به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی، کتابداران این استان با اجرای ویژه برنامههای فرهنگی هنری، بیست و یکمین سالروز تاسیس نهاد را گرامی داشتند و میزبان اقشار مختلف مردم و مسئولان شدند.
آیین کتابخانه گردی و نشست کتابخوان مسئولان شهرستان دلیجان در کتابخانه عمومی علامه عبدالهادی دلیجانی برگزار شد.
در این نشست اعضای شورای اسلامی شهر و روسای ادارات تامین اجتماعی، فنی و حرفهای، بهزیستی و فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارشناس فرهنگی دانشگاه پیام نور شهرستان دلیجان کتابهای خوانده شده خود را با موضوعات تاریخی و روانشناسی با شرکت کنندگان به اشتراک گذاشتند.
به مناسبت سالروز تاسیس نهاد، آیین رونمایی از کتاب «امضای عشق» سروده سمیه یاری با حضور مسئولان شهرستان محلات، اساتید ادبیات و اعضای انجمن ادبی نبض قلم در کتابخانه عمومی آیتالله مقدسی برگزار شد.
در این برنامه به مناسبت بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی؛ حسینی مقدم، استاد ادبیات فارسی به بیان گزیدهای از زندگینامه و خوانش اشعار حکیم نظامی پرداخت.
به مناسبت سالروز تاسیس نهاد و ایام کتابخانه گردی، کارگاه آموزشی نجوم با عنوان «گاه شمار ایرانی و نوروز» با حضور مهدی ثامنی، استاد دانشگاه اراک در کتابخانه حجت الاسلام میرجعفری برگزار شد.
ثامنی در این کارگاه گفت: اصلی ترین تفاوت تقویم قمری و شمسی از نظر دانشمندان، حرکت سیاره های زمین، ماه و خورشید است. تقویم شمسی بر حسب حرکت زمین به دور خورشید طراحی شده و تقویم قمری نیز بر اساس حرکت ماه به دور زمین می باشد.
وی افزود: تعداد روزهای ماه و سال در این دو تقویم با یکدیگر تفاوت دارد که تعداد روزهای یک ماه اساسی ترین آن بوده، بدین سان که یک ماه در تقویم قمری برابر با مدت زمانی است که سیاره ماه به اشکال مختلف تغییر کرده و دوباره به حالت اولیه خود برمیگردد. مدت زمان این دوره معمولا ۲۹.۵ روز است و یک سال قمری نیز مجموع ۱۲ ماه می باشد.
استاد دانشگاه اراک گفت: تقویم شمسی نیز شامل ۱۲ ماه می باشد که در این بازه زمانی، زمین یک دور کامل به دور خورشید می چرخد. تعداد روزها در شش ماه اول سال شمسی ۳۱ روز بوده ولی در نیمه دوم، ۳۰ روزه است. جمع کل روزهای یک سال شمسی برابر با ۳۶۵ روز می باشد در حالی که تعداد روزهای یک سال قمری ۳۵۴ روز است. اختلاف ۱۱ روزه بین این دو سال به عنوان تفاوت اصلی تقویم شمسی و قمری عنوان می شود. زمان انطباق این دو سال نیز هر ۳۳ سال یکبار می باشد چون فاصله ۱۱ روزه به تعداد ۳۳ بار در طول یک دوره طی می شود. در حالی که تعداد روزها در هر ماه از سال قمری ۲۹ روز و نیم است، روزهای ماه در سال شمسی ۳۰، ۲۹ و ۳۱ روزه می باشند.
به مناسبت سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی، ویژه برنامه کتابخانه گردی در کتابخانه سردار شهید سیاوش امیری شهر شازند برگزار شد و دانش آموزان با بخشهای مختلف کتابخانه و چگونگی عضویت و امانت کتاب آشنا شدند.
در ابتدا به مناسبت ماه مبارک رمضان، محفل قرآنی با موضوع آداب روزه داری با حضور دانش آموزان روزه اولیها توسط مبلغ حوزه علمیه اجرا شد.
در ادامه جلسه نقالی و شاهنامه خوانی توسط کودکان نقال اجرا و سپس مسابقه کتابخوانی، بازی و مسابقه برج هیجان برگزار شد. مسابقه طراحی کارت عضویت نیز دیگر برنامه ای بود که توسط اعضای کودک به اجرا درآمد و از نفرات برگزیده تقدیر شد.
همزمان با سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی، ویژه برنامه کتابخانه گردی با حضور بخشدار کمره، رئیس شورای اسلامی شهر، بسیجیان، هنرمندان شهرستان خمین و اعضای کودک و نوجوان کتابخانه شهدای شهر قورچی باشی برگزار شد.برپایی نمایشگاه کسب و کارهای کوچک، نمایشگاه کتاب با معرفی آثار نویسندگان بومی، مسابقه خاطره نویسی و کاشت نهال از برنامه های متنوع این مراسم بود.
در پایان نیز از خدمات رئیس کتابخانه عمومی شهرستان خمین، مسئول کتابخانه شهدای قورچی باشی و مربیان کتابخانه تقدیر توسط مسئولان شهرستان تقدیر به عمل آمد.
به مناسبت سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه شهدای سنجان شهر اراک میزبان بانوان در کارگاه آموزشی «والدین آگاه، فرزندان موفق» شد.
زهرا علی آبادی، مشاور خانواده در این کارگاه گفت: والدین آگاه نه تنها با کلمات، بلکه با عملکرد خود به فرزندان میآموزند که چگونه مسئولیتپذیر، هدفمند و ارزشمحور باشند. این همان هدیهای ماندگار است که والدین میتوانند به فرزندان خود بدهند.
علی آبادی افزود: شناخت ارزشهای زندگی و هدف گذاری بر اساس آنها، یکی از قویترین عوامل رشد شخصیت و حرکت به سمت موفقیت است.
وی ادامه داد: والدین آگاه با تعیین ارزشهای اصلی زندگی، رفتار و عملکرد خود را با این ارزشها هماهنگ میکنند. این هماهنگی نه تنها به زندگی آنها جهت میدهد، بلکه به عنوان الگویی قدرتمند برای فرزندان عمل میکند.
گفتنی است سلسله نشستهای مشاوره ای با حضور دکتر علی آبادی در طول سال به صورت پیوسته در کتابخانه شهدای سنجان برگزار می شود.
به مناسبت سالروز تاسیس نهاد، ابراهیم رستمی، فرماندار شهرستان خنداب از کتابخانه عمومی ادیب الممالک شهر جاورسیان بازدید کرد و ضمن بازدید از بخشهای مختلف کتابخانه، با اعضای کودک و نوجوان دیدار و گفتگو کرد.
به مناسبت سالروز تاسیس نهاد و به همت کتابخانه حجت الاسلام میرجعفری، کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با عنوان «من و سالی که گذشت» با هدف مرور تجربیات سال گذشته، رشد فردی و برنامهریزی برای آینده، با حضور بانوان شهر اراک برگزار شد.
در این کارگاه، شرکتکنندگان با استفاده از تمرینهای عملی، گروهی و تعاملات مؤثر، به بازنگری دستاوردها و چالشهای خود پرداختند و مباحثی مانند خودشناسی، مدیریت احساسات، ایجاد عادات مثبت و هدفگذاری برای سال جدید مطرح شد.
این برنامه فرصتی فراهم کرد تا بانوان در محیطی صمیمی و انگیزشی، تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و برای سال پیش رو آماده شوند.
به مناسبت سالروز تاسیس نهاد، برنامه قصه خوانی از کتاب «دور دنیا با پپا» با حضور کودکان روستای کردیجان در کتابخانه عمومی حضرت سیدالشهدا(ع) برگزار شد.
به مناسبت سالروز تأسیس نهاد، دانش آموزان دبستان راضیه شهر دلیجان از کتابخانه علامه عبدالهادی دلیجانی بازدید کردند.
در این بازدید علاوه بر برنامه قصه گویی و مسابقه، دانش آموزان با کتابخانه و بخش های مختلف آن و اهمیت کتاب و کتابخوانی آشنا شدند و ساعاتی شاد همراه معلمان خود در کتابخانه سپری کردند.
به مناسبت سالروز تاسیس نهاد، نمایشگاه کسب و کارهای کوچک و دست سازه های اعضای کتابخانه عمومی حضرت ولیعصر(عج) با حضور مسئولان شهرستان ساوه افتتاح شد.
به مناسبت روز کتابخانه گردی، جمعی از دانش آموزان با حضور در کتابخانه شهدای شهر هندودر، به کتابخوانی و بازی و سرگرمی پرداختند.
همچنین کتاب «قصه های خوب برای بچه های خوب: قصه های قرآن» نوشته مهدی آذریزدی با حضور جمعی از کودکان شهر هندودر معرفی و جمع خوانی شد.
کودکان روستای کردیجان به مناسبت هفته درختکاری به شعرخوانی از کتاب «بیا درخت بکاریم» در کتابخانه حضرت سیدالشهدا(ع) پرداختند و در ادامه با کمک کتابدار، دو عدد نهال مثمر سنجد و توت در محوطه کتابخانه کاشتند.
ارسال نظر