چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۴

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/۸۰

استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی برای حفظ محفل گرم اعضای یک خانواده

سوسن دهقانی

سوسن دهقانی مسئول کتابخانه دکتر جمشید صداقت کیش آباده گفت: پس از تعطیلی اجباری کتابخانه‌ها تلاش کردیم با فعال‌تر کردن فعالیت‌های کتابداری در فضای مجازی و استفاده از ظرفیت‌های این فضا، همچنان جمع صمیمی و گرمی که در کتابخانه داشتیم را حفظ کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه عمومی دکتر جمشید صداقت کیش آباده یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه های فعال در استان فارس است که در سال ۱۳۴۳ با عنوان کتابخانه ملی در میدان فاطمیه شهر آباده افتتاح شده و امروز با داشتن بیش از ۲ هزار عضو فعال به عنون یکی از مراکز مهم‌ فرهنگی شهرستان آباده شناخته می‌شود. کتابخانه‌ای که حتی با وجود تعطیلی‌ به دلیل پیشگیری از گسترش بیماری کرونا، بواسطه فعالیت کتابداران خود در فضای مجازی، همچنان دارای جایگاهی ویژه برای مردم آباده به خصوص کودکان و نوجوانان آن است.

سوسن دهقانی مسئول کتابخانه دکتر جمشید صداقت کیش با اشاره به  سابقه فرهنگی شهرستان آباده و مردمان و ساکنان آن فرهنگ دوست آن، درباره فعالیت‌های خود در این کتابخانه توضیح داد: از آنجا که از سالیان گذشته فعالیت بخش کودک کتابخانه بر عهده من بوده و با کودکان و مادران بسیاری در تعامل هستم، از همان سال‌ها تلاش کردم برای ارائه خدمات مناسب دوره‌ها مرتبط با این فعالیت را بگذرانم تا برنامه‌ای جذاب و کامل برای کودکان شهرستان آباده ارائه کنم.

وی افزود: بر این اساس در کتابخانه برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای بچه‌ها داشتم تا تمام برنامه‌های استاندارد و لازم برای آنها اعم از هوش گاردنر، مسی پلی، بازی‌های تفکر محور، آزمایش علوم و غیره... را معرفی کنم تا مردم فرزندان خود را به کتابخانه بیاورند. همچنین برنامه قصه‌گویی به همراه ابزار که با نمایش و توجه به اصل کتابخوانی برگزار می‌شود از مهم‌ترین برنامه‌های ما در بخش کودک بوده است.

سوسن دهقانی درباره چگونگی ادامه فعالیت‌های خود در دوران تعطیلی کتابخانه‌ها نیز گفت: موضوع استفاده از فضای مجازی برای ارتباط با اعضا، پیش از تعطیلی‌ کتابخانه‌ها نیز در برنامه‌های ما وجود داشت و من به صورت مجازی با بچه‌ها و والدین آنها در تماس بودم. به طوری که از طریق گروهی که در یکی از پیام‌رسان‌ها داریم، هر شب برای بچه‌ها قصه‌ می‌گویم و از بچه‌ها هم می‌خواهم که آنها هم برای من و سایر بچه‌ها قصه بگویند. حتی از مادران نیز دعوت کردم که آنها نیز در این موضوع شرکت کنند و همه این قصه‌گویی‌ها را در صفحه‌ اینستاگرامی کتابخانه که حدود ۴ سال از فعالیت این صفحه می‌گذرد، به اشتراک می‌گذارم.

این کتابدار با سابقه درباره مزیت‌های استفاده از فضای مجازی برای حفظ ارتباط کتابخانه با اعضا گفت: اغلب بچه‌هایی که عضو کتابخانه ما هستند، از ۲ سالگی با من در کتابخانه آشنا شده‌اند و تا ۷ سالگی همراه من می‌مانند و این واسطه یک ارتباط و پیوند عمیق بین ما و والدین آنها وجود دارد. طبیعتا تعطیلی کتابخانه‌ها نمی‌توانست میان ما فاصله بیندازد، به همین دلیل با فعال‌تر کردن فعالیت‌ها در فضای مجازی و استفاده از ظرفیت‌های این فضا، سعی کردیم این مشکل را برطرف کنیم تا همچنان جمع گرم و صمیمی خودمان را حفظ کنیم.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 8 =