یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۹

ولی پور در مراسم روز کتاب و مازندران خواستار شد؛

حفظ هویت مازندران با تألیف کتاب‌هایی به گویش مازنی

مازندران و کتاب

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران خواستار حفظ هویت و فرهنگ این استان با تألیف کتاب‌هایی به گویش مازنی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی مازندران، مراسم روز «کتاب و مازندران» که برای نخستین بار به‌عنوان یکی از روزهای هفته گرامیداشت مازندران نام‌گذاری شده است، با حضور مسئولین، فرهیختگان، پژوهشگران، نویسندگان و اهالی کتاب، از سوی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان و با همکاری ستاد بزرگداشت روز و هفته مازندران، ۶ آبان ماه در سالن همایش‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان برگزار شد.

در این مراسم که با شعرخوانی و اجرای برنامه‌های سنتی مازندران توسط بزرگان فرهنگ و هنر استان همراه بود، از خدمات ارزشمند دکتر حسین اسلامی، از چهره‌های ماندگار فرهنگ و تاریخ مازندران، واقف و مدیر کتابخانه بزرگ ساری شناسی، تجلیل به عمل آمد.

آرزو ولی پور، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران در این مراسم اظهار داشت: باید برای حفظ و شکوفایی فرهنگ غنی و سرشار از افتخار مازندران تلاش کنیم. فرهنگ مازندران درهم‌تنیده با طبیعت زیبای آن است.

وی با اشاره به مفاخر تاریخ مازندران، گفت: فهرست سرشاری از دانشمندان، علما، عرفا و ادیبان در تاریخ استان وجود دارد؛ علامه ابن شهرآشوب ساروی، سعید العلمای مازندرانی، علامه طبرسی، امیر مازندرانی و امیر پازواری، نیما یوشیج و در حال حاضر نیز علامه حسن‌زاده آملی و علامه جوادی آملی ازجمله بزرگان علم و ادب و فرهنگ استان هستند که باید برای بزرگداشت مقام آن‌ها و یافتن راهی برای تداوم منش و روش آن‌ها برنامه‌ریزی و همت داشت.

ولی پور ادامه داد: دل‌های بهاری مردم مازندران همچون طبیعت لاله خیزش، با نثار خون جوانان بسیاری در دفاع مقدس، ایران را لاله خیز کرد. برای حفظ فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال آن به نسل‌های بعد، باید دلاوری‌ها و شهامت‌ها و اعتقادات مردم مازندران و خانواده‌های شهدا را پاس داشت و به‌خوبی آن‌ها را بیان کرد. به‌راستی‌که شهیدان و خانواده‌های آنان، اسطوره‌های واقعی این خطه باعظمت هستند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران وظیفه و مسئولیت اهالی کتاب در مازندران را سنگین دانست و اظهار داشت: باید با حفظ گویش مازنی، هویت مازندران را حفظ کرد؛ برای این کار باید کتاب‌هایی به این گویش برای علاقه‌مندان به‌ویژه کودکان و نوجوانان تألیف کرد؛ به‌گونه‌ای که داستان و شعر و تاریخ مازندران را به این گویش بیان کند.

وی همچنین به تلاش‌های کتابداران در بخش‌های کودک کتابخانه‌های عمومی برای حفظ گویش مازندرانی اشاره کرد و خواستار همکاری تمامی نویسندگان استان برای رونق بخشیدن به این بعد از فرهنگ بومی شد.

گفتنی است، در این مراسم استاد سیروس مهدوی از پژوهشگران و نویسندگان برجسته مازندران، در باب تاریخ و فرهنگ استان و نیز خدمات فرهنگی دکتر حسین اسلامی در این حوزه به سخنرانی پرداخت.