به گزارش روابط عمومی کتابخانههای عمومی استان قزوین، جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان البرز با حضور سالار قاسمی، سرپرست فرمانداری البرز؛ ندا امیرلو، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان؛ سعید محمدخانی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان البرز؛ محسن آخوندی بخشدار محمدیه؛ سعید پروندی، شهردار بیدستان؛ ابراهیم فرزان مهر، شهردار شریفیه؛ مریم یزدینژاد، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان البرز؛ علی کاظمی، رئیس آموزش و پرورش شهرستان البرز و جمعی از مدیران شرکت کاشی الوند در سالن جلسات شرکت کاشی الوند برگزار شد.
سالار قاسمی در این جلسه ضمن تاکید بر اهمیت نقش کتابخانهها در توسعه فرهنگی جامعه گفت: امروزه توسعه فرهنگی باید جزو اولویتهای مسئولان و مدیران دلسوز باشد، زیرا طبق فرمایشات مقام معظم رهبری این مهم از ضرورتهای کشور است.
سرپرست فرمانداری البرز خاطرنشان کرد: کتاب، کالای فرهنگی اثرگذاری است که همچنان در هزاره سوم، ارمغانی شگفت انگیز به شمار میرود. کتابخوانی در واقع معیاری برای شناخت فرهنگ عامه است و هر اندازه ملتی کتابخوانتر باشد، میتوان نرخ سواد، رواج فرهنگ علم ورزی، اقتصاد و رونق صنعت نشر و انتشارات آن جامعه را دریافت.
وی در ادامه افزود: همانطور که در گذشته بحث ساخت مدارس، گاز کشی، راهسازی و غیره جزو ضرورتهای مهم در مناطق مختلف بود، امروزه با توجه به حجم گسترده انواع اطلاعات، ترویج فرهنگ مطالعه مفید، فعالیتهای فرهنگی اثربخش، ارتقای خدمات کمی و کیفی کتابخانههای عمومی و غیره، باید ضرورت به شمار رود.
قاسمی اظهار داشت: کتابخانههای عمومی در صورت برخورداری از کتابهای مناسب، کتابداران متخصص و توجه به نیازهای مراجعین، میتوانند عامل موثری در تشویق قشرهای مختلف مردم به مطالعه شوند که این امر نیازمند حمایت و همدلی همه جانبه است.
وی در پایان بر لزوم جذب حمایت خیرین برای توسعه و تجهیز فضاهای فرهنگی تاکید کرد و از شرکت کاشی الوند که نگاه ویژهای نسبت به بحث کتاب و کتابخوانی دارد، تشکر کرد.
ندا امیرلو نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام شده در کتابخانههای عمومی استان طی سالهای اخیر اظهار داشت: مطالعه و کتابخوانی ابزار مهمی در افزایش سطح آگاهی و دانش همگانی است. در سایه کتابخوانی پیشبرد اهداف فرهنگی و اجتماعی جامعه میسر می شود.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان قزوین افزود: در حال حاضر ۴۳ باب کتابخانه نهادی، ۱۸ کتابخانه مشارکتی و چهار پانسیون مطالعاتی مجوز دار در استان قزوین فعال هستند که با توجه به جمعیت و مساحت قزوین برای رسیدن به سطح استاندارد احداث ۶۶ باب کتابخانه عمومی نیاز است.
وی تاکید کرد: برای توسعه کمی و کیفی کتابخانههای عمومی و فضاهای مطالعاتی به حمایت و همراهی مسئولان و دستگاههای مختلف نیاز داریم. در این زمینه شرکتها و واحدهای صنعتی نیز نقش مهم و اثرگذاری دارند و میتوانند در قالب مسئولیت اجتماعی به این حوزه ورود کنند.
امیرلو یادآور شد: ۶۴ درصد از اعضای کتابخانههای عمومی استان را بانوان و ۴۸ درصد آقایان تشکیل میدهند که این امر بیانگر علاقه و انگیزه بانوان به امر مطالعه و توسعه فردی و افزایش دانش است، که با توجه به اینکه زنان آگاه، جامعه آگاهی را شکل میدهند، توسعه فعالیتهای فرهنگی به ویژه برای بانوان از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در این جلسه همچنین نمایندگان شهرداری، آموزش و پرورش، بخشداری و ارشاد اسلامی نقطه نظرات خود را بیان کردند.
لازم به ذکر است، شرکت کاشی الوند ۵۰۰ مترمربع سرامیک کف در بازطراحی فاز نخست کتابخانه عمومی امام خمینی (ره) قزوین اهدا کرد.
ارسال نظر