به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قزوین، ندا امیرلو سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قزوین به همراه جمعی از مدیران و کارشناسان استانی، با حجتالاسلام والمسلمین حسین مظفری، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه قزوین، دیدار و گفتوگو کردند.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری در این دیدار ضمن اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی، اظهارداشت: برای ترویج و نهادینهکردن یک فکر، ایده و فرهنگ باید به چند عنصر توجه کرد که اگر این عناصر در کنار هم دیده شوند، آن فکر و فرهنگ نهادینه میشود و هر کدام از این عناصر اگر مغفول بمانند چه بسا کارها ابتر میماند.
وی ادامه داد: یکی از این عناصر و حلقهها، صاحبنظران هستند؛ آنهایی که از نظر فکری شاخص، برجسته و صاحبنفوذ هستند را باید به میدان آورد زیرا وقتی یک فکر و ایده از این طریق تقویت شود، یک پشتوانه فکری برای آن ایده محسوب میشود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین افزود: وقتی کسانی مانند اصحاب هنر، اصحاب رسانه، خبرنگاران و مبلغین، عنصری را ایجاد یا تقویت کنند، این خیلی تأثیرگذار است که در زمینه کتاب و کتابخوانی میتوان از ظرفیت آنها استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: کتابداران و مجموعه فعالان در عرصه کتاب و کتابخوانی نیز در زمینه جلب نظر عموم مردم به سمت مطالعه و کتابخوانی نقش بسیار مهمی دارند. عنصر بعدی، کارگزاران و مسئولان کشور هستند؛ یعنی همه کسانی که تصمیمگیر و تصمیمساز هستند، اگر هر یک از این عناصر در انجام وظیفهشان کوتاهی کنند، کارها گره میخورد.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: بنده بهعنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی استان یکی از وظایف خود را ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی میدانم و تلاش میکنم تا جایی که قادرم در این زمینه شما را حمایت کنم و ائمه محترم جمعه و جماعات نیز، باید در این زمینه به میدان بیایند و مردم را تشویق به کتابخوانی کنند.
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه استان قزوین علیرغم کمبود کتابخانه، جزء پنج استان برتر در زمینه فرهنگ کتابخوانی است، امیدواریم با این همدلی که در بین مسئولان استان دیده میشود و با عزم و همت موجود، بتوانیم در فاصله کوتاهی این را به بالاترین رتبه برسانیم تا استان ما در این زمینه پیشگام باشد.
ندا امیرلو، سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قزوین نیز در این دیدار، ضمن قدردانی از نگاه حمایتگرانه ائمه جمعه و جماعات نسبت به مقوله کتاب و کتابخوانی، افزود: کتاب وسیلهای است که دانش بشری به کمک آن از تباهشدن مصون میماند و زبان گویای تمدن بشری است.
وی خاطرنشان کرد: روح یک جامعه در پرتو کتاب و کتابخوانی بارور میشود و به همین دلیل، میراث فرهنگی و تمدن اسلامی همیشه مملو از کتابهای بزرگانی است که افتخار جامعه بشری بوده و همه همت اولیای دین اسلام نیز بر این بوده که بندگان خدا به طرف روشنایی کتاب، رهنمون شوند. به جرأت میتوان گفت کتاب از دیرباز حافظ و احیاکننده تفکر و اندیشههای والا و منبع عظیمی بوده که طالبان علم، اندیشمندان و رهروان حقیقت را سیراب کرده است. در این راستا، کتابخانههای عمومی نقش مهمی در توسعه فرهنگی اجتماعی جوامع دارند.
امیرلو ضمن اشاره به خدمات متنوع و متعدد کتابخانههای عمومی افزود: امروزه دیگر کتابخانههای عمومی ارائهدهنده مجموعه گستردهای از خدمات فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و آموزشی هستند که با کمترین هزینهها برای عموم مخاطبان از هر سن و جایگاه اجتماعی برگزار میشوند.
وی وضعیت مطالعه را در استان را مطلوب ارزیابی کرد و عنوان داشت: علیرغم کمبود کتابخانه در سطح استان، طبق آمارها مردم قزوین مردمی کتابخوان و اهل کتاب هستند که شایسته است با حمایت مسئولان، به ویژه همراهی روحانیون که مورد وثوق مردم هستند، شاهد افزایش خدمات کتابخوانی برای مردم باشیم.
سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قزوین در پایان یادآور شد: در حال حاضر ۴۳ باب کتابخانه عمومی، ۱۸ کتابخانه مشارکتی و چهار پانسیون مطالعاتی در قزوین وجود دارد و ۵۷ درصد اعضای کتابخانههای عمومی را بانوان و ۴۳ درصد را آقایان تشکیل میدهند.
ارسال نظر