دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴

استاندار بوشهر در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان مطرح کرد؛

لزوم اجرای طرح‌های نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

انجمن کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر

استاندار بوشهر در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان به مناسبت ۱۷ اسفند ماه سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: باید کوشش کنیم طرح های خلاقانه و مبتکرانه در حوزه کتاب و کتابخوانی مانند طرح طاقچه کتاب را با الگوبرداری از کتابخانه‌ها و کشورهای موفق در استان پیاده‌سازی کنیم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر، به مناسبت ۱۷ اسفند ماه سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر به ریاست ارسلان زارع، استاندار و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر و با حضور اعضای حقیقی و حقوقی این انجمن در سالن جلسات  استانداری برگزار شد.

لزوم اجرای طرح‌های نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

استاندار بوشهر در این نشست ضمن تبریک سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اظهار کرد: از همه کتابداران استان بوشهر و متولیان امر از جمله مدیرکل و جمع حاضر صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم و معتقدم که مطالعه و کتاب خوانی مهم‌ترین رکن توسعه هر جامعه‌ای هست و در شاخص‌های توسعه جوامع به عنوان یه مولفه مهم همیشه از آن یاد می‌شود.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان خاطر نشان کرد: با وام‌گیری از تعبیر دقیق دکتر پزشکیان در آئین اختتامیه چهل و دومین جایزه کتاب سال و سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، انس و ارتباط با کتاب و کتابخوانی، سر منشأ بسیاری از تحولات و تغییرات است و با توجه به حرکت پرشتاب جهان به سوی تغییر، ترویج کتابخوانی باید در جامعه به یک فرهنگ و ارزش والا تبدیل شود.

ارسلان زارع گفت: اگر ما کوشش کنیم تا جامعه بیشتر با کتاب انس و ارتباط داشته باشد و زمینه ارتقا سطح دانش و آگاهی عمومی جدای از مباحث تخصصی فرهنگ عمومی اجتماع ارتقا پیدا کند، یقیناً زمینه ساز تحقق همه شاخص‌های توسعه استان، کشور و جامعه خواهد بود.

لزوم اجرای طرح‌های نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

استاندار بوشهر تصریح کرد: اگرچه آمارها در خیلی از شاخص‌های کتابخوانی نشان از این دارد که استان بوشهر از میانگین کشوری بالاتر است اما معتقدم که در استان با این مردم فهیم و آگاه و دوستدار علم و ادب و دانش و فرهنگ می شود شرایطی را فراهم کنیم که در این شاخص‌ها ارتقای بیشتری داشته باشم.

ارسلان زارع افزود: باید کوشش کنیم طرح های خلاقانه و مبتکرانه در حوزه کتاب و کتابخوانی مانند طرح طاقچه کتاب را با الگو برداری از کتابخانه ها و کشورهای موفق در استان پیاده سازی کنیم.

وی با تأکید بر توجه بیشتر به بخش کودک و نوجوان در کتابخانه های عمومی، گفت: طی سال های اخیر کارهای خوبی در این زمینه در استان از جمله بهسازی و استفاده از تجهیزات به روز مخصوص کودکان با رنگ های شاد انجام شده، اما هنوز لازم است در این زمینه توجه بیشتری صورت گیرد.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان خاطر نشان کرد: گزارش امروز نشان داد که شهرستان عسلویه جایگاه مناسبی از لحاظ جایگاه کتابخانه‌ای در استان ندارد و شرایط آن مطلوب نیست. لذا باید با استفاده از ظرفیت شهرداری و فرمانداری عسلویه و پیگیری مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری این امر جزو اولویت‌های آن شهرستان قرار گیرد.

استاندار بوشهر با بیان اینکه کتابخانه مرکزیِ آبرومند نیاز استان بوشهر است، اظهار کرد: امید داریم در آینده، انتظار دیرینه مردم شریف و فرهیختگان و علاقه‌مندان به علم و ادب، دانش، هنر و کتاب و کتاب‌خوانی استان بوشهر بر زمین نماند.

لزوم اجرای طرح‌های نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

شهرستان‌های بوشهر و عسلویه در زمینه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای نیازمند توجه بیشتری هستند

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر نیز ضمن تشکر از استاندار بابت تشکیل این جلسه و حضور اعضا و آرزوی قبول طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، با اشاره به دستورات جلسه این نشست، اظهار کرد: این جلسه با سه دستور جلسه گزارش عملکرد کتابخانه عمومی استان در سال ۱۴۰۳، ارائه طرح طاقچه کتاب و بررسی وضعیت کتابخانه های شهرستان دیر برگزار شده است.

حیدر راهب با اشاره به وضعیت آماری حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر، افزود: آمارهای موجود در حوزه سرانه کتابخانه‌ای استان گویای این است که ما در دو شهرستان بوشهر و عسلویه نیازمند توجه بیشتری در زمینه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای هستیم.

وی با اشاره به پروژه نیمه تمام کتابخانه عمومی جدید شهر دیّر، افزود: این کتابخانه که ساخت آن توسط شهرداری دیّر در سال‌های گذشته آغاز شده اما اکنون متوقف شده، بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، امید داریم که این پروژه هر چه سریعتر ساخته و در اختیار مردم فرهنگ دوست دیّر قرار گیرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر با تشریح طرح طاقچه کتاب، گفت: مکان های عمومی جایی ست که هر فرد در طول زندگی، مدت زیادی را در آنجا می گذراند که می توان این فرصت طلایی را برای مطالعه در نظر گرفت؛ به همین منظور در نظر داریم تا با اجرای طرحی با عنوان «طاقچه کتاب» دسترسی همشهریان خود به کتاب را تسهیل کنیم.

حیدر راهب، جامعه هدف این طرح را مکان‌های عمومی و پر رفت و آمد از جمله دفتر مدیران و ادارات، خوابگاه‌های دانشجویی، آرایشگاه و پیرایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، پایانه‌های مسافربری، بانک‌ها و مطب پزشکان عنوان کرده و افزود: شیوه انجام این طرح بدین شکل خواهد بود که برای مکان‌های جامعه هدف یک کتابخانه کوچک تعبیه می‌شود و تعدادی منابع مکتوب به متولی آن مکان تحویل داده می‌شود.

وی مهم ترین اهداف این طرح را گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، بالا بردن سرانه مطالعه، ایجاد نشاط اجتماعی، تبدیل مکان‌های عمومی به کتابخانه‌های کوچک، ایجاد یک سرگرمی مفید برای همشهریان و افزایش گرایش شهروندان به استفاده مفید از وقت را عنوان کرد.

لزوم اجرای طرح‌های نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

در ادامه سایر اعضا به بیان نکته نظرات خود پرداختند و در پایان این نشست نیز با حضور جمعی از مسئولین شهرستان دیّر، وضعیت کتابخانه های عمومی این شهرستان بررسی و در جهت اتمام پروژه های کتابخانه عمومی دوراهک و کتابخانه جدید دیّر تصمیماتی اتخاذ شد.

لزوم اجرای طرح‌های نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

لزوم اجرای طرح‌های نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

لزوم اجرای طرح‌های نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 4 =