شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۶

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/ ۸۷

فعالیت های مجازی با محوریت کتاب به لحظه های ما جان می دهد

فاطمه هوشیدری، مرکزی - کراپ‌شده

کتابدار کتابخانه ولایت فرمهین گفت: با استقبال بچه ها از پویش «کرونا را شکست می دهیم»، ایده راه اندازی پویش مدافعان سلامت، هفت سین، سیزده بدر در خانه و ... شکل گرفت؛ با این برنامه ها لحظه های ما جان می گیرد و خود را در کنار یکدیگر احساس می کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور و هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از انتشار این ویروس، مدتی است که کتابخانه های عمومی سراسر کشور تعطیل شده است. در این روزهایی که تنها خانه نشینی به قطع زنجیره انتقال این ویروس کمک می کند، این بار تکنولوژی و فضای مجازی است که به کمک ما آمده تا روزهای شاید کسالت بار را، با دلتنگی کمتری سر کنیم. با این حال گویا دلتنگی و نگرانی تنها منحصر به جمع خانواده و دوست و آشنا نیست؛ فعالیت تعدادی از همکاران کتابدار در فضای مجازی حکایت از دلتنگی کتابداران و اعضای کتابخانه ها دارد و باید قدر بدانیم این ارتباطات راه دور را، که امید و انگیزه می دهد تا این روزهای سخت را تاب بیاوریم.

فاطمه هوشیدری، کتابدار کتابخانه ولایت فرمهین شهرستان فراهان استان مرکزی، از کتابدارانی است که در روزهای خانه نشینی، چراغ کتابخانه را روشن نگه داشته است. وی در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، گفت: کتابخانه ولایت به واسطه برگزاری برنامه های متنوع و شاد با محوریت کتاب، در بین اعضای این کتابخانه و به ویژه کودکان و نوجوانان بسیار محبوب بوده است. ارتباطات ما با اعضا به واسطه شبکه های اجتماعی نیز، پیش از این، کم و بیش برقرار بود. اعضایی داریم که از روستاهای اطراف فرمهین به کتابخانه ولایت می آیند، خیلی وقت ها که رفت و آمد برایشان میسر نیست، کتاب های مورد علاقه خود را به ما می گویند و ما با جستجو و ارسال نسخه الکترونیک کتاب به آن ها نیازشان را رفع می کنیم.

وی ادامه داد: از آنجا که بیشتر اعضای ما کودکان و نوجوانان هستند، نگران بودیم که مبادا این وقفه برای حضور در کتابخانه، موجب دلسردی آن ها نسبت به کتاب و کتابخوانی شود. بنابراین تصمیم گرفتیم ارتباط خود را با اعضا قطع نکنیم. گروهی در پیام رسان «بله» تشکیل دادیم و با اضافه کردن اعضای کتابخانه، کتابخانه مجازی ولایت شکل گرفت. بعد به همراه دیگر کتابدار کتابخانه، تصمیم گرفتیم با معرفی خلاصه ای از کتاب های برتر در هر گروه سنی، اعضا را به خواندن این کتاب ها ترغیب کنیم. اعضای گروه خلاصه ها را می خوانند و کتاب منتخب خود را به ما اطلاع می دهند؛ ما هم نسخه الکترونیک کتاب را جستجو و در اختیارشان قرار می دهیم.

هوشیدری افزود: از دیگر فعالیت هایی که ما را در روزهای قرنطینه به هم نزدیک تر کرد، راه اندازی پویش های مختلف به مناسبت های گوناگون بود و این کار از پویش نقاشی «کرونا را شکست می دهیم» شروع شد. با استقبال بچه ها از این پویش و ارسال نقاشی های فراوان از سوی آنان، ایده راه اندازی پویش مدافعان سلامت، هفت سین، سیزده بدر در خانه و ... شکل گرفت. بچه ها در موضوعات مختلف دلنوشته، شعر، قصه و عکس و نقاشی برایمان ارسال می کنند. با این برنامه ها لحظه های ما جان می گیرد و خود را در کنار یکدیگر احساس می کنیم.

وی ادامه داد: یکی از برنامه های مورد استقبال کتابخانه ما، کلاس کاردستی با دورریختنی ها بود. این روزها که بچه ها در خانه هستند، از آن ها خواستیم به ساخت کاردستی با دورریختنی ها ادامه دهند، تا بعد که دوباره دور هم جمع شدیم، به برترین کاردستی ها جایزه بدهیم. اشتیاق بچه ها از میان عکس هایی که از کاردستی های خود می فرستند، دیده می شود.

هوشیدری خطاب به مردم ایران و به ویژه اعضای کتابخانه ولایت فرمهین، گفت: خانه نشینی به معنای قطع روابط اجتماعی و فعالیت های سودمند نیست. این روزها که باید در خانه بمانیم، فضای مجازی به کمک ما آمده تا روزهای سخت را دور از هم اما کنار یکدیگر بگذرانیم.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
7 + 1 =