چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۸

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/۶۵

در انتظار بازگشت دوباره به کتابخانه‌ هستیم

با كتابداران / آغاجاري

زهره شیخ‌زاده با اشاره به تلاش‌ همه‌جانبه برای ارائه خدمات کتابخانه از طریق فضای مجازی، مهم‌ترین مطالبه خود و اعضای فعال کتابخانه در این روزها را انتظار برای بازگشت دوباره به کتابخانه عنوان کرد.

زهره شیخ‌زاده کتابدار کتابخانه عمومی شهید مدنی شهرستان آغاجاری (استان خوزستان) در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به حضور در فضای مجازی در ماه‌های اخیر اظهار داشت: یکی از اصلی‌ترین وظایف ما کتابداران چه در داخل کتابخانه و چه خارج از آن ترویج کتاب و کتابخوانی برای گروه‌های مختلف سنی است. از حضور گاه و بیگاه در فضای مجازی در گذشته تا فعالیت متمرکز و بیشترمان در دو ماه گذشته، همواره ترغیب به کتاب در اولویت کاری‌مان بوده است.

وی در ادامه افزود: تعطیلی کتابخانه‌ها و حضور در فضای مجازی به جز برگزاری پویش‌های ویژه نهاد در این روزها؛ زمینه‌ساز یک فرصت برای چالشی جدید و متناسب با این فضا نیز بود. وقت آن فرارسیده بود تا با ابتکارات متنوع از یک سو شرایط سرگرم‌کننده‌ای برای کسانی که مجبور هستند بیشتر وقت‌شان را در خانه بگذرانند فراهم و از سوی دیگر پیوندهایی مؤثر برای ارتباط آنها با کتاب و کتابخوانی ایجاد کنیم.

شیخ‌زاده با اشاره به یکی از برنامه‌های اجرا شده در فضای مجازی، عنوان کرد: یکی از برنامه‌های کتابخانه عمومی شهید مدنی آموزش «ورق‌های پویانما (Flip book)» و دعوت کودکان و نوجوان به ساخت کاردستی‌های خود در این قالبِ جذاب و تهیه ویدئو و ارسال آن به صفحه کتابخانه در فضای مجازی بود.

وی همچنین اضافه کرد: تلاش کردیم تا تصاویری حاوی معرفی کتاب‌ها به همراه نکاتی در خصوص آشنایی با نویسنده آن و مروری اجمالی در بخش‌های خواندنی کتاب به صورت مستمر در فضای مجازی برای استفاده علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی منتشر کنیم و در صورت نیاز به راهنمایی برای خواندن کتاب، پاسخگوی پرسش‌های آنها باشیم.

این کتابدار با اشاره به برگزاری مسابقه در فضای مجازی گفت: با استفاده از ایده یکی از همکاران و به خاطر افزایش جذابیت در مشارکت، مسابقات متنوعی را نیز با اعطای جوائزی در حد بضاعت در نظر گرفتیم. به عنوان مثال در یکی از این مسابقات تصاویری از کتاب‌های معروف را منتشر و از همه خواستیم تا نام نویسنده و کتاب را بگویند. یا در روز بزرگداشت سعدی همه را دعوت به مشاعره با استفاده از اشعار سعدی و دعوت یکی از دوستان‌شان برای ادامه این شعرخوانی کردیم.

شیخ‌زاده با اشاره به یکی از ایده‌هایی که قصد دارد از آن برای دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی بهره بگیرد، گفت: دکلمه اشعار برخی از منابع این جشنواره توسط بچه‌ها و در واقع معرفی آن کتاب‌ها با استفاده از این شیوه یکی از برنامه‌هایی است که قصد اجرای آن را داریم. در پایان نیز به انتخاب خودِ شرکت‌کننده‌ها، بهترین معرفی و دکلمه را انتخاب و از برگزیدگان تقدیر خواهیم کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با اینکه تمام سعی‌مان را در ارائه خدمات از طریق فضای مجازی به کار بسته‌ایم اما بسیاری از اعضاء که تا پیش از تعطیلی، هر روز برای امانت گرفتن کتاب و یا استفاده از برنامه‌ها به کتابخانه می‌آمدند، همچنان به ما پیام می‌دهند و از ما در خصوص زمان دقیق بازگشایی کتابخانه سؤال می‌پرسند؛ پرسش‌هایی که پاسخ ما به آنها این است: «ما نیز مثل شما در انتظار بازگشت دوباره به کتابخانه‌ هستیم.»

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 2 =