بر اجرایی‌شدن سند ملی خواندن با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی

لزوم اهتمام بر اجرایی‌شدن سند ملی خواندن با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 0 =