چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۷

مسئول کتابخانه روستای برگزیده دوستدار کتاب:

کتابخانه تنها پایگاه فرهنگی و اجتماعی یک روستا است

روستای دویتدار کتاب

مسئول کتابخانه روستایی شهدای علویه بخش کردیان شهرستان جهرم، گفت: برگزیده شدن روستا به عنوان روستای دوستدار کتاب سبب اعتماد بیشتر مردم به کتابخانه عمومی شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی فارس، روستای علویه به واسطه فعالیت‌های کتابخانه شهدای علویه در حوزه کتاب و کتاب خوانی توانست به جمع ده روستای برگزیده روستاهای دوستدار کتاب کشور در سال ۹۸ برسد.

سمانه رستمی، مسئول کتابخانه روستایی شهدای علویه بخش کردیان شهرستان جهرم، کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، در خصوص انتخاب روستای علویه به عنوان ۱۰ روستای برتر کشور در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، گفت: روستای علویه از سال ۱۳۷۵ به همت خیرین و با تلاش های بی‌دریغ معلم دلسوز جلیل شجاع زاده، صاحب یک کتابخانه عمومی به نام «شهدای باباعرب» شد که این کتابخانه در سال ۱۳۹۲ به نهاد کتابخانه های عمومی کشور واگذار شد و از دو سال پیش به «شهدای علویه»تغییر نام یافت. این کتابخانه در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر با زیربنای ۲۰۰ مترمربع در حال ارائه خدمات فرهنگی به مردم این بخش است.

رستمی ادامه داد: روستای علویه از جمله روستاهایی است که به واسطه فعالیت های کتابخانه شهدای علویه و با ارائه بیش از ۵۰ برنامه فرهنگی در حوزه کتاب و کتاب خوانی در کتابخانه، روستا، مناطق عشایری و روستاهای محروم بخش کردیان توانست به جمع ده روستای برگزیده روستاهای دوستدار کتاب کشور در سال ۹۸ راه یابد.

رستمی تصریح کرد: کتابخانه شهدای علویه به سبب فعالیت‌های فرهنگی مختلف برای تمام گروه‌های سنی جایگاه ویژه‌ای در بین اهالی پیدا کرده است. کتابخانه تنها پایگاه فرهنگی و اجتماعی این روستا شناخته می شود و ارتباط و تعامل خوبی با مدارس، مهدکودک ها، مساجد، بسیج، خانه بهداشت، دارالقرآن و...دارد و برنامه های مختلف به مناسبت‌های گوناگون با محوریت کتاب برای کودکان برگزار می‌کند. همچنین برای بزرگسالان، کلاس ها و کارگاه‌های آموزشی و مشاوره های خانوادگی و بهداشتی برگزار می‌کند.

مسئول کتابخانه شهدای علویه ضمن اشاره به طرح‌های کتابخانه گفت: از جمله طرح هایی که باعث انتخاب روستای علویه در این جشنواره شد، برنامه هایی مثل «جمعه های کودکی» بود، که هر جمعه در یکی از روستاهای محروم برای کودکان، برنامه هایی با محوریت کتاب انجام می شد و روز شادی با کتاب برایشان می ساختیم. «قصه های نوبتی» در مدرسه راهنمایی شهید عباسی هر هفته سه‌شنبه‌ها برگزار می شود. در این طرح دانش آموزان ساعتی را به معرفی کتاب می پردازند، که رقابتی شیرین در خواندن کتاب برای آن ها به وجود آورده است. «چهل بیت» شعرخوانی سروده‌های قدیمی روستا توسط پدر بزرگ ها و مادر بزرگ‌ها  و احیای این سنت شیرین، رونمایی از کتاب «تبانگاه» اثر شاعر بومی امیر بخشنده، «کوچ کتاب به خیمه ها» اجرای برنامه‌های مختلف با محوریت کتاب خصوصا اهدای کتاب به دانش آموزان عشایری، «نام گذاری یک خیابان به نام کتاب» و نام گذاری ۵ کوچه به نام نویسندگان کشور و همچنین طراحی و رنگ آمیزی دیوارهای روستا به شکل کتاب با همکاری مردان، زنان و کودکان، از دیگر طرح‌های اجرا شده در روستا بوده‌است.

رستمی ضمن اشاره به ادامه فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی کتابخانه در ایام تعطیلی اجباری کرونا، گفت: بعد از تعطیلی اجباری کتابخانه ها سعی کردیم ارتباط مردم با کتابخانه قطع نشود و از طریق فضای مجازی و با برنامه های مختلف در بین اهالی حضوری پررنگ ایفا کردیم.

رستمی در ادامه گفت: تشکیل کانال اخبار برای روستا، تشکیل گروه کتابخوانی که از طریق آن کتاب‌های الکترونیکی به صورت پی دی اف و همچنین بریده و خلاصه کتاب‌ها را در اختیار اعضا قرار می‌دهیم، راه اندازی مسابقات و چالش های مختلف برای گروه های سنی با محوریت کتاب، اجرای مسابقات و برنامه‌های فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور که خوشبختانه تاکنون با استقبال خوبی رو به رو شده است. چالش هایی از جمله « من و کتاب»، «دختر کوچولوهای چادری» ویژه ۲ تا ۱۰ سال، «کودکان عاشورایی با نام فرصت عاشقی» که در این چالش‌ها علاوه بر روستا مخاطبانی از شهرهای دیگر شرکت می‌کنند.

رستمی تصریح کرد: اولین نشست کتابخوان مجازی کتابداران استان فارس را کتابخانه شهدای علویه در روز ۱۰ اردیبهشت با حضور ۱۲ نفر از کتابداران از طریق صفحه رسمی اینستاگرام کتابخانه شهدای علویه برگزار کرد.

به گفته وی مسابقات کتابخوانی، نقاشی به مناسبت های مختلف، قصه گویی، معرفی کتاب، ساخت کاردستی، اقتراح ماسک، من کرونا را شکست می دهم، جشنواره کتابخوانی رضوی، مشاعره، مسابقه شعر مصرع دوم با شما از دیگر برنامه‌های اجرا شده کتابخانه علویه است.

رستمی در خصوص فعالیت‌های خیرخواهانه انجام شده در کتابخانه، عنوان کرد: در حال حاضر با کمک خیرین در حال تهیه بسته لوازم التحریر برای دانش آموزان نیازمند هستیم که تاکنون ۳۰ بسته تهیه شده و با عنوان «پویش مهربانی» توزیع خواهد شد. این سومین سالی است که این طرح انجام می‌شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 1 =