چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام؛

خروجی اقدامات سازمان‌های فرهنگی باید انتقال هویت ایرانی-اسلامی به نسل جدید باشد

انجمن ایلام

با حضور سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام، جلسه‌ انجمن کتابخانه‌های عمومی استان ایلام در محل استانداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام، همزمان با بیست‌ویکمین سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با حضور تاج‌الدین صالحیان، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام؛ سمیه حیدری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام؛ علی هلشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ ابوالحسن مهدوی، مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام؛ صفورا جستجو، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری؛ فاطمه رستگار، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اعضای حقیقی و حقوقی انجمن کتابخانه‌های عمومی استان در محل استانداری برگزار شد.

خروجی اقدامات سازمان‌های فرهنگی باید انتقال هویت ایرانی-اسلامی به نسل جدید باشد

تاج‌الدین صالحیان، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام، ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، کتاب را هسته اصلی فرهنگ عنوان کرد و گفت: کتاب جز لاینفک فرهنگ است و آثار علمی و فرهنگی ایران و آثاری همچون بوستان و گلستان از  سعدی و شاهنامه از فردوسی و بسیاری از آثار شاعران و ادیبان در دنیا کم‌نظیر است.

وی با تاکید بر اینکه کتاب و کتابخوانی باید در صدر جلسات استان قرار گیرد، عنوان کرد: فرهنگ ایرانی-اسلامی هویت ماست و بنیان این فرهنگ غنی و ارزشمند، کتاب است.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام با بیان اینکه در دنیا تجربه ثابت کرده که جامعه‌ای که کتابخوان نباشد از توسعه عقب خواهد ماند، اظهار داشت: معجزه پیامبر اسلام (صلوات‌الله علیه وآله) یک کتاب آسمانی بود و خداوند متعال اراده کرد که معجزه پیامبر از جنس کتاب باشد که این اهمیت کتاب و کتابخوانی را نشان می‌دهد.

صالحیان با اشاره به اقدامات مهم آموزش و پرورش و همه سازمان‌های فرهنگی کشور، گفت: همه خروجی این دستگاه‌ها و سازمان‌ها متولی فرهنگ، باید انتقال هویت ایرانی-اسلامی به نسل جدید و مهارت‌های اجتماعی برای ورود به زندگی باشد.

وی در ادامه یادآور شد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از میزان آسیب‌های اجتماعی می‌کاهد. کنترل خشم و عصبانیت و کنترل اخلاق و رفتار در زمان فشار عصبی و در نهایت حل مسائل مهم و چالش برانگیز با مطالعه محقق می‌شود و با آگاهی ناشی از مطالعه کتاب، از میزان ناهنجارهای اجتماعی از جمله خودکشی کاسته خواهد شد.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به کتابخانه‌ها، بیان داشت: آگاهی، توانایی پردازش است. برای افزایش سطح آگاهی و پردازش باید سرانه مطالعه استان افزایش یابد.

خروجی اقدامات سازمان‌های فرهنگی باید انتقال هویت ایرانی-اسلامی به نسل جدید باشد

سمیه حیدری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام نیر در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از حاضرین در جلسه به اهمیت کتاب و برنامه جنبی در ترویج فرهنگ متاب و کتابخوانی و افزایش سطح آگاهی جامعه اشاره داشت و بیان کرد: خاصیت و پیامد اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در سطح کتابخانه‌های عمومی افزایش بیشتر اعضا، بالا بردن و ارتقای سطح فرهنگی جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد بود.

حیدری با اشاره به پیشرفت در حوزه کتابخانه‌های عمومی در کشور و استان افزود: رشد ۱۷۰ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان ایلام بیانگر نگاه ویژه به مقوله مهم فرهنگ کتابخوانی است. در سال جاری از رشد ۱۶۰ درصدی اعتبارات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به استان ایلام برخوردار بوده‌ایم که با این دو نگاه مهم کشوری و استانی تحولات مهمی در حوزه کتاب و کتابخوانی و سخت افزاری به وجود خواهد آمد.

حیدری با اشاره به آمار امانت کتاب در سطح کتابخانه‌های عمومی استان افزود: در ابتدای سال ۱۳۹۹، این آمار حدود ۲۵ هزار مورد بود  که در اسفند ۱۴۰۳ به ۳۱۴ هزار مورد افزایش یافته است. همچنین تا قبل از سال ۱۳۹۹، حدود۷ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی بودند که این رقم با توجه به افزایش کیفیت خدمات، اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و استانداردسازی فضای فیزیکی کتابخانه‌ها، به بیش از ۴۳ هزار نفر در استان ایلام عضو کتابخانه‌ها رسیده است.
وی تاکید کرد: منابع کتابخانه‌های عمومی استان ایلام از ۵۲۰ هزار منبع به بیش از ۷۳۰ هزار منبع رسیده است. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان با تاکید بر نیاز برخی کتابخانه‌ها به تعمیر و تجهیز، تخصیص صدرصدی اعتبارات تملک و دارایی را درخواست کرد و عنوان کرد: کتابخانه پروین اعتصامی قدیمی‌ترین کتابخانه عمومی استان در حال باز طراحی است. این بازطراحی حدود ۴۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد که تاکنون از محل اعتبارات نهاد کتابخانه‌های کشور ۱۵ میلیارد تخصیص یافته است و از مسولین استان درخواست داریم در سال ۱۴۰۴ از محل کمیته برنامه‌ریزی اعتبار مورد نیاز این طرح تامین و شهرداری نیز نمای کتابخانه پروین اعتصامی را اصلاح و تعمیر کند.

حیدری با اشاره به نیاز استان به کتابخانه‌های سیار بیان کرد: از محل اعتبارات تملک و دارایی یک دستگاه کامیونت فورس برای ایجاد کتابخانه سیار در شهرستان چوار خریداری شده است و با توجه اینکه ایجاد اتاقک و مناسب‌سازی برای استفاده، نیازمند اعتبار ۱۰میلیاد ریال می‌باشد. بدین منظور درخواستی در این خصوص به نماینده محترم مجلس شورای اسلامی همتی ارسال شده است تا این هزینه از محل مسئولیت‌های اجتماعی تامین شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام در ادامه تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین نقاط تمرکز کتابخانه‌های عمومی، گروه سنی کودک و نوجوان است که در حال برنامه‌ریزی و تأمین منابع هر چه بیشتر برای آنها هستیم.

وی در پایان گفت: جشن شکوفه‌های دانایی که به مناسبت بیست‌ویکمین سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی برگزار شد، مراسم ویژه‌ای برای کودکان و نوجوانان فعال در حوزه کتاب بود که برنامه‌های متنوع فرهنگی از جمله رونمایی از کتاب روشنا اسلامی نوجوان ایلامی با عنوان راز ساز نورا، اجرای موسیقی گروه نی لبک، قصه گویی توسط برگزیده کشوری و بازی‌های هیجانی در کنار تقدیر از زهرا رجبی، معلم فعال در حوزه کتابخوانی با طرح درخت دانایی و امیرعلی حیدریان، نوجوان فعال فرهنگی در راهپیمایی ۲۲ بهمن برگزار شد.

در ادامه سایر اعضای نیز به بیان پیشنهادها و دیدگاه‌های خود پرداختند.

خروجی اقدامات سازمان‌های فرهنگی باید انتقال هویت ایرانی-اسلامی به نسل جدید باشد

خروجی اقدامات سازمان‌های فرهنگی باید انتقال هویت ایرانی-اسلامی به نسل جدید باشد


 

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 12 =