به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابخانه عمومی ریحانه النبی شهرضا، اولین کتابخانه مسکن مهری در سطح کشور است که در اردیبهشت ۱۳۹۸ تاسیس شد. این کتابخانه با زیر بنای آن ۸۵۰متر مربع در استان اصفهان، شهرستان شهرضا از توابع استان اصفهان و در فاز۴ محله سروستان، در طبقه دوم مسجد ریحانه النبی واقع شده و با داشتن ۵ هزار جلد کتاب دارای دارای حدود هزار عضو فعال است که در دوران تعطیلی کتابخانهها از طریق فضای مجازی ارتباط خود را با این اعضا حفظ کرده است.
سیما نادری، کتابدار درباره فعالیتهای این کتابخانه گفت: پیش از شیوع بیماری کرونا در کشور فعالیت های فرهنگی متنوعی در این کتابخانه تازه تاسیس در حال اجرا بود که از جمله میتوان به کلاس قصه گویی، کلاس جمع خوانی و بلند خوانی، معرفی کتاب، کلاس نقاشی، کلاس کاردستی و شاهنامه خوانی اشاره کرد. اما پس از تعطیلی کتابخانهها برای اینکه بتوانیم اعضای کتابخانه را که با سختی و با تلاش بسیار جذب کرده بو. دیم حفظ کنیم، برنامههای کتابخانه را از طریق فضای مجازی و پیامرسانها ادامه دادیم.
وی ادامه داد: بر این اساس چند گروه مختلف برای مقاطع مختلف سنی در یکی از پیامرسانها تشکیل دادم که گروه مخصوص کودکان از طریق والدین و با حضور فعال آنها شکل گرفته و فعالیت میکند. اما برای جذب بیشتر مخاطب به این گروهها به خصوص گروههای کودک و نوجوان، از طریق مدیران مدارس با گروههای دانشآموزی بچهها ارتباط برقرار کردیم و در برخی موارد به صورت غیر حضوری و از طریق معلمان، برنامهها و پویشهای کتابخانهها را معرفی و اجرایی میکنیم.
این کتابدار درباره برخی از برنامههای اجرا شده در این گروهها توضیح داد: یکی از پرطرفدارترین بخشهای برنامه ما معرفی کتاب است که اغلب با تهیه کلیپهای متنوع و یا فایل صوتی و همچنین نسخه الکترونیکی آن در گروهها بارگزاری میشود که مخاطبان با اشتیاق این کتابها را میخوانند. همچنین بخش قصهگویی نیز از بخشهای مورد علاقه بچههای عضو کتابخانه است که با همکاری و همراهی مادران بچهها، از بخشهای مهم فعالیت ما محسوب میشود.
نادری معرفی جشنواره رضوی، معرفی و ارائه منابع این جشنواره و راهنمایی علاقهمندان برای شرکت در آن را عمدهترین فعالیت خود در فضای مجازی و پیامرسانها عنوان کرد و گفت: خوشبختانه بچهها استقبال خوبی از جشنواره رضوی داشتند و هر روز تعداد زیادی از نقاشیهای بچهها از گروههای مختلف و مراکز و مدارس مختلف به دست ما میرسد.
وی با اشاره به مزیتهای فعالیتهای فرهنگی در فضای مجازی، گفت: تعطیلی ناخواسته کتابخانهها که تا امروز هم ادامه داشته، من را بسیار دلتنگ کتابخانه و حضور در میان بچهها کرده است؛ البته این موضوع باعث شد که توجه ویژهای به قابلیتهای فضای مجازی برای ترویج کتابخوانی داشته باشیم، اما هم فضای مجازی و هم فعالیتهای حضوری کاربردهای خاص خود را دارند که باید همزمان به هردوی آنها توجه داشت.
ارسال نظر