دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۹

گفتگو با فعالان حوزه کتابخانه های عمومی در ایام کرونا/۸

فضای مجازی برای کتابداران دریچه‌ای برای آغاز یک مسیر طولانی است

مريم بيگي

کتابدار کتابخانه عمومی ابوریحان بیرونی شهر لومار انتخاب به عنوان یکی از کتابداران برگزیده کشور در سال ۹۹ را سرآغاز یادگیری بیشتر و دریچه‌ای برای آغاز یک مسیر طولانی دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، طی مراسم روز بزرگداشت کتاب، مریم بیگی، کتابدار کتابخانه عمومی ابوریحان بیرونی شهر لومار در شهرستان سیروان (استان ایلام) به عنوان یکی از برگزیدگان حوزه کتابخانه های عمومی در سال ۱۳۹۹، در گفتگویی بیان کرد: کتابخانه ابوریحان بیرونی به نسبت سایر کتابخانه‌ها با محدودیت و تعطیلی کمتری مواجه بود و هرچند برخی از اعضاء با رعایت احتیاط‌های مورد نیاز، گاهی به کتابخانه سر می‌زدند اما در فضای مجای تلاش کردیم تا برای آن دسته از علاقه‌مندانی که به دلیل دوری راه و شرایط پیش آمده از حضور در کتابخانه محروم شده‌اند، بستری قابل اتکاء فراهم کنیم.

کتابدار کتابخانه عمومی ابوریحان بیرونی با اشاره به تلاش برای فراهم کردن شرایط مناسب در رساندن کتاب به اعضاء، عنوان داشت: یکی از تمهیداتی که در ماه‌های گذشته برای رساندن کتاب به دست اعضای کتابخانه اندیشیدم، استفاده از همکاری شماری از افراد معتمد کتابخانه و همچنین اعضای فعال‌مان به عنوان رابط بود. به کمک این رابطین، کتاب‌ها را برای اعضایی که به دلیل پراکندگی در فواصل طولانی با کتابخانه بودند، ارسال می‌کردیم و در فضای مجازی نیز با تشکیل گروهی ارتباط‌مان را با آنها حفظ می‌کردیم.

بیگی در ادامه به تشریح یکی از برنامه‌های مجازی کتابخانه ابوریحان در ماه‌های گذشته پرداخت و گفت: یکی از برنامه‌هایی که کتابخانه در پیش از شیوع ویروس کتابخانه به صورت حضوری در کتابخانه برگزار می‌کرد، کلاس‌ «آشنایی با هنرهای ایرانی و اسلامی» بود. این کلاس را در دوران همه‌گیری کرونا به صورت مجازی برگزار کردیم که با استقبال نسبتاً خوبی از سوی اعضاء نیز مواجه شد؛ در این کلاس مجازی ما پرچم‌دوزی را به علاقه‌مندان به صورت ویدئویی آموزش دادیم. در واقع کار در فضای مجازی دریچه‌ای برای آغاز یک مسیر طولانی است و تلاش خواهیم کرد این فضا توسعه بیشتری پیدا کند. 

وی در پایان با تأکید بر لزوم ارتقای مهارت توسط کتابداران یادآور شد: یادگیری مداوم کتابداران در هر سطحی که هستند و استفاده از تجربیات و مهارت‌های متخصصان رشته‌های مختلف، بی‌شک می‌تواند باعث ارتقای کاری هر کتابداری شود. 


گفتنی است طی مراسم روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار در ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۹، برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه‌های عمومی شامل، کتابخوانان برتر، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های شاخص، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های ترویجی، برگزیدگان حوزه فعالیت در فضای مجازی، خیرین، کتابداران فنی، کتابخانه های مشارکتی برتر، خدمتگزاران برتر، پیشکسوت برتر، انجمن های استانی و شهرستانی برتر معرفی شدند. این گفت و گو در چهارمین شماره از ماهنامه «کتاب خوان» به صورت اختصاصی منتشر شده است. 

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 8 =