چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۳

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/ ۷۹

فعالیت در فضای مجازی با همه مزیت‌هایش به دلتنگی‌اش نمی‌ارزد

کبری محمدی

کبری محمدی، مسئول کتابخانه شهید بهشتی خمام با تشریح فعالیت‌های خود در روزهای تعطیلی کتابخانه‌ها گفت: فعالیت در این فضا علی رغم همه مزیت‌های آن، به دلتنگی برای کتابخانه و دیدار با اعضا و همچنین شنیدن دلتنگی‌ اعضا برای کتابخانه نمی‌ارزد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه شهید بهشتی خمام شهرستان رشت در استان گیلان که در سال ۱۳۴۷ تاسیس شده، با داشتن ۲۷ هزار جلد کتاب در حال خدمت‌رسانی به ۱۴۰۰ نفر عضو فعال خود و سایر مردم خمام است. اما تعطیلی کتابخانه‌ها که به دلیل پیشگیری از گسترش بیماری کرونا در کشور رخ داد، می‌رفت که ارتباط مردم کتاب‌خوان این شهر را با کتابخانه شهید بهشتی با چالشی جدی روبه‌رو کند که خوشبختانه با اقدام به موقع مسئول و کتابداران این کتابخانه دری جدید برای حفظ و تقویت این ارتباط گشوده شد.

کبری محمدی، مسئول کتابخانه شهید بهشتی خمام دراین‌باره گفت: اگر با تعطیلی کتابخانه‌ها ما هم فعالیت‌های فرهنگی کتاب‌ محور خودمان را تعطیل می‌کردیم، باید شاهد ریزش اعضای کتابخانه و مخاطبان کتاب و همچنین از دست رفتن زحمات سالیان خودمان می‌نشستیم. به همین دلیل با فعال کردن فعالیت‌های در فضای مجازی و جذب بیشتر مخاطبان از این طریق سعی کردیم که ارتباط‌ مان با مخاطبان را حفظ کنیم که خوشبختانه بازخوردهای خوبی در این زمینه داشتیم.  

وی درباره فعالیت‌های صورت گرفته در فضای مجازی گفت: در ادامه باید موضوعات کتاب‌محور را با شکلی جذاب برای اعضای حاضر در گروه‌های پیام‌رسان و صفحات فضای مجازی ارائه می‌کردیم که بر این اساس اقدام به تهیه عکس و کلیپ‌هایی جذاب برای معرفی و دعوت به مشارکت در برنامه‌هایی چون پویش نقاشی «ما کرونا را شکست می‌دهیم»، مسابقه «امر به معروف و نهی از منکر»، پویش «هر کتابدار یک کتاب»، پویش «هر خانه یک کتابخانه» و در نهایت جشنواره کتابخوانی رضوی کردیم که در جلب مشارکت اعضا تأثیر بسزایی داشت.

مسئول کتابخانه شهید بهشتی خمام ادامه داد: در این گروه‌ها سعی کردیم با معرفی کتاب‌های مفید و گاها کتاب‌های مورد درخواست اعضا و بارگذاری نسخه الکترونیک موجود از برخی از این کتاب‌ها، نیازهای مطالعاتی آنها را در روزهای قرنطینه برآورده کنیم. حتی در برخی مواردی که نسخه الکترونیک آن موجود نبود، تلاش کردم که کتاب مورد نظر را درب منزل به عضو متقاضی برسانم.

محمدی درباره گام دوم از فعالیت‌های خود در فضای مجازی توضیح داد: پس از حفظ اعضا از طریق فعالیت در فضای مجازی، اقداماتی جهت تقویت این ارتباط انجام دادیم؛ از جمله این اقدامات می‌توان به معرفی کتاب توسط برخی گروه‌های مرجع به خصوص برخی پزشکان و مدافعان سلامت و همچنین مجریان صداو سیما و ارسال فایل ویدئویی آن در گروه اشاره کرد. همچنین همکاری با انجمن ادبی خمام و ارتباط با گروه این انجمن از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.

وی در ادامه بااشاره به مزیت‌های فعالیت‌های فرهنگی در فضای مجازی، گفت: فعالیت در این فضا علی رغم همه مزیت‌های آن، به دلتنگی برای کتابخانه و دیدار با اعضا و همچنین شنیدن دلتنگی‌ اعضا برای کتابخانه نمی‌ارزد. بسیاری از اعضا همواره به من پیام می‌دهند و پیگیر زمان بازگشایی کتابخانه هستند. حتی بعضی از اعضا از من خواهش می‌کنند زمانی کعه برای سرکشی به کتابخانه مراجعه می‌کنم به آنها خبر دهم تا دقایقی هرچند کوتاه در کتابخانه باشند. اما متاسفانه فعلا در شرایط کنونی چنین موضوعی امکان ندارد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 14 =