شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۰

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/ ۸۶

تقاضای اعضا کتابخانه را به فضای مجازی آورد

فریبا جلایی، مرکزی - کراپ‌شده

کتابدار کتابخانه شهدای داوود آباد گفت: با تعطیلی کتابخانه اعضا در پیام هایی پیگیر زمان بازگشایی کتابخانه می شدند و از روزهایی می گفتند که بدون کتاب و کتابخانه، برایشان خسته کننده شده بود؛ این نیاز مرا بر آن داشت که فعالیت های کتابخانه را در بستری جدید دنبال کنم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور و هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از انتشار این ویروس، مدتی است که کتابخانه های عمومی سراسر کشور تعطیل شده است. در این روزهایی که تنها خانه نشینی به قطع زنجیره انتقال این ویروس کمک می کند، این بار تکنولوژی و فضای مجازی است که به کمک ما آمده تا روزهای شاید کسالت بار را، با دلتنگی کمتری سر کنیم. با این حال گویا دلتنگی و نگرانی تنها منحصر به جمع خانواده و دوست و آشنا نیست؛ فعالیت تعدادی از همکاران کتابدار در فضای مجازی حکایت از دلتنگی کتابداران و اعضای کتابخانه ها دارد و باید قدر بدانیم این ارتباطات راه دور را، که امید و انگیزه می دهد تا این روزهای سخت را تاب بیاوریم.

فریبا جلایی، کتابدار کتابخانه شهدای داوود آباد اراک این روزها تلاش می کند میل به کتابخوانی را در فضای مجازی ترویج کند. وی در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، گفت: کتابخانه شهدای داوودآباد در سال ۱۳۸۵ تأسیس شد و در حال حاضر بیشترین اعضای کتابخانه را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند. در واقع از آنجا که شهر داوود آباد از امکانات فرهنگی چندانی برخوردار نیست، کتابخانه ما و نیز کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از مراکز عمومی محبوب کودکان و نوجوانان شهر است.

وی ادامه داد: با تعطیلی کتابخانه بچه ها هر روز در پیام هایی پیگیر زمان بازگشایی کتابخانه می شدند و از روزهایی می گفتند که بدون کتاب و کتابخانه، برایشان خسته کننده شده بود. نیاز آن ها به کتابخانه مسئولیت مرا سنگین تر می کرد. تصمیم گرفتم فعالیت های کتابخانه را در فضای مجازی دنبال کنم؛ از آن ها خواستم کلاس نقاشی کتابخانه را در خانه برگزار کنند، نقاشی بکشند و تصویر آن را برایم بفرستند. از کاردستی خود عکس بگیرند؛ با کمک والدین فیلمی از قصه گویی و شعرخوانی خود تهیه کنند و از کتابی که تازه خوانده اند، برایم بگویند. این شیوه ارتباط، ما را به یکدیگر نزدیک تر کرد و دیگر بچه ها به جای گلایه از روزهای خسته کننده از ایده جدید خود برای ساخت کاردستی می گویند.

جلایی افزود: این روزها بیشتر تلاش می کنم مردم شهر را از طریق فضای مجازی از دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی مطلع و مشارکت آنان را جلب کنم. بدین منظور با به اشتراک گذاری نسخه الکترونیک منابع جشنواره از طریق فضای مجازی و از کانال مدارس، شهرداری، پایگاه بسیج، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ... از مردم دعوت می کنم با خواندن این کتاب ها، ضمن اینکه لحظه های خود را پربار می کنند، در جشنواره ای که به نام امام رضا(ع) مزین است، شرکت کنند.

وی خطاب به مردم ایران و به ویژه اعضای کتابخانه شهدای داوودآباد، گفت: بهترین کار در این روزها، ماندن در خانه و دوستی با کتاب است. باید از فرصت دور هم بودنی که از روی اجبار فراهم شده، به بهترین نحو استفاده کنیم؛ فرصت خوبی است که جمع خوانی کتاب در خانواده را تجربه کنیم.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 4 =