دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/ ۹۳

اهالی کتابخوان روستای سمل شمالی بازگشایی کتابخانه را انتظار می کشند

ليلا صالحي‌، بوشهر - کراپ‌شده

کتابدار کتابخانه چمران روستای سمل شمالی گفت: برای من حضور در فضای کتابخانه و دیدار چهره به چهره با افرادی که هر روز به ما سر می زنند، بخشی از زندگی است که این روزها نبودش را به شدت احساس می کنم؛ من و تمامی اهالی کتابخوان روستای سمل شمالی، بازگشایی کتابخانه را انتظار می کشیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور و هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از انتشار این ویروس، مدتی است که کتابخانه های عمومی سراسر کشور تعطیل شده است. در این روزهایی که تنها خانه نشینی به قطع زنجیره انتقال این ویروس کمک می کند، این بار تکنولوژی و فضای مجازی است که به کمک ما آمده تا روزهای شاید کسالت بار را، با دلتنگی کمتری سر کنیم. با این حال گویا دلتنگی و نگرانی تنها منحصر به جمع خانواده و دوست و آشنا نیست؛ فعالیت تعدادی از همکاران کتابدار در فضای مجازی حکایت از دلتنگی کتابداران و اعضای کتابخانه ها دارد و باید قدر بدانیم این ارتباطات راه دور را، که امید و انگیزه می دهد تا این روزهای سخت را تاب بیاوریم.

لیلا صالحی، تنها کتابدار روستای سمل شمالی از توابع بخش مرکزی شهرستان تنگستان استان بوشهر، در روزهای تعطیلی کتابخانه برای شیرین تر شدن روزهای خانه نشینی کودکان و نوجوانان روستا تلاش می کند. وی در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در معرفی کتابخانه محل خدمت خود، گفت: کتابخانه شهید چمران، سال ۱۳۷۶ در قسمت مرکزی روستای سمل شمالی تأسیس شد. این روستا از گذشته های دور به داشتن افراد باسواد و اهل مطالعه معروف بوده و امروز هم مطالعه،‌ کماکان برای خانواده های روستا فعالیتی ارزشمند محسوب می شود. روستا حدود هزار نفر جمعیت دارد که تقریبا نیمی از اهالی عضو کتابخانه هستند. علاوه بر این، کتابخانه چمران به ساکنان روستاهای سمل جنوبی و گلنگون، خدمات کتابخانه ای ارائه می دهد.

وی ادامه داد: از آنجاکه روستا کوچک است و ارتباطات،‌ صمیمی، بعد از تعطیلی کتابخانه، بسیاری از اعضا و والدین به منزل ما مراجعه می کردند و از من کتاب می خواستند. واقعیت این است که در شرایط طبیعی هم، کتابخانه تنها مکان برای سرگرمی و گذران اوقات فراغت بود؛ ماندن در خانه، بدون کتاب،‌ برای اهالی کتابخانه سمل شمالی ساده نبود. این شد که تصمیم گرفتم با ایجاد گروهی در شبکه های مجازی، کتابخانه را در این فضا سرپا نگه دارم. امکانات مردم روستا از لحاظ دسترسی به گوشی های هوشمند و نیز اینترنت، بسیار محدود است، به همین دلیل اطلاع رسانی برای تشکیل گروه را از طریق پیامک و گاه تماس تلفنی انجام دادم. والدین را از زمان به اشتراک گذاری ویدیوهای آموزش کاردستی و فایل های قصه گویی،‌ مطلع کردم و بعد از آن برنامه های فرهنگی کتابخانه ای در این گروه پیگیری شد. قصه گویی، کلاس اوریگامی، معرفی منابع دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، روز به روز بیشتر مورد استقبال قرار گرفت و پیام های تقدیر والدین و اعضا از اینکه کتابخانه آن ها را در این شرایط سخت تنها نگذاشته،‌ بسیار دلگرم کننده بود.

صالحی اضافه کرد: ارائه خدمات کتابخانه ای در فضای مجازی قطعا برای من تجربه ای شیرین و به یاد ماندنی خواهد شد. با این حال هیچ چیز جای دورهمنشینی های کتاب محور اهالی روستا در کتابخانه را نمی گیرد. برای من حضور در فضای کتابخانه و دیدار چهره به چهره با افرادی که هر روز به ما سر می زنند، بخشی از زندگی است که این روزها نبودش را به شدت احساس می کنم. با اینحال شاید اگر دسترسی اهالی روستا به اینترنت بیشتر بود، این ارتباطات در گستره وسیع تری برقرار می شد. این روزها من و تمامی اهالی کتابخوان روستای سمل شمالی، بازگشایی کتابخانه را انتظار می کشیم.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 1 =