شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷

در سومین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی گلستان عنوان شد؛

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

سومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی گلستان 1403

محمد حمیدی، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان در سومین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان گلستان در سال ۱۴۰۳، با اشاره به سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید، فعالیت‌ کتابخانه‌ها را در انتشار اندیشه تاثیرگذار دانست.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گلستان، سومین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان گلستان به ریاست محمد حمیدی، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان و با حضور الهام متین، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ عبدالحی میرزاعلی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گلستان و دیگر اعضای حقیقی و حقوقی برگزار شد.

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

محمد حمیدی، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استاندار گلستان در این جلسه با اشاره به اهمیت تولید محتوای اثرگذار با تکیه بر فناوری‌های نوین برای ترویج خواندن، خاطرنشان کرد: فرمانداران در اجرای «سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید» در سطح شهرستان نظارت داشته باشند. حوزه‌های علمیه نیز برای تولید محتوای مناسب و اثرگذار، با دستگاه‌های فرهنگی به صورت مستمر در ارتباط باشند. تولید محتوای مناسب در راستای ارزش‌های انسانی و اسلامی، مطابق با نیاز روز جامعه و فناوری نوین، نقش بسزایی در ترویج مطالعه خواهد داشت.

حمیدی افزود: نسل جوان در فضایی زیست می‌کند که به واسطه پیشرفت تکنولوژی، دسترسی به مطالب و محتوا بسیار راحت و سریع شده است. برخلاف کتاب، منبع و ارزش مطالب و محتوای در فضای مجازی نامشخص بوده و نمی‌توان به آن تکیه و اعتماد کرد، این نکته‌ای ست که جوانان باید متوجه باشند. 

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استاندار گلستان ادامه داد: همه معلمان و فرهنگیان این سند را مطالعه و با خلاقیت در کلاس‌های خود اجرایی کنند و در ایجاد تمایل به مطالعه و کتاب‌خوانی در دانش‌آموزان نقش‌آفرین باشند. بخشی از آسیب‌های اجتماعی، حاصل مطالب و محتوای مضر و نادرست فضای مجازی است که به راحتی در دسترس است و اگر نسل جوان و نوجوان از مضرات و آسیب‌های ناشی از محتوای نادرست و کذب فضای مجازی آگاه شود به مطالعه کتاب روی خواهد آورد.

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

در این جلسه، الهام متین، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دبیر انجمن کتابخانه‌های عمومی گلستان، با تاکید بر لزوم توسعه انسانی از طریق گسترش دانایی، گفت: جامعه‌ای توسعه پیدا می‌کند که نیاز به خواندن و مطالعه در سبد زیست روزمره مردم آن قرار گیرد و انسان‌های جامعه، با استفاده از خوانده‌ها و آموخته‌های خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند.

وی در ادامه افزود: برای توسعه در هر حوزه‌ای، نیاز به تدوین نقشه راه است و سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید، نقشه راه جامعی است که برای توسعه فرهنگ مطالعه و خواندن مفید، در جامعه تدوین شده است؛ لذا همه دستگاه‌های دولتی و عمومی که در این سند برای آن‌ها تکالیفی در نظر گرفته شده است، موظف بر پیگیری جدی انجام این تکالیف و ارائه گزارش آن به دبیرخانه «کارگروه استانی خواندن و ترویج مطالعه مفید» هستند.

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

در ادامه عبدالحی میرزاعلی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گلستان با اشاره به ماده ۴ این سند که ۲۱ دستگاه را تحت عنوان «کارگروه ملی خواندن»، نمایندگان دائمی و تام‌الاختیار برای اجرای سند ملی خواندن و مطالعه مفید قرار داده است، اظهار داشت: اجرای مطلوب این سند در استان، نیازمند یاری همه دستگاه‌های درگیر در آن است. توجه به خواندن به جای مطالعه به معنای یادگیری، توجه به انواع موادخواندنی مانند محتوای دیجیتال به جای کتاب چاپی صرف، توجه به خانواده، توجه به عمومیت خواندن به معنای دسترس‌پذیری ماده خواندنی مفید برای همه و تاکید بر زیربنا بودن توسعه فرهنگی، از جمله مزایای این سند است.

گفتنی است، «سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید»، با هدف تبیین مأموریت‌های دستگاه‌های ۲۳گانه برای دسترسی آسان و ارزان شهروندان به مواد خواندنی مناسب و توسعه مهارت‌های خواندن و رفع موانع عمومی‌سازی فرهنگ ابلاغ شد.

برگزاری جلسه‌ای با حضور اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، حوزه هنری، مدیریت حوزه‌های علمیه و اداره‌کل کتابخانه‌های استان به منظور هماهنگی بیشتر بین ارکان فرهنگی؛ ارسال سند ملی خواندن  برای معلمان و مطالعه آن توسط معلمان و ایجاد راهکاری‌هایی برای اجرا در سطح مدارس؛ ارسال لیست کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌هایی که تابلوی راهنما در سطح شهرها ندارند به همراه استاندارد تابلوها، برای شهرداری‌ها؛ همکاری شهرداری‌ها در واگذاری زمین برای ساخت کتابخانه‌ها از جمله مصوبات جلسه بود.

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

کتابخانه‌های عمومی باید مرکزی برای انتشار اندیشه باشند

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 0 =