شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۴

گزارش کامل اختتامیه هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی؛

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: فضای مجازی می‌تواند یک فرصت مناسب برای ترویج کتابخوانی باشد

جشنواره كتابخواني رضوي

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موضوع گسترش بازتولید کتاب و استفاده از ظرفیت فضای مجازی اتفاقاتی هستند که با برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی آغاز شده و می‌توان با گسترش دامنه این موضوعات به ترویج کتابخوانی در جامعه کمک کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اختتامیه هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی از سری برنامه‌های جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)، با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مازنی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، طیبه سیاوشی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، نیکنام حسین‌پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان، سعید بیابانکی، شاعر، میثم نیلی رییس مجمع ناشران انقلاب اسلامی، نادر قدیانی مدیر انتشارات قدیانی، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، محمودرضا برازش مدیرعامل بنیاد امام رضا (ع)، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور،   مشاوران، معاونان و مدیران کل نهاد و جمعی از فعالان فرهنگی در مجموعه سرچشمه (شهدای هفتم تیر) برگزار شد.

کتابخوانی محور توسعه جوامع

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم، طی سخنانی گفت: هشتمین دوره از برگزاری این جشنواره با نام هشتمین امام، می‌تواند نماد و نقطه عطفی برای این حرکت فرهنگی باشد.

وی با اشاره به اهمیت توسعه کتابخوانی در کشور گفت: در بحث توسعه اجتماعی کشورها و ملت‌ها، بحث توسعه فرهنگی به عنوان کانون و محور توسعه مطرح است و در حوزه توسعه فرهنگی، حوزه نشر کتاب نقش محوری دارد و کانون محوری حوزه نشر کتاب، توسعه کتابخوانی است. اگر به این سه گزاره توجه شود، طبیعتا باید همت‌های بیشتری را معطوف به توسعه کتابخوانی کنیم؛ چرا که توسعه کتابخوانی پایه توسعه فرهنگی و توسعه همه جانبه کشور است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه توسعه کتابخوانی نیازمند برنامه‌ای مستمر و پیوسته است، افزود: ما در کنار این برنامه‌ریزی مستمر، باید فرصت‌ها و مشاغل مختلف و متنوع حوزه کتابخوانی را به امداد بطلبیم. یکی از این فرصت‌ها برای ما ایرانیان  برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی است که همزمان با سالروز میلاد امام رضا(ع) برگزار می‌شود.

توجه به بازتولید کتاب

سید عباس صالحی ادامه داد: اما رضا(ع) از زمانی که پا به سرزمین ما گذاشتند، برکات فراوانی برای ما ایرانیان داشته‌اند که این برکات تنها مربوط به دهه‌ها و سده‌های اخیر نیست. به طوری که محمد بن خاوند شاه بن سید برهان الدین، مورخ سنی مذهب شافعی، درباره مشهد و حرم امام رضا(ع) در زمانی که هنوز مذهب شیعه در ایران فراگیر نشده بود، عنوان کرده است که شهر مشهد مرجع ایران و مقصد سالکان آفاق است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده در برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: اتفاقی که با برگزاری این جشنواره آغاز شده و می‌تواند دامنه وسیعی پیدا کند؛ موضوع «بازتولید کتاب» است. اگر می‌خواهیم کتابخوانی ترویج پیدا کند باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشیم. بر این اساس کتابخوان باید به عنوان یک مولد فعال، مواد و محتوای کتاب را در راستای ایده‌پردازی در سایر حوزه‌ها بکار گیرد.

بهره‌وری از فضای مجازی در ترویج کتابخوانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فضای مجازی می‌تواند یک فرصت مناسب برای ترویج کتابخوانی باشد، البته اگر به خوبی از آن استفاده شود. حرکتی که امروز به عنوان پویش کتابخوان مجازی مشاهده کردیم، با ارائه قالبی مناسب از معرفی کتاب با حفظ هویت و حقوق نویسنده، مترجم و ناشر اثر، اقدامی شایسته تقدیر است.

سید عباس صالحی در ادامه با تقدیر از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برگزاری این جشنواره عنوان کرد: امیدوارم این خدمتی که عزیزان در حوزه ترویج کتابخوانی و معارف رضوی انجام دادند، مشمول عنایت حضرت امام رضا(ع) قرار گیرد.

پرچم انقلاب اسلامی در دست جوانان نسل سوم

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم با اشاره به دیدار مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب اسلامی در  دوم خرداد ۱۳۹۷ با موضوع تبیین شرایط روز کشور عنوان کرد: در آن دیدار مقام معظم رهبری به موضوع منطقه  و جهان، به دشمنی‌های دیرینه استکبار جهانی از پیروزی انقلاب به بعد و از جمله به استفاده از هنر و تبلیغات در جنگ فرهنگی علیه انقلاب اسلامی اشاره کردند و سپس تصریح کردند که در همه این قضایا  دشمن شکست خورده است. در این فرصت کوتاه به تشریح این بیانات و منطق آن می‌پردازم.

وی با اشاره به تهاجم فرهنگی استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامی در یک تقسیم بندی دو مرحله‌ای عنوان کرد: اول مخالفت با اصل انقلاب اسلامی که از روز پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و همچنان ادامه دارد. محورهای اصلی تهاجم دشمن در این سطح تضعیف نظام جمهوری اسلامی،    اثبات ناکارآمد بودن نظام و ناموفق بودن انقلاب خصوصاً برای مستضعفین و آزادی خواهان جهان و در نهایت شکست جمهوری اسلامی و نتیجتاً ناموفق ماندن انقلاب اسلامی در جهان بوده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، به کار بستن انواع تحریم ها، ‌فشارهای بین‌المللی، جنگ تحمیلی، حمایت از تروریست های منافق و دیگر گروهک های ضد انقلاب، ناآرام ساختن مناطق مرزی، ‌ تحریک اقوام مختلف ملت ایران را از مهم ترین ابعاد فعالیت های دشمن در این سطح از دشمنی ها برشمرد و گفت: خوشبختانه با عنایات حضرت حق و همت مردم غیور ایران، تلاش استکبار جهانی در تمامی این جبهه ها به شکست منجر شد. هر چند خسارات و تلفات و ضررهای زیادی به کشور عزیز ایران وارد شد اما سرانجام این ملت ایران بود که از این عرصه ها پیروز خارج شد.

جوانان نسل سوم هدف تهاجمات فرهنگی غرب

علیرضا مختارپور ادامه داد:  اما سطح دوم یا نوع دوم دشمنی ها پس از پایان جنگ تحمیلی آغاز شد. دشمن براساس محاسبات ظاهری و معمول به این نتیجه رسیده بود که با رحلت حضرت امام اولاً وحدت و انسجام داخلی از میان می رود. ثانیاً‌ تغییرات گسترده در سطح مدیران و مسئولان نظام موجب از هم گسیختگی امور می شود و از همه مهمتر و قابل توجه تر اینکه کم کم نسلی در ایران متولد می شود و رشد می یابد که نه دوران ستم شاهی را دیده نه حضور حضرت امام را درک کرده نه از دفاع مقدس خاطره ای دارد، و در یک کلام، نسلی است به کلی بیگانه با اسلام و انقلاب و حتی ایران؛ پس باید این نسل هدف گرفته شود.

وی با اشاره به آغاز ابعاد جدید از تهاجمات به کشور گفت: بنابراین تهاجم فرهنگی، ‌ناتوی فرهنگی، شبیخون فرهنگی با وسعت و شدت بسیاری آغاز شد. رشد قارچ گونه ماهواره های فارسی زبان، گسترش و تعدد رسانه های صوتی و تصویری، و بعدها استفاده از فضای مجازی و شبکه های مجازی همه و همه در خدمت این جنگ گسترده که دامنه آن تا خانه ها و مدارس و دانشگاه ها کشیده شده و از نظر ابزاری در سال های اخیر تا گوشی همراه و در جیب و دست هر جوان ایرانی کشیده شده بود قرار گرفت.

پرچمداری جوانان نسل سوم در دفاع از انقلاب

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یادآور شد: سال های سال این دشمنی و حملات بی وقفه جبهه استکبار جهانی هر روز بیشتر و گسترده تر از روز قبل ادامه یافت. اما برخلاف تصور دشمن نتیجه این نبرد سهمگین به شکل دیگری پدیدار شد و  سال به سال بر حضور نسل جوان در عرصه های مختلف سیاسی اجتماعی فرهنگی افزوده شد. راهیان نور، اعتکاف های ماه رجب، شب های قدر رمضان، مراسم عزاداری محرم، راهپیمایی های بیست و دوم بهمن، اردوهای جهادی، ‌و ده ها صحنه دیگر حاکی از حضور و فعالیت هزاران جوانی بود که هدف اصلی استکبار جهانی برای نقی و قلع و قمع انقلاب اسلامی در دهه چهارم بودند اما اینک صحنه واقعیت دیگری را نشان می داد. اما مهمتر از همه این حضورها، ‌حضور جوانان نسل سوم به بعد این انقلاب  در صحنه دفاع از حرم بود، که این بار حضور هر رزمنده و مدافعی، جانبازی و جانفشانی طلب می کرد.

علیرضا مختارپور با اشاره به حضور جوانان نسل سومی در میدان نبرد، ادامه داد: جوانانی که نه دوران مبارزات انقلاب اسلامی را دیده بودند نه حضرت امام را، نه روزهای دفاع مقدس را، جوانانی که در زیر آتش سنگین سلاح های فرهنگی دشمن بزرگ شده بودند، جوانانی که حتی خستگی و ورشکستگی معدودی از اصحاب انقلاب و نسل اول را هم شاهد بودند، ‌ جوانانی که در عنفوان جوانی و در نهایت نشاط و شور جوانی، ‌مجرد یا متأهل، با فرزندانی در بطن همسرانشان یا فرزندانی شیرخواره تمامی جوانی و زندگی و آیندة خود را یکجا در دفاع از حرم بر دست گرفتند.

آمادگی برای دفاع در جنگ فرهنگی

وی در ادامه با اشاره به نمونه های از حضور جوانان نسل سوم در میدان نبرد گفت: شهید مدافع حرم سجاد زبرجدی متولد ۱۳۷۰ تهران،   شهید مدافع حرم جلیل تختی نژاد متولد ۱۳۷۲ هرمزگان، شهید مدافع حرم محسن حججی متولد ۱۳۷۰ اصفهان، شهید مدافع حرم عباس دانشگر تولد ۱۳۷۲ سمنان، شهید مدافع حرم ارتش جمهوری اسلامی محسن قوطاسلو متولد ۱۳۶۹ تهران، شهید مدافع حرم ابراهیم عالمی متولد ۱۳۷۱ خراسان رضوی، شهید مدافع حرم بابک نوری متولد ۱۳۷۲ گیلان، شهید مدافع حرم حمید سیاهکالی مرادی متولد ۱۳۷۲ قزوین؛ فقط نام هشت تن از صدها جوان نسل سوم است که امروز پرچم انقلاب اسلامی را بردوش گرفته و عملاً  بقا و دوام و استمرار انقلاب اسلامی و ثبات و تقویت نظام جمهوری اسلامی را به رخ تمامی جهانیان و تاریخ جهان می کشد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تأکید کرد: البته شک نیست که هر جنگی خسارت دارد، تلفات دارد، اما مهم  نتیجه نبرد است. جنگ فرهنگی نیز همچون جنگ اقتصادی و سیاسی و اجتماعی همچنان ادامه دارد. اما به لطف و عنایت الهی و همت پاک جوانان این کشور و جوانان کشورهای اسلامی،   آن که برتمامی این دشمنی‌ها پیروز می شود  انقلاب اسلامی خواهد بود. ان شاءالله.

جشنواره کتابخوانی رضوی؛ تیری که بر دو هدف نشست

در ادامه این مراسم احمد مازنی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به ارائه آمارهای مختلف درباره سرانه مطالعه در کشور، طی سخنانی گفت: آمارهای ارائه شده طی سال‌های اخیر با وجود تفاوت در ارائه آمار و ارقام، همگی یک وجه مشترک داشته‌اند و آن پایین بودن میزان مطالعه در کشور بوده است. این در حالی است که یکی از شاخصه های پیشرفت و توسعه‌یافتگی در هر جامعه، میزان مطالعه در آن جامعه است.

وی با اشاره به برگزاری یکی از آخرین جلسات شورای عالی فضای مجازی و ارائه گزارشی از وضعیت کتابخوانی در جهان و ایران پیش و پس از انقلاب اسلامی، گفت: در آن جلسه بنده پیشنهاداتی برای بالا بردن سرانه مطالعه در کشور ارائه کردم؛ راه‌اندازی چالش معرفی آخرین کتاب خوانده شده از سوی مسئولان و چهره‌های شناخته شده حوزه فرهنگ، هنر، سیاست و سایر حوزه‌ها، می‌تواند در ترغیب و تشویق مردم به مطالعه موثر باشد.

احمد مازنی با اشاره به برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی ادامه داد: پیشنهاد دیگر من که با الهام از برگزاری این جشنواره ارائه شد، گسترش جشنواره‌های کتابخوانی در حوزه‌های مختلف است. خوشبختانه گزارش ارائه شده در این جشنواره از افزایش ۳۲ درصدی مشارکت عمومی نسبت به سال گذشته حکایت دارد که این موضوع نشان دهنده ظرفیت بالای چنین حرکاتی در تشویق مردم به کتابخوانی است.

وی با تقدیر از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برگزاری این جشنواره گفت: نهاد با برگزاری این جشنواره به عبارتی با یک تیر دو نشان را هدف گرفت؛ هدف اول دعوت مردم به مطالعه و گسترش فرهنگ کتابخوانی و هدف دوم آشنای مردم با معارف دینی به خصوص معارف رضوی بوده است. بر این اساس برگزاری این جشنواره با شکوه را به برگزار کنندگان این حرکت فراگیر فرهنگی تبریک می‌گویم.

رشد ۳۲ درصدی مشارکت در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی

بخش دیگری از این مراسم به ارائه گزارش روند برگزاری هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی اختصاص داشت که مهدی رمضانی درباره آن گفت: مشارکت ۸۵۸ هزار ۶۹۵ نفر در یک جشنواره حوزه کتاب و کتابخوانی و رشد ۳۲ درصدی نسبت به دوره گذشته، توفیق بزرگی است که نمونه مشابه دیگری را در سطح جشنواره‌های کتابخوانی در کشور سراغ نداریم. این موضوع نشان می‌دهد که اگر شرایط و دسترسی مناسب برای شرکت مردم در این جشنواره فرآهم شود، ظرفیت خوبی در کشور برای برگزاری گسترش فرهنگ کتابخوانی وجود دارد. البته تا رسیدن به نقطه یده‌آل برای برگزاری مسابقات کتابخوانی فاصله داریم و این یک حرکت تنها گام‌های آغازین برای این موضوع است که با همراهی و همکاری مردم برداشته شد.

مشارکت ۴۰۰ دستگاه در برگزاری جشنواره

دبیر هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی با اشاره به مشارکت بیش از ۴۰۰ دستگاه در برگزاری این جشنواره، عنوان کرد: ما در این دوره شاهد مشارکت دستگاه‌های بسیاری بودیم که البته جا دارد این مشارکت‌ها به صورت فعال‌تر و جدی‌تر دنبال شود و گسترش پیدا کند. بر این اساس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با هدف گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور، اعلام آمادگی‌ می‌کند که ظرفیت و بستر فرآهم شده در این جشنواره را، چه به لحاظ تجربه و چه به لحاظ زیر ساخت، در اختیار سایر دستگاه‌ها و عزیزانی که علاقه‌مند به برگزاری مسابقات و جشنواره‌های کتابخوانی با موضوعات مختلف ملی، دینی و سبک زندگی و سایر علاقه‌مندی‌های مردمی هستند، قرار دهد.

تولید ۶۰۰ جلد کتاب بریل و گویا

وی در ادامه با اشاره به برخی ویژگی‌های هشتمین دوره از جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: خوشبختانه در این دوره توانستیم سامانه الکترونیک جشنواره را راه‌اندازی کنیم که تمام فرآیند الکترونیکی شرکت در جشنواره، در این سامانه پیش‌بینی شده است. تولید ۶۰۰ جلد کتاب بریل و توزیع در بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی کشور و همچنین تولید کتاب‌های صوتی منابع این جشنواره با کسب رضایت ناشران و همکاری و همراهی آنها، از دیگر اقدامات صورت گرفته در این جشنواره بوده است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: یکی از ویژگی‌های جشنواره کتابخوانی رضوی برنامه‌ریزی برای مشارکت همه اقشار و همه سطوح جامعه و خانواده بوده است. به طوری که اگر تمام اعضای یک خانواده قصد شرکت در جشنواره را داشته باشند، این امکان فرآهم شده که از کودکان تا بزرگسالان بتوانند به صورت فردی و حتی به صورت و خانوادگی در این اقدام فرهنگ فراگیر مشارکت داشته باشند.

فرایند انتخاب منابع جشنواره

مهدی رمضانی در ادامه با ارائه گزارشی از روند برگزاری هشتمین دوره از برگزاری این جشنواره، عنوان کرد: از آنجا که اصلی‌ترین عنصر برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی «کتاب» است، برای انتخاب منابع جشنواره از میان بیش از ۷۰۰ عنوان کتاب شناسایی شده با موضوعات زندگی و سیره امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و شاهچراغ(ع)، طی مراحل مختلف بررسی و کارشناسی ۷۰ عنوان کتاب انتخاب شد و در نهایت ۷ کتاب به عنوان منابع هشتمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در سه سطح کودک، نوجوان و بزرگسال معرفی شد.

دبیر هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی ادامه داد: علاوه بر اینکه فایل الکترونیکی منابع، در سامانه این جشنواره بارگزاری شد، خود کتاب‌ها نیز به صورت فیزیکی در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور توزیع شد و علاقه‌مندان توانستند با استفاده از این ظرفیت‌ها برای در اختیار داشتن کتاب‌ها، مطالعه آنها و شرکت در این جشنواره استفاده کنند. اما یکی از اتفاقات خوبی که در این فرآیند رخ داد، اضافه شدن این کتاب‌ها به مجموعه مخزن کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور بود.

وی با اشاره به مشارکت دانشگاه قرآن و علوم حدیث در طراحی سوالات این جشنواره افزود: طراحی سوالات در دو بخش الکترونیک و مکتوب با هدف افزایش بار علمی و آموزشی برای شرکت کنندگان و قابلیت طرح عمومی در جامعه انجام شد که البته تلاش داریم که سطح مشارکت در بخش الکترونیک را در دوره‌های بعد افزایش دهیم. در ادامه در بخش مکتوب برگه‌های نقاشی و پاسخ‌برگ‌ها در سطح کتابخانه‌های عمومی توزیع شد و برای کتابخانه‌هایی که در طول برگزاری جشنواره درخواست دریافت برگه بیشتر داشتند نیز برگه‌های جدید صادر شد. در سطح الکترونیک نیز با دو مرحله تمدید، امکان شرکت تا آخرین روزهای برگزاری جشنواره فرآهم شد.

ارزیابی الکترونیک جشنواره

رمضانی به بررسی الکترونیکی پاسخ‌برگه‌ها در مرحله ارزیابی اشاره کرد و گفت: در کنار روند ارزیابی بخش الکترونیک جشنواره، پاسخ‌برگ‌های بخش مکتوب و همچنین اطلاعات برگه‌های نقاشی بخش کودکان، تماما به صورت الکترونیکی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. همچنین در بخش پویش مجازی کتابخوانی رضوی که ضبط و ارسال فیلم‌هایی از کودکان و نوجوانان با موضوع کتاب‌های منابع جشنواره اختصاص داشت، آثار ارسالی توسط داوران ارزیابی شده و در نهایت برگزیده‌های این بخش نیز شناخته شدند.

دبیر هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی ادامه با اشاره به آماری از دوره‌های پیشین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: این جشنواره از اولین دوره تا پنجمین دوره توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرزبرگزار شده بود. اما از دوره ششم تا دوره هشتم توسط نهاد کتاخانه‌های عمومی کشور برگزار شده است. بر این اساس این جشنواره در دوره ششم خود در سال ۱۳۹۵ با مشارکت ۲۳۵ هزار ۳۸۲ نفر، در دوره هفتم در سال ۱۳۹۶ با مشارکت ۶۴۸ هزار ۲۲۸نفر و در دوره هشتم در سال جاری با مشارکت ۸۵۸ هزار ۶۹۵ نفر برگزار شد.

مشارکت ۸۵۰ هزار نفر در جشنواره هشتم

وی در خصوص میزان مشارکت در بخش‌های مختلف این جشنواره گفت: بخش مکتوب شامل نقاشی، نوجوان و بزرگسال می‌شود که میزان مشارکت در قسمت نقاشی ۱۴۵ هزار و ۲۵۴ نفر در قسمت نوجوان ۱۲۷ هزار و ۵۲۷ نفر و در قسمت بزرگسال ۲۵۷ هزار و ۵ نفر بوده که مجموع شرکت کننده‌ها در بخش مکتوب را به ۵۳۰ هزار ۶۸۶ نفر رساند. با توجه به اینکه علاوه بر مشارکت انفرادی، مشارکت خانوادگی نیز در این جشنواره پیش‌بینی شده، ۱۴ هزار و ۲۱۷ خانوده در میان شرکت کنندگان در این بخش حضور دارند.

دبیر هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی درباره میزان مشارکت در بخش اینترنتی توضیح داد: در بخش اینترنتی ۴ هزار و ۲۶۱ نفر در قسمت نقاشی و ۹ هزار و ۸۴۴ نفر نیز در پویش کتاب‌خوان مجازی شرکت کرده‌اند. در بخش نوجوان نیز ۴۷ هزار و ۶۱ نفر شرکت کردند و در قسمت بزرگسال ۲۶۶ هزار و ۸۴۳ نفر شرکت کردند که مجموعا در بخش اینترنتی و پویش مجازی ۳۲۸ هزار و ۹ نفر شرکت کردند که این تعداد شامل ۸ هزار و ۶۵۱ خانواده می‌شود.

وی یادآور شد: به طور کلی ۸۵۸ هزار ۶۹۵ نفر مجموع شرکت کنندگان در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی هستند که در این میان ۲۲ هزار و ۸۶۸ خانواده حضور دارند.

تقدیر از ۸۸ برگزیده در سطح ملی

رمضانی درباره تقدیر از برکزیدگان این جشنواره نیز توضیح داد: ما در سه سطح تقدیر و اهدای جوایز را پیش‌بینی کردیم. ابتدا سطح کشوری که ما ۸۸ جایزه اهدا می‌کنیم که شامل ۸۰ جایزه انفرادی و ۸ جایزه خانوادگی است. سطح بعدی سطح استانی است که در این سطح ۱۷ جایزه در هر استان توزیع می‌شود که مجموعا شامل ۵۲۷ جایزه می‌شود. در سطح بعدی، اختامیه کتابخانه‌ای را خواهیم داشت، یعنی تقدیر از برگزیدگان در کتابخانه‌ها که در این سطح، هر کتابخانه فعال و مشارکت کننده در جشنواره، به طور میانگین ۱۲ جایزه را در میان برگزیدگان خود توزیع خواهند کرد. به طور کلی بیش از ۲۵۰۰ جایزه در این اهدا خواهد شد که عدد قابل توجهی در برگزاری جشنواره‌ای با موضوع کتاب و کتابخوانی است.

دبیر هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی افزود: به دلیل اینکه تعداد شرکت کنندگان در این دوره نسبت به دوره قبل افزایش چشمگیری داشته، با تدبیر دبیرکل نهاد، تعدادی از عزیزان به عنوان برگزیدگان شایسته تقدیر، جوایز و لوح تقدیر دریافت کردند که این تعداد بر اساس نسبت شرکت در مسابقه در هر استان توزیع شده که شامل ۱۴۳۰ جایزه شد که به این عزیزان به عنوان شایستگان تقدیر اهدا شد.

وی افزود: هم اکنون که برنامه پایانی جشنواره هشتم در حال انجام است، فرآیند اجرایی جشنواره نهم کتابخوانی رضوی را نیز آغاز می‌کنیم و تلاش خواهیم کرد که با رفع نقایص اجرایی جشنواره هشتم، خود را برای برگزاری گسترده‌تر و بهتر این جشنواره در دوره نهم آماده کنیم تا بتوانیم جمع بیشتری را با موضوع کتاب و کتابخوانی با محوریت شخصیت و سیره امام رضا(ع) همراه کنیم. بر این اساس از همه فرصت‌های موجود برای برای عمل به وظیفه ذاتی نهاد کتابخانه‌ها که ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است، استفاده خواهیم کرد.

رمضانی تصریح کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور آماده برای همکاری در برگزاری جشنواره‌های بزرگ‌تر، وسیع‌تر آماده است و از همه دستگاه‌ها و عزیزان علاقه‌مند دعوت می‌کنیم که با هدف ترویج موضوع کتاب و کتابخوانی در این حرکت فرهنگی مشارکت کنند. چرا که این موضوع دغدغه اصلی هر کشور و همچنین مورد تأیید بزرگان و معصومین ما بوده و رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر این موضوع تأکید کردند و فکر نمی‌کنم در هیچ حوزه‌ای  در بخش‌های مختلف فرهنگ و هنر ایشان به اندازه حوزه کتاب اظهار نظر کرده باشند و دغدغه‌های خودشان را هم مطرح کرده باشند.

معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره

در ادامه این مراسم  ضمن اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری و شعرخوانی افرادی چون سعید بیابانکی و صابر خراسانی، برگزیدگان هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی با سیدعباس صالحی، حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد، حجت‌الاسلام مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، محمودرضا برازش مدیرعامل بنیاد امام رضا (ع)، اسماعیل شفاعی معاون اداری و مالی نهاد، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد و دو تن از خادمان حرم حضرت شاهچراغ(ع) مورد تقدیر قرار گرفتند.

بخش کودک

نام

نام خانوادگی

استان

شهر

نام کتابخانه

سطح برگزیدگان

عرفان

جعفری وایگان

آذربایجان شرقی

شبستر

گلشن راز شبستر

نقاشی مکتوب

ایلیا

نجف زاده

آذربایجان غربی

چالدران

آیت اله خامنه‌ای سیه چشمه

نقاشی اینترنتی

فاطمه زهرا

بوالخیری

بوشهر

تنگستان

شهید محمد غلامی بوالخیر

نقاشی اینترنتی

محمد حسین

کرمی

تهران

قرچک

اقبال لاهوری قرچک

نقاشی مکتوب

پرهام

میرزایی

چهارمحال و بختیاری

شهرکرد

فرهنگ دستگرد امامزاده

نقاشی مکتوب

پریسا

مهدی‌زاده

چهارمحال و بختیاری

بروجن

امام رضا(ع) امام قیس

نقاشی مکتوب

فاطمه زهرا

اکبری

خراسان جنوبی

بیرجند

محمدتقی کریم‌پور بیرجند

نقاشی مکتوب

زهرا

دلیر

خراسان جنوبی

سرایان

شهید علی انصاریان آیسک

نقاشی مکتوب

امیرعلی

مرادی

خراسان جنوبی

سرایان

امام خمینی(ره) سرایان

نقاشی مکتوب

مصطفی

تاجی

خراسان رضوی

خواف

شهید عبدالواحد جلالی سنگان

نقاشی اینترنتی

نازنین زهرا

محمدی

خراسان رضوی

سبزوار

حاج ملاهادی سبزواری سبزوار

نقاشی مکتوب

امیر حافظ

بردبار

خراسان رضوی

کاشمر

باقرالعلوم ریوش

نقاشی مکتوب

ریحانه

ایمانی

خراسان شمالی

فاروج

ملاصدرا فاروج

نقاشی مکتوب

سعید

رضا زاده

خراسان شمالی

بجنورد

اداره کل اموزش و پرورش خراسان شمالی

نقاشی مکتوب

فایزه

خدمتگذار

خراسان شمالی

فاروج

آیت الله ذبیحی مایوان

نقاشی مکتوب

محمدرضا

مرادی

خوزستان

مسجد سلیمان

قائمیه مسجد سلیمان

نقاشی مکتوب

فاطمه

مهدوی میقان

سمنان

شاهرود

امام جعفر صادق(ع) میقان

نقاشی مکتوب

بهاره

گویا

فارس

پاسارگاد

شهید خبازی سعادت شهر

نقاشی مکتوب

ستایش

بابایی شالی

قزوین

بوئین زهرا

شیخ محمد عاملی شال

نقاشی اینترنتی

علی اصغر

شارینی

قزوین

تاکستان

علامه طباطبایی اسفرورین

نقاشی اینترنتی

مهسا

احمدی نژاد

کرمان

شهربابک

حبیب ابن مظاهر خورسند

نقاشی اینترنتی

نازنین زهرا سادات

قدیر

کرمان

رفسنجان

مرحوم محمدی نژاد کشکوئیه

نقاشی مکتوب

امیرحسین

باستانی

کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه

امام رضا روستای تولیان

نقاشی مکتوب

زینب

خوشبین گشتی

گیلان

فومن

بنت الهدی فومن

نقاشی اینترنتی

باران

شیرخانی

لرستان

خرم آباد

امام جعفر صادق(ع)

نقاشی مکتوب

آوا

فانی حق

مازندران

بابل

شهیدان نجاریان بابل

نقاشی اینترنتی

رادین

مستعلی

مرکزی

فراهان

قائم مقام فراهانی فرمهین

نقاشی مکتوب

زهرا

کلانگل

همدان

همدان

کوثر همدان

نقاشی اینترنتی

امیر مهدی

شامخی

همدان

بهار

الوند بهادر بیگ

نقاشی اینترنتی

علی

زارع زاده

همدان

ملایر

امام سجاد(ع) اسلام آباد

نقاشی اینترنتی

علی‌محمد

فلاح

یزد

ابرکوه

شهریار مهردشت

نقاشی مکتوب


بخش نوجوان

نام

نام خانوادگی

استان

شهر

نام کتابخانه

فاطمه

خلیل پور

ایلام

آبدانان

شهید داریوش رضایی نژاد پشت قلعه

فاطمه

جهانگیری

چهارمحال و بختیاری

شهرکرد

شهدای چالشتر شهرکرد

حسین

غلامرضا زاده

خراسان رضوی

تربت حیدریه

شهید آوینی(بایگ) بایگ

فاطمه

نیازیان

خراسان رضوی

کلات

علامه محمد تقی جعفری کلات

یونس

عجبی

خراسان رضوی

نیشابور

مهندس یاسر علی آبادی

محمدجواد

چوپوق لو

زنجان

زنجان

بصیرت زنجان

علی

کابلی

زنجان

زنجان

سیدالشهدا(ع) زنجان

لیلا

عرب عامری

سمنان

آرادان

شهید فهمیده آرادان

ریحانه

امینی

سیستان و بلوچستان

ایرانشهر

خاتم الانبیاء(ص) ایرانشهر

زهرا

سرافرازی

قم

قم

الزهرا قم

مهدی

رحیم پور

کردستان

بیجار

مرحوم حسن لطف اللّهی بیجار

فاطمه

یوسف‌پور

کرمان

رفسنجان

شهید اکبر صفری زاده لاهیجان

نازنین

مزرعه

گلستان

علی آباد

الغدیر مزرعه

سعید

قاسمعلی فرد

گلستان

کردکوی

امیرکبیر کردکوی


بخش بزرگسال

نام خانوادگی

استان

شهر

نام کتابخانه

سطح برگزیدگان

خادمی

اصفهان

گلپایگان

والیه شجاع گلپایگان

بزرگسال اینترنتی

دادخواه

اصفهان

تیران و کرون

الغدیر تیران

بزرگسال مکتوب

وصال

تهران

شهریار

سیار یار مهربان ۶

بزرگسال مکتوب

غلامی

چهارمحال و بختیاری

فارسان

شهید بهشتی فارسان

بزرگسال مکتوب

حسین‌زاده

خراسان رضوی

گناباد

-

بزرگسال مکتوب

نورامند

خراسان شمالی

مانه و سملقان

شهید بهشتی آشخانه

بزرگسال مکتوب

محمدنیا

خراسان شمالی

مانه و سملقان

جواد الائمه قاضی

بزرگسال مکتوب

عبادی

خوزستان

ماهشهر

آیت اله سعیدی بندر ماهشهر

بزرگسال اینترنتی

حاجی پور

خوزستان

لالی

قیصر امین پور لالی

بزرگسال اینترنتی

عبدالخانی

خوزستان

شوش

فجر شوش

بزرگسال اینترنتی

موسوی

زنجان

سلطانیه

علوی یوسف آباد

بزرگسال اینترنتی

میرزا نجفی

زنجان

زنجان

سید افضل موسوی زنجان

بزرگسال اینترنتی

زارع

فارس

شیراز

ملاصدرا شیراز

بزرگسال مکتوب

حسنی نژاد

کرمان

کرمان

امام مهدی(عج) گلباف

بزرگسال اینترنتی

بوستان فتح آبادی

کرمان

کرمان

۹ دی اختیارآباد

بزرگسال اینترنتی

سنجه وینی

گلستان

مینودشت

فردوسی مینودشت

بزرگسال اینترنتی

جوهری

گیلان

صومعه سرا

باقرالعلوم صومعه سرا

بزرگسال مکتوب

شریفی شمیلی

هرمزگان

حاجی آباد

الزهرا حاجی آباد

بزرگسال مکتوب

روحی

همدان

فامنین

شهید مطهری فامنین

بزرگسال اینترنتی

زرنگار

یزد

ابرکوه

سیداکبرجلایی اسفندآبادی

بزرگسال مکتوب

میرزایی

یزد

یزد

حضرت سیدالشهدا(ع) یزد

بزرگسال مکتوب


پویش مجازی

نام خانوادگی

استان

شهر

نام کتابخانه

شیری

البرز

فردیس

شهدای مشکین دشت

سیاح منش

تهران

تهران

علامه دهخدا تهران

عبداله پور

خراسان رضوی

مشهد

علامه طباطبائی مشهد

حضرتی

خراسان رضوی

نیشابور

مهندس یاسر علی آبادی

صیفی

خوزستان

بهبهان

شهید مسعود پیشبهار بهبهان

حسینی

سمنان

سمنان

دریادار شهید محمد ابراهیم همتی

آگاه

سمنان

سمنان

مرکزی سمنان

میرزایی

سمنان

شاهرود

البرز شاهرود

حیدری

فارس

لامرد

قائمیه اشکنان

فروزان

فارس

لامرد

قائمیه اشکنان

سخاوتی

کرمانشاه

کرمانشاه

امیرکبیر کرمانشاه

محمدخانی

همدان

بهار

فجر صالح آباد

آقا بیگی

یزد

یزد

امام علی(ع) یزد

فلاح تفتی

یزد

تفت

دکتر سید حسین واحد تفت


بخش خانوادگی

نام

نام خانوادگی

استان

شهر

نام کتابخانه

سطح برگزیدگان

نعمت

کوهی

اردبیل

اردبیل

آیت الله بحرالعلوم ثمرین

خانوادگی مکتوب دو نفره

مهری

کریمی

اصفهان

خانوادگی مکتوب سه نفره

فاطمه

صارمی

خراسان جنوبی

بشرویه

ملاعبدالله بشروی بشرویه

خانوادگی اینترنتی سه نفره

سید رسول

موسوی

خوزستان

رامشیر

شهید مطهری رامشیر

خانوادگی مکتوب چهار نفره

کبری

حیدری

زنجان

زنجان

هدایت بوغداکندی

خانوادگی اینترنتی پنج نفره

ربابه

ابراهیمی

کرمان

رفسنجان

سید جواد افصح هجری رفسنجان

خانوادگی اینترنتی چهار نفره

فرنگ دخت

پورکریمی انزابی

مازندران

قائم شهر

قائم آل محمد قائم شهر

خانوادگی اینترنتی پنج نفره

منصور

حسینی مطلق

یزد

یزد

امام علی(ع) یزد

خانوادگی اینترنتی دو نفره