یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۲

گفتگو با فعالان حوزه کتابخانه های عمومی در ایام کرونا/۱

فهرست نویسی ستون خدمات کتابداری است

کتابدار برتر فنی

سیما یوسفی، کتابدار و مسئول کتابخانه عمومی پیامبر رحمت(ص) شهرستان میانه با اشاره به فعالیت‌های خود در حوزه فنی، کار فهرست نویسی را ستون خدمات کتابداری در کتابخانه دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سیما یوسفی، کتابدار و مسئول کتابخانه عمومی پیامبر رحمت(ص) شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی به عنوان کتابدار برتر فنی در سال ۹۹، در گفتگویی عنوان کرد: از زمانی که وارد نهاد شدم یعنی از سال ۱۳۸۵در کتابخانه عمومی پیامبر رحمت(ص)  به صورت مستمر به کار فهرست نویسی مشغول بوده‌ام. علاقه من به فهرست نویسی باعث شد طی این سال‌ها مراحل پیشرفت را طب کنم و امروز به عنوان مسئول کتابخانه در حال خدمت هستم.

یوسفی درباره اهمیت فهرست نویسی در ارائه خدمات بهتر به مراجعه کنندگان گفت: به نظر من ریشه اصلی فعالیت‌ها و خدمات کتابخانه فهرست نویسی است و هرچه فهرست نویسی بهتر و دقیق‌تر انجام شود، مراجعه کنندگان بهتر می‌تواند کتاب مورد ننیاز خود را پیدا کند. به عبارتی من معتقدم که فهرست نویسی ستون خدمات کتابداری در کتابخانه است.

وی همچنین درباره مهمترین فعالیت‌های خود که منجر به انتخاب او به عنوان کتابدار برتر فنی در سال ۹۹ شد توضیح داد: در کنار کار مسئولیت کتابخانه همچنان کار خدمات فنی را از طریق سامانه «سامان» انجام می‌دهم؛ از طریق «سامان» کارهایی مانند «تجمیع سیستمی» را انجام می‌دهم که شامل دسته بندی کتاب‌ها بر اساس اطلاعات شابک است که مانع از هم گسیختگی و چند دسته‌گی کتاب‌ها می‌شود. همچنین «مدیریت درخواست‌ها» بخش دیگری از فعالیت من است که بر این اساس کتاب‌هایی وارد کتابخانه می‌شوند اما در «سامان» ثبت نشده‌اند را بر اساس اطلاعات آن کتاب را فهرست نویسی می‌کنم.

مسئول کتابخانه عمومی پیامبر رحمت(ص)  ادامه داد: در بخش «کارتابل اهدا» نیز کتاب‌هایی به کتابخانه اهدا می‌شوند اما در سامان ثبت نشده اند، پس از استعلام و تایید نهاد برای ورود به سامان، فهرست نویسی می‌کنم. بطور کلی کار ویرایش و اصلاح کتاب‌ها و کار تجمیع رکوردهای اضافه که در سامان وجود دارد انجام می‌دهم.

یوسفی درباره تأثیر شیوع ویروس کرونا در کشور و تأثیر آن در حوزه کاری خود نیز گفت: در روزهای تعطیلی کتابخانه‌ها و این روزها که مراجعه کننده در کتابخانه ها کمتر است فعالیت‌های خودمان را به سمت فضای مجازی برده ایم و از طریق کانال‌ها و صفحات مجازی اقدام به معرفی کتاب و ارائه برخی خدمات، برنامه‌ها، چالش‌ها و مسابقات کرده‌ایم که تاثیر بسزایی در حفظ ارتباط ما با اعضای کتابخانه داشته است. استقبال از این اقدام به حدی بود که حتی پس از دوران کرونا نیز می‌تواند به عنوان بخشی فعال در کنار خدمات حضوری، ادامه پیدا کند.

گفتنی است طی مراسم روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار در ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۹، برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه‌های عمومی شامل، کتابخوانان برتر، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های شاخص، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های ترویجی، برگزیدگان حوزه فعالیت در فضای مجازی، خیرین، کتابداران فنی، کتابخانه های مشارکتی برتر، خدمتگزاران برتر، پیشکسوت برتر، انجمن های استانی و شهرستانی برتر معرفی شدند. این گفت و گو در چهارمین شماره از ماهنامه «کتاب خوان» به صورت اختصاصی منتشر شده است. 

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 5 =