پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/ ۸۴

چراغ کتابخوانی در روستای دوستدار کتاب بنه گز روشن است

کلثوم عالی پور، بوشهر - کراپ‌شده

مسئول کتابخانه شهدای سپاه روستای بنه گز، گفت: بعد از شیوع کرونا و تعطیلی کتابخانه، شایسته نبود در این شرایط مردم فرهنگ دوست بنه گز تنها بمانند؛ بنابراین به عنوان کتابدار روستا، تصمیم گرفتم، چراغی برای کتابخوانی اهالی روشن کنم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور و هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از انتشار این ویروس، مدتی است که کتابخانه های عمومی سراسر کشور تعطیل شده است. در این روزهایی که تنها خانه نشینی به قطع زنجیره انتقال این ویروس کمک می کند، این بار تکنولوژی و فضای مجازی است که به کمک ما آمده تا روزهای شاید کسالت بار را، با دلتنگی کمتری سر کنیم. با این حال گویا دلتنگی و نگرانی تنها منحصر به جمع خانواده و دوست و آشنا نیست؛ فعالیت تعدادی از همکاران کتابدار در فضای مجازی حکایت از دلتنگی کتابداران و اعضای کتابخانه ها دارد و باید قدر بدانیم این ارتباطات راه دور را، که امید و انگیزه می دهد تا این روزهای سخت را تاب بیاوریم.

کتابخانه روستای دوستدار کتاب بنه گز واقع در شهرستان تنگستان استان بوشهر در روزهای تعطیلی به دلیل شیوع ویروس کرونا، همچنان نیاز اطلاعاتی اهالی روستا را رفع می کند. کلثوم عالی پور، کتابدار کتابخانه شهدای سپاه در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، گفت: بنه گز، روستایی با مردمانی تحصیلکرده و امکانات فرهنگی مناسب است. روستا حدود ۳۵۰۰ نفر جمعیت دارد که ۸۰۰ نفر عضو کتابخانه شهدای سپاه هستند. اعضای کتابخانه به قشر خاصی محدود نمی شود؛ کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسال و حتی سالمندان مراجعان همیشگی کتابخانه ما هستند. کوچکی محیط روستا باعث شده اهالی شناخت و اعتماد بیشتری به یکدیگر داشته باشند. من خود علاوه بر اداره کتابخانه، مدیر و مربی خانه قرآن امام صادق (ع) هستم و در پایگاه بسیج روستا نیز فعالیت می کنم؛ این ارتباطات، دامنه فعالیتم را در حوزه کتاب و کتابخوانی به فراتر از محیط کتابخانه تعمیم داده است.

وی ادامه داد: بعد از شیوع کرونا و تعطیلی کتابخانه، شایسته نبود که در این شرایط مردم فرهنگ دوست بنه گز تنها بمانند. از طرفی پی در پی پیام هایی از سوی مردم دریافت می کردم که متقاضی امانت گرفتن کتاب در روزهای خانه نشینی بودند. به عنوان کتابدار روستا، تصمیم گرفتم، چراغی برای کتابخوانی اهالی روشن کنم. پیش از این گروه هایی ویژه کتابخوانان رده های سنی مختلف در فضای مجازی داشتم؛ پس از تعطیلی کتابخانه اولین قدم، برای سرگرم کردن کودکان و نوجوانان روستا، تبلیغ پویش نقاشی «کرونا را شکست می دهیم» بود. این پویش را از طریق تمام کانال های فعال در روستا اعم از مدارس، پایگاه های بسیج، دهیاری و ... به اطلاع مردم رساندم. قدم بعدی جستجوی فایل های صوتی قصه گویی و به اشتراک گذاری آن با مردم روستا بود. در ادامه به معرفی کتاب برای بزرگسالان پرداختم و بعد از آن بود که درخواست های اهالی روستا برای به امانت گرفتن کتاب بیشتر و بیشتر شد؛ برای پاسخ گویی به این نیاز هر چند روز یکبار با رعایت اصول بهداشتی به کتابخانه می روم، کتاب هایی که اهالی سفارش داده اند را بر می دارم و به منزلشان می رسانم.

عالی پور افزود: به عقیده من کتابخانه نه تنها در قبال نیاز فکری و روحی افراد مسئول است بلکه باید حافظ سلامت مردم نیز باشد. با این نگاه، تولید ماسک را با همکاری پایگاه بسیج روستا و با کمک مالی دهیاری آغاز کردیم. در این فرایند حدود ۲۰ نفر از خانم های خانه دار روستا به صورت داوطلبانه در نمازخانه مدرسه گرد هم می آیند و به تولید ماسک مشغول می شوند. این کار را از ۲۸ اسفند ماه تا امروز دنبال کرده ایم و هر روز از ساعت ۳ بعد از ظهر تا ۱۱ شب مشغول به کار هستیم. من این فضا را نیز مکان مناسبی برای ترویج کتابخوانی و تبلیغ فعالیت های کتابخانه روستا دانستم. خیلی از خانم ها در این گروه نمی دانستند که روستای بنه گز، در سطح کشور به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب معرفی شده و این امر علاقه آنان را به فعالیت های کتابخانه برانگیخت. حالا هر روز در نمازخانه مدرسه کتابی برای خانم های خانه داری که برای حفظ سلامت هموطنان خود تلاش می کنند، معرفی می کنم و آن ها این روزها بیش از پیش مشتاق خواندن کتاب شده اند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 3 =