پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶

مراسم بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار/۱۳

حداد عادل: کتابخانه‌ها نقش موثری در ایجاد عدالت آموزشی در کشور دارند

حداد عادل

غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تأکید بر گسترش عدالت آموزشی در جامعه، گفت: کتابداران و کتابخانه‌های عمومی می‌توانند نقش موثری در گسترش عدالت آموزشی در جامعه داشته باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابدار و کتابخوانی، پنجشنبه ۲۴ آبان‌ماه با حضور جمعی از مسئولان و مدیران فرهنگی کشور، دبیرکل نهاد، مشاوران، معاونان و مدیران کل و جمعی از کتابداران برگزیده کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور در تالار وحدت آغاز شد شد.

در این مراسم غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با اشاره به جنبه‌های اجتماعی و آموزشی فعالیت کتابداران گفت: بدون تردید آگاهی در رشد اجتماعی و شخصیت افراد بسیار موثر است. بر این اساس بچه‌هایی که در خانواده‌های فرهنگی پرورش پیدا می‌کنند پیش از رفتن به مدرسه، کتاب‌های مختلف و متعددی در خانواده برای آنها خوانده می‌شود و معمولا تا پایان دوره ابتدایی ده‌ها و گاهی صدها کتاب را خوانده اند.

وی افزود: از سوی دیگر بچه‌های در این کشور وجود دارند که تا پایان دوره ابتدایی خود به غیر از کتاب‌های درسی نه کتاب دیگری را می‌بینند و نه کتاب دیگری را می‌خوانند. مشخص است که تفاوت آینده این دو گروه از بچه‌های سرزمین ما متفاوت خواهد بود. از این جهت بهترین عدالت در جامعه، عدالت آموزشی است که به شکل‌گیری آینده‌ای روشن برای فرزندان ما منجر می‌شود.

مشاور مقام معظم رهبری با بیان این پرسش که «چگونه می‌توان این فاصله را در کشور از میان برداشت؟» گفت:کتابخانه‌های عمومی تا حدود زیادی می‌توانند این فاصله را پر کنند. بر این اساس از شما کتابداران عزیز خواهش می‌کنم در جبران عدم دسترسی کودکان، نوجوانان و جوانان به کتاب بکوشند و این فاصله را پر کنند. هر جا مشاهده کردید که کتاب غریب است بیشتر حاضر شوید و فعالیت کنید، به خصوص اکنون که کتاب گران شده است.

با تأکید بر اینکه «بدون کتابخانه نمی‌توانیم به اهداف آموزشی خود برسیم»، عنوان کرد: کشور ما افتخار دارد که به یک تمدن همراه با کتاب تعلق دارد. در تمدن اسلامی که کشور ما سهم عمده‌ای در آن داشته، کتاب نقشی محوری دارد. اما متأسفانه امروز صنعت نشر و کتابفروشی‌های ما باید پر رونق باشد، اما متأسفانه چنین نیست و کتابخانه می‌توانند این نقایص را برطرف کنند. همچنین کتابخانه‌های عموم باید در حوزه آموزش به کمک مدارس بیایند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 15 =