به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان گیلان، جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان گیلان صبح دوشنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۳ به ریاست هادی حقشناس، استاندار و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان گیلان و با حضور یاسر تقوی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ محمدرضا رستمی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان؛ محمد حسنپور، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی، زهرا یعقوبنژاد، مدیرکل دفتر امور زنان و فاطمه قلیپور، مدیرکل دفتر برنامهریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری؛ رحیم شوقی، شهردار رشت؛ نرگس دستیار، سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش استان؛ امیرحسین طاهری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ مهدی علیزاده، سرپرست ادارهکل راه و شهرسازی استان؛ علی بهمنش، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان؛ حسن حبیبی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان و محمدحسن عاقلمنش، عضو شورای اسلامی شهر رشت و رئیس انجمن خیرین کتابخانهساز استان گیلان در سالن اجتماعات ادارهکل کتابخانههای عمومی استان گیلان برگزار شد.
هادی حقشناس استاندار گیلان با تأکید بر ایجاد فضای کتابخوانی در تمامی شهرستانهای گیلان گفت: اگر شهرستانی دارای کتابخانه عمومی نیست، میتوان از طریق طرح مولدسازی، مدارس بلااستفاده را در اختیار ادارهکل کتابخانههای عمومی قرار داد و مسئولیت اصلاح، تعمیر و نگهداری و همچنین تجهیز آن بر عهده نهاد کتابخانههای عمومی کشور باشد.
وی مبنای دانایی نوجوانان و جوانان را کتابخوانی دانست و بیان کرد: در قرآن به خواندن بسیار تأکید شده؛ زیرا یکی از راههای توسعه و بدون شک مبنای دانایی و دانش کتابخوانی است.
استاندار گیلان با بیان اینکه بدون خواندن نمیتوان در هیچ عرصه و علمی به موفقیت رسید، تصریح کرد: در کشور بر خلاف توسعه ابزار آموزش، کیفیت آموزش رشد نداشته و فضای مجازی نسل جدید را دچار مشکل کرده است، از این رو باید جوانان و نوجوانان را با فرهنگ کتابخوانی بیش از پیش آشنا کنیم.
وی با تأکید بر ارائه تسهیلات و امکانات لازم برای توسعه سرانه کتابخوانی در گیلان گفت: هیچ چیزی جای کتاب، کلاس و معلم را نمیگیرد از این رو دولت از همه ظرفیت خود برای توسعه سرانه کتابخوانی در این استان استفاده خواهد کرد.
حقشناس با بیان اینکه شایسته شهر فرهنگی رشت نیست که فقیرترین سرانه کتابخانهای در کشور را داشته باشد، ابراز امیدواری کرد با راهاندازی کتابخانه مرکزی رشت، سرانه فضای کتابخانهای استان ۳۰ درصد افزایش یابد.
وی لزوم اصلاح موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامهریزی برای پیشرفت اهداف کتابخانههای عمومی استان را یکی از راههای تحقق برنامههای استان برای افزایش سرانه عنوان کرد.
رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استا، همچنین با توجه به برگزاری دو جلسه مولدسازی استان تا پایان سال جاری، دستور داد فهرست املاک مدارس مازاد آموزش و پرورش استان در شهرهای فاقدکتابخانه در اختیار کتابخانههای عمومی استان قرار گیرد تا امکان بهرهمندی این شهرها از کتابخانه عمومی امکانپذیر شود.
وی بر لزوم پرداخت به موقع نیم درصد سهم کتابخانههای عمومی از درآمد شهرداریها تأکید کرد و وضعیت فعلی سرانه در استان گیلان را زیبنده مردم فرهنگدوست استان ندانست و استفاده از همه ظرفیتها برای افزایش سرانه زیربنا در استان را ضروری برشمرد.
یاسر تقوی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان نیز در این جلسه انجمن ضمن ارائه گزارش از آخرین وضعیت پروژه کتابخانه مرکزی رشت و بیان مشکلات و نیازمندی های این پروژه بزرگ فرهنگی استان برای بهرهبرداری، پیگیری مصوبات جلسه قبلی انجمن استان را به اطلاع استاندار رساند.
وی همچنین با اشاره مکاتبات صورت گرفته با فرمانداران شهرهای فاقدکتابخانه در استان، ازجمله بره سر، لولمان، ضیابر، پیربازار، ماکلوان، چاف، چمخاله و چوکام، از پیگیریهای کتابخانههای عمومی استان برای راهاندازی کتابخانه عمومی برای بهرهمندی مردم این شهرها سخن گفت که تاکنون از سوی مسئولین نتیجهای حاصل نشده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان با اشاره به سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید، تکلیف دستگاههای متولی امر در همکاری با کتابخانههای عمومی را یادآور شد و از همه مسئولین خواست تا وظیفه خود در این زمینه را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
ارسال نظر