به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی، کارگاههای آموزشی با محوریت «فرزند پروری، نوجوانآگاه و هنرآموزی»، به همت کتابخانههای عمومی مرحوم دکتر جلالی کندری خلیلآباد، شهدای ابویسان جغتای، فرهنگ جوین، شهید هاشمینژاد بیدخت و شهید باهنر کاخک گناباد برگزار شد.
کارگاه آموزش «پتهدوزی» در کتابخانه مرحوم دکتر جلالی کندری خلیلآباد
طاهره قربانی، مسئول کتابخانه عمومی دکتر جلالی کندری شهرستان خلیلآباد گفت: کتابخانهها به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی و پاتوقهای فرهنگی و آموزشی میتوانند علاوه بر نقش امانت کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی، با برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی نقشی بسیاری مهمی را در آموزش کارآفرینی و در راستای کمک به اقتصاد خانواده و جامعه ایفا کند.
بر همین اساس و با همکاری شرکت معین ترشیز کاشمر، در راستای نقش آموزشی کتابخانههای عمومی، کارگاه آموزش «هنر پتهدوزی» ویژه بانوان، با مربیگری آزیتا اسکندری در ۱۲ جلسه در محل کتابخانه برگزار شد.
کارگاه «سلامت اجتماعی و تقویت اعتقادات دینی در خانواده» به همت کتابخانه شهدای ابویسان جغتای برگزار شد
حجتالاسلام حسین حسننژاد، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان جغتای، مدرس این کارگاه بود و در خصوص تقویت اعتقادات دینی گفت: مهمترین راههای تقویت ایمان و باورهای دینی، یاد و ذکر مداوم خداوند، شناخت درست دین، محبت و عشق، انس با قرآن و تمسک به قرآن و عترت هستند.
وی افزود: خانواده نیز یکی از مهمترین نهادهای جامعه و شکلدهنده شخصیت آدمی است. خشنودی، رضایت، کیفیت و کارکرد بهینه خانواده، عامل بسیار تاثیرگذاری در شکوفایی، رشد و پیشرفت افراد است. در واقع خانواده اولین بافتی است که فرزندان درآن فکر، احساس و رفتار میکنند، یاد میگیرند و رشد میکنند.
حسننژاد بیان کرد: خانواده سالم، اساسیترین گام در داشتن جامعهای سالم است. وقتی سلامت اجتماعی و تقویت اعتقادات را از رکن اصلی جامعه یعنی خانواده شروع کنیم، قطعا مشکلات کاهش پیدا میکند و شاهد اتفاقات بهتری در خانه و جامعه خواهیم بود.
برگزاری کارگاه آموزشی «فرزندپروری» در کتابخانه فرهنگ جوین با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره)
اعظم ملایجردی، مدرس کارگاه آموزشی «فرزندپروری» در خصوص اهمیت اعتماد به نفس در کودکان گفت: افزایش اعتماد به نفس در کودکان مهم است؛ این را همه میدانیم اما شاید گاهی یادمان برود که چگونه در این مسیر به کودکانمان کمک کنیم.
وی تاکید کرد: اعتماد به نفس، از دوره کودکی سرچشمه می گیرد و از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که در رشد شخصی و اجتماعی کودک بسیار تاثیرگذار است. اعتماد به نفس به معنی ارزش قائل شدن و داشتن احساس خوب نسبت به خود، فارغ از نقصها و کمبودها است.
ملایجردی همچنین اظهارداشت: شکلگیری اعتماد به نفس در کودکان باعث میشود تا آنها در رویارویی با مشکلات زندگی توانمند شده و با چشماندازی مثبت، مهارتهای اجتماعی و موفقیت خود را تضمین کنند. به همین دلیل، در مواجهه با شرایط جدید و امتحان کردن آنها و شجاعت داشتن، هیچ چیز مهمتر از آموزش این مهارت نیست.
وی افزود: راهکارهایی همچون تحسین فرزندتان در زمان مناسب، کمک به آنان در یافتن اهداف واقعی، تعیین قانون، ثبات قدم و ... از جلمه موارد افزایش اعتماد به نفس کودکان است.
گفتنی است، در پایان جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
کارگاه آموزشی «نوجوان آگاه» در کتابخانه شهید هاشمینژاد بیدخت گناباد برگزار شد
زهرا نجاتیان، کارشناس سلامتروان مرکز جامع سلامت شهدای بیدخت، در تعریف مدیریت هیجان گفت: مدیریت هیجان یا تنظیم هیجانی به معنای مدیریت واکنشهایی است که فرد در موقعیتهای خاص نسبت به دیگران از خود نشان میدهد. این مهارت میتواند به فرد کمک کند هیجانی را که در هر لحظه احساس میکند، شناسایی و بپذیرد. از سویی دیگر بیاموزد که این هیجان را در چه زمانی و مکانی بروز دهد. مدیریت هیجانات، یکی از مهمترین مهارتهای زندگی است که یک فرد میتواند در خود رشد دهد.
وی در مورد مهارت مدیریت هیجان و اهمیت آن در دوره نوجوانی نیز، اظهار داشت: نوجوان باید نسبت به ساختار مغزش در دوره نوجوانی آشنا باشد. فرد باید در این دوره سنی بداند اطلاعاتی که از محیط همچون صحبت با دوستان، والدین، معلمان و ... دریافت میکند، به چه صورت پردازش کند.
نجاتیان تصریح کرد: اگر نوجوان روی این هیجانات مدیریت نداشته باشد، بدونشک رفتارهای تکانشی و پرخاشگرانه از خودش بروز خواهد داد و یا درگیر انتخابها و تصمیمات اشتباه خواهد شد اما اگر بتواند هیجانات و تاثیر آن را در بدن خود شناسایی کند، اطلاعات از قسمت هیجانی وارد قسمت منطقی و عقلانی مغزش شده و تحلیل و بررسی میشوند و این کمک میکند، نوجوان یک رفتار بالغانه از خودش بروز دهد و در نهایت بتواند انتخابها و تصمیمات درستی برای زندگی و آینده خود داشته باشد.
کارگاه آموزشی «مهارتهای فرزند پروری» در کتابخانه شهید باهنر کاخک گناباد
در این کارگاه محمد قامتی، مشاور و روانشناس خانواده، در جمع مادران جامعه هدف کمیته امداد امام خمینی(ره) واحد کاخک گفت: مهارت فرزندپروری در تربیت فرزندان نقش بسیار مهمی دارد. این مهارت به والدین کمک میکند تا ارتباط بهتری با فرزندان خود داشته باشند و کسب آن، تأثیرات ماندگاری در طول زندگی کودکان دارد. تکنیکهایی که والدین برای تربیت فرزندان خود به کار میبرند، برای سلامت روانی آنها بسیار مهم است. والدین با داشتن ارتباط باز و مؤثر، میتوانند نیازهای فرزندان خود را درک و برآورده کنند.
مشاور مرکز کمیته امداد شهرستان گناباد اظهارداشت: دریافت آموزشهای لازم برای تربیت فرزندی موفق و سالم بسیار مهم است و نمیتوان آن را نادیده گرفت. بدون شک عدم آگاهی والدین، مانع از تربیت صحیح فرزندان و رشد و بلوغ آنها میشود. همچنین پیامدهای زیانباری در دوران نوجوانی، بزرگسالی و حتی کهنسالی دارد.
وی تاکید کرد: مهارت فرزند پروری، باعث ترویج رفتارهای مثبت شده و به این ترتیب از احتمال بروز رفتار منفی یا نامطلوب در نوجوانان پیشگیری کرده که خود منجر به کاهش آسیبهای اجتماعی میشود.
گفتنی است، در پایان جلسه مشاوره فردی و همچنین، نمایشگاه کتاب با محوریت تربیت فرزندان و معرفی کتاب «والدین جدی، فرزندان خوشبخت» نوشته مونیکا مورفی توسط مژگان احمدپور، مسئول کتابخانه عمومی شهید باهنر کاخک نیز انجام شد.
ارسال نظر