شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲

گفتگو با فعالان حوزه کتابخانه های عمومی در ایام کرونا/۷

به کمک فضای مجازی کتاب را مهمان زندگی کودکان و نوجوانان کردیم

الهام اميري

کتابدار کتابخانه عمومی شهید باهنر روستای کندوله با اشاره به فعالیت‌های کتابداران در فضای مجازی، این تلاش‌ها را شیوه‌ای برای زنده نگه داشتن کتابخانه‌ها و به تبع آن حضور کتاب در زندگی گروه‌های مختلف سنی خصوصاً کودکان و نوجوانان عنوان کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، الهام امیری، کتابدار کتابخانه عمومی شهید باهنر روستای کندوله شهرستان صحنه (استان کرمانشاه) به عنوان یکی از کتابداران برگزیده نهاد در سال ۹۹، عنوان کرد: نه‌تنها من، بلکه تمام کتابداران و یاران مهربان در کتابخانه‌های عمومی کشور در میان برگزیدگان هستند. شخصاً بسیار خوشحال شدم که کار امثال من در کتابخانه‌ها از سوی نهاد دیده می‌شود.

وی افزود: تعطیلی مطلق کتابخانه یعنی توقف روند شکوفایی استعدادهای نسل جوان فعال در کتابخانه‌ها و وقفه در شکل‌گیری اندیشه و تفکر. اما کتابداران با این باور که اعضای کتابخانه سرمایه‌های این مراکز فرهنگی هستند؛ اجازه ندادند که کرونا فاصله‌ای میان علاقه‌مندان کتاب و کتابخانه‌ها ایجاد کند.

کتابدار عمومی شهید باهنر روستای کندوله با اشاره به نخستین اقدامات پس از تعطیلی کتابخانه‌ها بیان کرد: یکی از نخستین کارهای ما در ایام شروع همه‌گیری کرونا ارتباط با مسئولان و کمک گرفتن از آنها بود. برنامه شاهنامه‌خوانی کودکان با لباس‌ محلی را با همیاری شماری از اعضای کودک و نوجوان، به عنوان سفیران کتابخانه‌های عمومی تهیه و از طریق شبکه استانی زاگرس پخش کردیم.

وی با اشاره به همکاری با خیرین و اجرای طرح‌های حمایتی از سوی کتابخانه‌ یادآور شد: به کمک خیرین بسته‌های معیشتی، لوازم‌التحریر و تبلت (برای استفاده دانش‌آموزان در استفاده از نرم‌افزار شاد) تهیه و به شماری از اعضاء و خانواده‌های آنها توزیع کردیم.

امیری افزود: حتی مادران و زنان خانه‌داری که اغلب برای مطالعه نشریات به کتابخانه می‌آمدند را نیز فراموش نکردیم و نشریات را به درب منازل‌شان می‌بردیم و از آنها می‌خواستیم که به عنوان صفیران کتابخانه، مجلات را پس از مطالعه به همسایگان، اقوام و آشنایشان بدهند تا آنها نیز از لذت مطالعه و دانایی بهره‌مند شوند.

وی همچنین اضافه کرد: در واقع این کارها و سایر فعالیت‌های که همه کتابداران در فضای مجازی انجام دادند، تلاشی همه‌جانبه برای زنده نگه داشتن کتابخانه‌ها و به تبع آن حضور کتاب در زندگی گروه‌های مختلف سنی خصوصاً کودکان و نوجوانان بود.

کتابدار عمومی شهید باهنر روستای کندوله در پایان خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری نیز فرموده بودند؛ کتابخوانی باید از دوران کودکی آغاز شود. این فرمایش معظم‌له در واقع می‌بایست سرلوحه هدف‌گذاری هر کتابدار باشد. کتابداری که همواره در پی برقراری بهترین شیوه تعامل و ارتباط با گروه سنی کودک و نوجوان است با ممارست و تلاشی جهادی می‌تواند دلسوزانه خدمتگزاری موثر در این جبهه فرهنگی باشد.


گفتنی است طی مراسم روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار در ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۹، برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه‌های عمومی شامل، کتابخوانان برتر، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های شاخص، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های ترویجی، برگزیدگان حوزه فعالیت در فضای مجازی، خیرین، کتابداران فنی، کتابخانه های مشارکتی برتر، خدمتگزاران برتر، پیشکسوت برتر، انجمن های استانی و شهرستانی برتر معرفی شدند. این گفت و گو در چهارمین شماره از ماهنامه «کتاب خوان» به صورت اختصاصی منتشر شده است. 


برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 6 =