به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان، به همت ادارهکل کتابخانههای عمومی استان، کارگاه آموزشی داستان و شعر در ادبیات کودک و نوجوان با حضور فرشاد محمدی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان؛ فریدون عموزاده خلیلی، نویسنده برجسته کشوری؛ امیرحسین والا، دبیر محفل ادبی آفتاب و جمعی از علاقهمندان، شنبه ۴ اسفندماه در سالن همایش ادارهکل کتابخانههای عمومی هرمزگان برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان، ضمن عرض خیرمقدم بیان داشت: وجود کتب مفید و با کیفیت، بخشی از نیازهای کودکان را تشکیل میدهد که در حوزه کتابهای تألیفی با خلأهایی مواجه هستیم. به واسطۀ این خلأ، در حال حاضر بازار کتابهای ترجمهای در عرصه کودک گرم است و این مسئله موجب شده که در بُعد هویتسازی و انتقال فرهنگ و آداب ایرانی_اسلامی با چالش مواجه باشیم؛ چراکه کودکان تحتتأثیر این آثار ترجمهای، بیش از اینکه فرهنگ و زیست ایرانی را بشناسند، مجذوب فرهنگهای دیگر و زیست وارداتی شدهاند.
امیرحسین والا، دبیر محفل ادبی آفتاب نیز، تاکید کرد: حضور نویسندگان برجسته در بین کودکان و نوجوانان، فرصت مغتنمی است تا آنان از تجربیاتشان بهره ببرند و به صورت حرفهای با ادبیات کودک به ویژه داستان و شعر آشنا شوند و فرصت نوشتن و سرودن را بیاموزند.
در ادامه، فریدون عموزاده خلیلی، نویسنده برجسته کشوری، ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان کودکان و نوجوانان مشتاق به شعر و داستان تصریح کرد: داستان فواید بسیاری دارد که از جمله آنها میتوان به همذات پنداری، بروز احساسات، پرورش تخیل، گسترش دایره لغات و آشنایی مخاطب با جهانی دیگر اشاره کرد.
رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان ادامه داد: داستان موجب آرامش ذهن میشود. هر شخص، دچار تلاطمهایی در زندگی است و هنگامی که افکارش را به رشته تحریر درمیآورد، به آرامش میرسد. داستان به ما کمک میکند تا دغدغههای درونی ما، مسیر درستی را پیدا کند.
عموزاده خلیلی با اشاره به اینکه داستان و شعری موفقتر خواهد بود که مشارکت و تعامل نوجوانان را در پی داشته باشد، افزود: یکی از ویژگیهای نوجوان امروز این است که دوست دارد همه محتوایی که در درونش قرار دارد را خلق کند، شعر بگویند و برای دیگران نیز بخواند. پس نوجوان امروز دوست دارد در خلق هنر و ادبیات و بازنمایی زندگی مشارکت کند. بنابراین اگر فضای مناسب برای خلق اثر و تعامل برای نوجوانان ایجاد شود، آنان نیز مشارکت میکنند.
در پایان کارگاه، نوجوانان به نوشتن داستان کوتاه پرداختند و فریدون عموزاده خلیلی پس از تحلیل و بررسی داستانهای آنان، به پاسخ سوالهای کودکان و نوجوانان نیز درباره آثارش پرداخت.
ارسال نظر