یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷

در ادامه سلسله برنامه‌های «روی خط کتاب» برگزار شد؛

نقد و بررسی کتاب «مادر و سلیمانش» در لارستان فارس

نقد کتاب «مادر و سلیمانش» در لارستان

در ادامه سلسله برنامه‌های «روی خط کتاب»، نشست نقد، بررسی و خوانش کتاب «مادر و سلیمانش» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، نشست نقد، بررسی و خوانش کتاب «مادر و سلیمانش» با حضور مریم پیرغیبی، نویسنده کتاب، محمد زارع و نوید بازیار منتقدان ادبی، خانواده شهید فرخاری و جمعی از علاقه‌مندان در کتابخانه حسینیه اعظم شهر لار برگزار شد.

کتاب «مادر و سلیمانش» حاوی خاطرات شهید سلیمان فرخاری است که در دوران قبل از شهادت نگاشته شده است و مریم پیرغیبی نویسنده، کتاب را با توجه به خرده خاطرات باقی مانده از دست نوشته‌های شهید و همچنین برگردان مصاحبه‌های انجام شده با خانواده و همرزمان ایشان، نگاشته است. کتاب در سال ۱۳۹۸ از سوی انتشارات پیروز، در ۹۸ صفحه به چاپ و در سال ۱۴۰۰ رونمایی شده است.

در ابتدای نشست، محمد زارع به معرفی این کتاب پرداخت و گفت: نویسنده این کتاب، خرده خاطراتی را تبدیل به نثری روان و جاندار کرده است. تک بیت‌های ذکر شده در این کتاب یکی از ویژگی‌های متمایز آن است.

 زارع، ابراز امیدواری کرد در چاپ مجدد کتاب دخل و تصرف بیشتری در خاطرات و مصاحبه‌ها انجام شود تا مورد استقبال نسل جدید قرار گیرد.

مهمان دیگر این برنامه؛ نوید بازیار، منتقد ادبی و ویراستار بود که در سخنان خود، با اشاره به شخصیت ویژه شهید فرخاری، استفاده از واژگان غیراحساسی را در این متن مناسب‌تر از نثر ادبی دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از افعال و واژگان غیراحساسی در بخش‌هایی از این کتاب باعث زمینی‌تر شدن متن و در درک بهتر مخاطب از شخصیت شهید فرخاری خواهد شد.

مریم پیرغیبی، نویسنده کتاب نیز با تشکر از برگزارکنندگان این نشست یادآور شد: این کتاب در حقیقت، برگردان متن دفترچه خاطرات روزانه شهید و همچنین فیلم‌هایی از مصاحبه با خانواده و همرزمان شهید است که با استفاده از نثر ادبی و اشعار تدوین شده است. همچنین، به عدم دخل و تصرف نویسنده در خاطرات شهید، همرزمان و خانواده توجه ویژه‌ای داشته‌ام.

در ادامه مریم پیرغیبی به خوانش قسمت‌هایی از این کتاب پرداخت و  این برنامه، با نقل خاطراتی از مادر شهید فرخاری به پایان رسید.

گفتنی است، شهید سلیمان فرخاری متولد ۱۳۴۱ در لارستان است که در عملیات قدس مجروح و پس از اسارت، در سال ۱۳۶۴ به شهادت رسید.

نقد و بررسی کتاب «مادر و سلیمانش» در لارستان فارس

نقد و بررسی کتاب «مادر و سلیمانش» در لارستان فارس

نقد و بررسی کتاب «مادر و سلیمانش» در لارستان فارس

نقد و بررسی کتاب «مادر و سلیمانش» در لارستان فارس

نقد و بررسی کتاب «مادر و سلیمانش» در لارستان فارس

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
7 + 2 =