چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸

به ریاست معاون سیاسی و امنیتی استاندار و با حضور اعضای حقیقی و حقوقی؛

جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان کردستان برگزار شد

جلسه انجمن استان کردستان

جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان کردستان، به ریاست معاون سیاسی و امنیتی استاندار و با حضور اعضای حقیقی و حقوقی انجمن برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان، جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان کردستان به ریاست علی اکبر ورمقانی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان و با حضور معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ سرکوت نجفی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری؛ زینب زاله، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری؛ خلیل عزیزی، رییس شورای اسلامی استان؛ لیلا جهانتابی، معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان؛ هوشنگ امینی، معاون شهردار سنندج و سایر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن برگزار شد.

جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان کردستان برگزار شد

علی اکبر ورمقانی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار، در این جلسه ضمن قدردانی از ارائه گزارش عملکرد حوزه کتابخانه‌ها توسط مدیرکل کتابخانه‌های کردستان اظهار داشت: از سال آینده جلسات انجمن کتابخانه‌های استان باید به صورت مرتب و منظم برگزار شود، بنده نیز حضور پیدا خواهم کرد چراکه به حوزه اجتماعی، فرهنگی و کتاب و کتابخوانی اعتقاد دارم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه باید هر سال ۱۰ جلسه (هر شهرستان یک جلسه) برگزار شود، تصریح کرد: در هر نشست باید مشکلات و مسائل حوزه کتاب و کتابخوانی مطرح و از ظرفیت شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها برای رفع نواقص استفاده شود. البته انتظار نمی‌رود که همه مشکلات در سال ۱۴۰۴ برطرف شود.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود که ۱۰ جلسه در شش ماهه نخست سال آینده برگزار و بخشی از دغدغه‌ها برطرف شود.

ورمقانی خواستار پرداخت سهم‌ نیم درصدی شهرداری‌ها به کتابخانه‌ها شد و عنوان کرد: باید سرانه مطالعه در استان به صورت دقیق احصا و زیرساخت‌ها و برنامه‌های فرهنگی این حوزه تقویت شود.

معاون استاندار با تاکید بر استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی برای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی افزود: با وجود اینکه خواندن کتاب فیزیکی برای فرد کتابخوان لذت دیگری دارد، راه‌اندازی کتابخانه‌های الکترونیکی در استان ضروری است.

معاون استاندار کردستان با ابراز تاسف از اینکه جوانان درگیر فضای مجازی شده‌ و این حوزه روی زندگی آنها تاثیر گذاشته است، عنوان کرد: باید از تمام تکنولوژی‌های روز و ظرفیت‌های مختلف از جمله دولتی‌ها، شهرداری‌ها، شورای شهر و روستا و دهیاران برای توسعه فرهنگ کتابخوانی استفاده کنیم.

ورمقانی در پایان یادآور شد: باید سرانه مطالعه و زیرساخت‌های این حوزه ارتقا یابد. سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی باعث افزایش فرهنگ عمومی و کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با ابراز خرسندی از اینکه این جلسه به ارائه گزارش عملکرد وضعیت کتابخانه‌ها، طرح بهار کتاب کردستان و ایجاد کتابخانه‌های عمومی در شهرهای فاقد کتابخانه استان پرداخت.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۵ باب کتابخانه تحت پوشش نهاد کتابخانه‌ها و ۲۶ باب کتابخانه مشارکتی با سایر ادارات همچون کمیته‌ امداد، ارتش و زندان‌ها در استان فعال است، تصریح کرد: ۹۰۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های کردستان موجود و ۵۰ هزار نفر عضو فعال کتابخانه‌ها هستند.

وی آمار بازدیدکنندگان از کتابخانه‌های استان را ۱۰۰هزار نفر عنوان کرد و افزود: ۲۵ هزار و ۸۱۵ متر مربع زیربنای کتابخانه‌های کردستان است. بر اساس سند چشم‌انداز باید به ازای هر ۱۰۰ نفر ۸ متر فضا داشته باشیم که در حال حاضر در استان زیر ۳ متر است.
حسنی خوانسار با اشاره به اینکه تعداد کارکنان این اداره‌کل ۱۶۶ نفر است، گفت: در یک سال اخیر یک کتابخانه بازگشایی و دو کتابخانه در نایسر سنندج با ۲۴۷ متر زیربنا و دو میلیارد تومان اعتبار و شهید رئیسی قروه در متراژ ۱۸۰۰ متر مربع و اعتبار ۱۵ میلیارد تومان افتتاح شد.

حسنی خونسار با بیان اینکه کتابخانه روستای سراب قامیش سنندج با زیربنای ۳۲۵ مترمربع نیز در آستانه افتتاح قرار دارد، اظهار کرد: دو باب زمین کتابخانه نیز در بلبان‌آباد و دهگلان سال ۸۸ و ۹۰ کلن‌زنی شده و اکنون ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که به دلیل پیشرفت فیزیکی کمتر از ۵۰درصد، اعتباری برای آن جذب نشده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان افزود: میزان اعتبارات اداره‌کل کتابخانه‌های استان در سال ۱۴۰۱، دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان با تخصیص ۴۰ درصد بود که در سال ۱۴۰۲ این اعتبار را به هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان با تخصیص ۹۰ درصد و سال ۱۴۰۳ به ۱۲.۵ میلیارد تومان با تخصیص ۳۵درصدی افزایش دادیم.

وی همچنین با اشاره به اینکه برخی کتابخانه‌ها نیاز به تعمیرات اساسی و بازطراحی دارند، گفت: برای تعمیر و تجهیز ۱۴ باب کتابخانه و خرید تجهیزات ویژه ۱۰ باب کتابخانه استان از محل تمک و دارایی‌ها و کمک‌های نهاد اعتبار جذب شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با بیان اینکه سروآباد با ۴ باب کتابخانه کمترین سهم پرداختی نیم‌درصدی شهرداری‌ها را داشته است، گفت: در سال ۱۴۰۲، سه میلیارد تومان و ده ماهه امسال سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل سهم نیم درصدی شهرداری‌های استان جذب کتابخانه‌های کردستان شده که بیشترین آن مربوط به شهرداری سنندج بوده و جای تقدیر دارد.

وی در پایان اعلام کرد: به زودی اولین کتابخانه سیار ویژه سقز خریداری و شروع به فعالیت خواهد کرد.

جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان کردستان برگزار شد

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
8 + 6 =