روحالله طیبی کتابدار کتابخانه عمومی بقیهالله(عج) روستای هیوِ شهرستان ساوجبلاغ (استان البرز) در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، با اشاره به تعطیلی این روزهای کتابخانههای عمومی بیان کرد: شرایط به وجود آمده باعث نمیشود تا کار من به عنوان کتابدار تعطیل شود؛ تنها موقعیت مکانیام را از کتابخانه به خانه منتقل کردهام. با اینکه همچنان هر روز به کتابخانه سر میرنم اما تا آنجا که بتوانیم از ظرفیت فضای مجازی نیز استفاده میکنم و بخشی از برنامههای کتابخانه را در این بستر به اعضاء و سایر علاقهمندان ارائه میدهم.
وی در ادامه افزود: بحث کتاب و کتابخوانی در سالهای اخیر بسیار متحول و دستخوش تغییرات فراوانی شده است. بر کسی پوشیده نیست که حضور اقشار مختلف در فضای مجازی شدت بیشتری گرفته و همین زمینه را برای حضور مؤثر ما در آن فراهم کرده است.
این کتابدار با اشاره به راهاندازی و ایجاد صفحهای در شبکه های اجتماعی در این روزهای تعطیلی کتابخانهها، عنوان کرد: یکی از نخستین فعالیتهای ما بلافاصله پس از اعلام تعطیلی کتابخانهها؛ برگزاری «پویش کتابخوانی» بود. از اعضاء دعوت به عمل آوردیم تا ویدئویی کوتاه از خوانش بخشهایی از کتابی را که این روزها در دست خواندن دارند برای ما ارسال کنند. با همکاری دهیاری روستای هیو نیز قرار شد تا به قید قرعه سه نفر از شرکتکنندگان با اهدای جوایزی به رسم یادبود تقدیر شوند.
طیبی با اشاره به اجرای مجدد طرح «کتابت را به اشتراک بگذار» در فضای مجازی گفت: تجربه اجرای این طرح از طریق وبلاگ کتابخانهمان در گذشته به کمکمان آمد و این بار نیز در قالبی جدید تلاش کردیم تا آن را با حضور برخی از اعضای کتابخانه تکرار کنیم. در این طرح یکی از کتابهای معرفی شده توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور را معرفی و از بچهها میخواهیم تا آن را مطالعه کنند و خلاصهای از آن را برای ما بفرستند تا ما آن را در صفحهمان منتشر کنیم.
وی با اشاره به برخی از مصائب تعطیلی کتابخانهها، خاطرنشان کرد: این تعطیلی طبعاً شاخصهای مختلفی از جمله «عضویت» را تحتالشعاع خود قرار خواهد داد. به همین خاطر طرحی را به اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ارائه کردهایم که در آن امکانی برای عضویت آنلاین فراهم شود؛ حتی برای انجام آزمایشی آن نیز اعلام آمادگی کردهایم. این طرح فعلاً در حال بررسی است و در صورتی که به مرحله اجرا دربیاید میتواند از افت عضویت و کاهش سرانه مطالعه در روستا تا حد بسیار زیادی جلوگیری کند.
طیبی با تأکید بر این موضوع که «دوری از کتابخانهها برای کتابداران حقیقتاً سخت است.» گفت: شخصاً این روزها در فکر بخش کودک کتابخانه هستم. اعضای این بخش با شوق و امید فراوانی هر روز به کتابخانه میآمدند و خصوصاً روزهای پنجشنبه حضور فعال و مثالزدنی در آن داشتند. به خاطر دارم بسیاری از آنها حتی پیش از باز شدن کتابخانه پشت درِ آن مینشستند و در انتظار بودند. روزی نیست که به آنها و تأثیری که تعطیل بودن کتابخانه در روحیه آنها میگذارد فکر نکنم. امیدوارم که کارهای ما در فضای مجازی بتواند بخش کوچکی از این خلأ را تا زمان بازگشایی دوباره کتابخانهها پر کند.
ارسال نظر