به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان تهران، جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان تهران به ریاست حسین کاغذلو، سرپرست معاونت سیاسی-اجتماعی استانداری تهران و با حضور علیرضا زندوکیلی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران؛ حجتالاسلام والمسلمین حسین ملکی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دبیر انجمن و دیگر اعضای حقوقی و حقیقی صبح روز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه در سالن جلسات معاون سیاسی-اجتماعی استانداری تهران برگزار شد.
در این جلسه فاطمه فتحی، رئیس اداره امور همکاریهای اداره کل کتابخانههای عمومی استان تهران ضمن ارائه گزارشی از وضعیت و تعداد کتابخانههای عمومی استان به بیان پروژههای عمرانی و برنامههای فرهنگی پیش رو پرداخت.
حسین کاغذلو، سرپرست معاونت سیاسی-اجتماعی استانداری تهران اهمیت و ترویج کتابخوانی در سنین کودکی و نوجوانی را امری مهم بیان کرد و اظهار داشت: تربیت و پرورش کودکان از سنین پایه از اهمیت بسیاری برخوردار است. اهمیت این امر به قدری است که امروزه تمام پژوهشگران و محققان بر آموزش از سنین کودکی تأکید دارند، تجربه نشان داده هر جا آموزش و فرهنگسازی از سنین کودکی صورت گرفته تاثیر خود را در خانواده و والدین نیز داشته است و این اقدامات ماندگار خواهند بود؛ لذا باید با جدیت برای این بخش اثرگذار برنامهریزی کرد.
وی افزود: در این راستا باید کمیتهای به صورت مستمر با حضور آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانههای عمومی استان در راستای اجرای سند ملی خواندن تشکیل شود.
در ادامه علیرضا زندوکیلی، مدیر کل کتابخانههای عمومی استان تهران حضور اعضای حقیقی و حقوقی در انجمن را نشانگر اهمیت این انجمن و کتابخانهها دانست و گفت: تشکیل منظم جلسات انجمن کتابخانههای عمومی یکی از ضروریات برای حل مشکلات کتاب و کتابخوانی در استان است.
وی افزود: امیدواریم با یک برنامهیزی منسجم و همدلی شاهد اتفاقات خوب کتابخوانی در سطح استان باشیم که تمام این اتفاقات سبب توسعه و گسترش امر کتابخوانی در پایتخت خواهد شد. بررسی و تصویب برنامههای محتوایی و ترویجی در انجمن استان یکی از تاثیرگذارترین مصوبات هر جلسه انجمن برای مردم شریف پایتخت خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین حسین ملکی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران نیز در این جلسه اظهار داشت: اهمیت کتابخوانی در اسلام بهقدری است که نخستین آیاتی که بر پیامبر(ص) نازل شده با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم و علم توأم شده است. دین اسلام بر مطالعه، کتابخوانی و همچنین پیشرفت و توسعه در شئونات مختلف زندگی بشر، ارزش و اعتبار بسیاری قائل شده و همه افراد بشر را به خواندن، نوشتن و در حقیقت به تحصیل علم و دانش تشویق کرده است و به همین سبب است که نخستین آیات قرآن که نازل شده با الفاظ خواندن، قلم و علم آغاز شد، در سوره علق به این معنی اشاره میشود.
ملکی در پایان سخنانش گفت: در جامعه کنونی علیرغم پیشرفت تکنولوژی هنوز کتاب جایگاه خود را دارد، باید در راستای ترویج کتابخوانی سیر مطالعاتی برای دانش آموزان طراحی شود؛ ما آمادگی داریم تا با همکاری اداره آموزش و پرورش در راستای ترویج کتابخوانی در مدارس گام برداریم تا به یک طراحی فکری و ذهنی برای دانش آموزان برسیم.
در ادامه جلسه سایر اعضای حاضر در جلسه نیز در رابطه با مباحث مطرح شده نظرات خود را بیان کردند.
ارسال نظر