جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۳

گفتگو با برگزیدگان هفته کتاب۲/۱۴۰۳؛

عضو ۷۹ ساله کتابخانه، مسافری در مسیر بی‌پایان دانایی

عضو کتابخوان آملی

عضو ۷۹ ساله کتابخانه شهیدان عباس‌زاده آمل و کتابخوان برگزیده هفته کتاب ۱۴۰۳ می‌گوید: خواندن کتاب، به من کمک می‌کند تا احساس آرامش و هدفمندی کنم.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران، در روزگاری که روزمرگی‌های بسیاری از ما به سرگرمی‌های گذرا محدود شده، هنوز هستند کسانی که زندگی خود را به نور دانایی روشن می‌کنند. جواد محمدزاده، کتابخوان برگزیده هفته کتاب ۱۴۰۳، یکی از این چهره‌های الهام‌بخش است. مردی ۷۹ ساله که با پشتکار و علاقه‌ای کم‌نظیر، دریاهای دانش را کاوش می‌کند و کتابخانه را خانه دوم خود می‌داند.

کتابخوان برگزیده سال جاری مازندران که در آستانه ۸۰ سالگی قرار دارد، فردی علاقه‌مند به کتاب‌های حوزه پزشکی و تاریخ است که این روزها از تجربه و فواید یک عمر مطالعه بهره می‌برد. او در یک سال گذشته، بیش از ۹۰۰ جلد کتاب از کتابخانه به امانت گرفته و مطالعه کرده است.

حسرتی که با فرصت مطالعه، تبلور یافت

جواد محمدزاده، متولد نخستین روز اردیبهشت ۱۳۲۴ در تبریز است که از سال ۱۳۶۹ در آمل سکونت دارد. او از نوجوانی، به مطالعه علاقه‌مند بوده و عشق به علوم‌تجربی و پزشکی، او را به دنیای کتاب‌های این حوزه کشانده است. هرچند به دلایلی نتوانست در رشته پزشکی تحصیل کند اما این مسئله، مانع علاقه‌اش به کتاب‌های این حوزه نشد.

عضو ۷۹ ساله کتابخانه، مسافری در مسیر بی‌پایان دانایی

وی در گفتگویی با واحد روابط‌ عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران، از ماجرای ورودش به کتابخانه شهیدان عباس‌زاده آمل می‌گوید: حدود سه سال پیش، به پیشنهاد یکی از دوستانم، به این کتابخانه رفتم. وقتی با منابع به‌روز و متنوع آنجا آشنا شدم، همان لحظه تصمیم گرفتم عضو شوم. از آن به بعد، کتابخانه به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزانه‌ام تبدیل شد. تقریباً هر روز به آنجا می‌روم و کتاب‌هایی در حوزه پزشکی، تاریخ و ادبیات را مطالعه می‌کنم.

مطالعه، سپری برای ذهن و جسم
محمدزاده باور دارد که مطالعه، تأثیری شگرف بر سلامت ذهن و جسم دارد و اذعان داشت: کتاب خواندن، روشی جدی برای مقابله با آلزایمر و بیماری‌های مرتبط با پیری است. علاوه بر این، خواندن کتاب به من آموخته چگونه با دیگران رفتار کنم، صبور باشم و در مقابل انتقادات سازنده برخورد کنم.
او در یک سال گذشته، بیش از ۹۰۰ کتاب از کتابخانه به امانت گرفته و مطالعه کرده است. آخرین کتاب‌هایی که خوانده هم، شامل «ناگفته‌هایی از زندگی عباس سپهری» و «لغات برتر در زبان پزشکی» است که درباره بیماری‌های روانی و درمان آن‌هاست.

عضو ۷۹ ساله کتابخانه، مسافری در مسیر بی‌پایان دانایی


یک زندگی کتاب‌محور
جواد محمدزاده روزهای خود را با مطالعه، گوش‌دادن به برنامه‌های رادیویی علمی و پیاده‌روی سپری می‌کند. او معتقد است که مطالعه، آرامش ذهنی و رضایت درونی را برایش به ارمغان آورده است: خواندن کتاب، به من کمک می‌کند احساس آرامش و هدفمندی کنم. حتی در شرایط برف و باران هم پیاده‌روی و فعالیت را ترک نمی‌کنم. این سبک زندگی، از دل کتاب‌خواندن بیرون آمده است.

کتابخانه؛ پلی به زندگی بهتر
وی که درگذشته، به مدت ۳۰ سال افسر پلیس راه بوده است، از این مسیر برای نسل جوان نیز پیامی دارد: جوانان باید به‌ جای وقت‌گذرانی بی‌ثمر با گوشی‌های موبایل، کتاب‌خواندن را در اولویت زندگی خود قرار دهند. کتاب‌خواندن، نیازی حیاتی برای رشد فردی و اجتماعی است.
او با وجود اینکه کتابخانه بزرگی در خانه ندارد، اما هر کتابی را که مطالعه می‌کند، به دیگران اهدا یا در گوشه‌ای نگه می‌دارد. علاوه بر مطالعه، برنامه اهدای کتاب در روزهای جمعه، از دیگر فعالیت‌های اوست.

عضو ۷۹ ساله کتابخانه، مسافری در مسیر بی‌پایان دانایی

این کتابخوان برتر مازندرانی، با حضور در رویدادی ملی در پائیز امسال و به مناسبت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار، مورد تقدیر قرار گرفت؛ خاطره‌ای که آن را از شیرین‌ترین لحظات زندگی‌اش می‌داند.
جواد محمدزاده، با زندگی ساده اما سرشار از معنای خود، الگویی ارزشمند برای همه کسانی است که می‌خواهند زندگی پربارتری داشته باشند. زندگی او ثابت می‌کند که هیچ‌گاه برای ورود به دنیای کتاب و کسب دانایی دیر نیست.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 14 =