به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره تقدیر از افراد و گروه های مروج کتابخوانی، روز یکشنبه ۳ اسفند ماه با معرفی برگزیدگان این دوره، به صورت مجازی برگزار شد. هشت تن از برگزیدگان این دوره، کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور بوده اند.
بر این اساس برگزیدگان نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این دوره از این قرارند:
در بخش افراد مروج کتابخوانی، میثم جوانبخت، رئیس اداره امور کتابخانه های عمومی استان فارس، برگزیده؛ کلثوم عالی پور، مسئول کتابخانه شهدای سپاه بنه گز شهرستان تنگستان بوشهر، شایسته تقدیر؛ پرینا شعبانی، عضو نوجوان کتابخانه جمشید احمدی قائم شهر و سفیر کتاب کتابخانه، برگزیده و آیسان پژوهان فر، عضو کتابخانه عمومی شهید رجایی ملارد، برگزیده شناخته شدند؛
همچنین مریم گریوانی، کتابدار کتابخانه آیت الله بروجردی بجنورد منتخب بخش نگاه ویژه مروج کتابخوانی و مرضیه مصطفوی پور، عضو کتابخانه دکتر جوادی یزد به عنوان منتخب بخش نشان استمرار مروج کتابخوانی معرفی شد.
در بخش گروه های مروج کتابخوانی نیز انجمن فرهنگی هیوای زانست از استان کردستان که در کتابخانه مشارکتی مرحومه ژیلا حسینی تشکیل شده و در هفته کتاب سال جاری نیز به عنوان کتابخانه برتر مشارکتی برگزیده شده است و گروه پروانه های سفید از استان کرمان که از اعضای کتابخانه سیدجواد افصح هجری رفسنجان هستند با مدیریت زینب جهان بیگی، شایسته تقدیر شناخته شدند.
محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم با اشاره به اهمیت ترویج کتابخوانی، اظهار داشت: جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی برنامه سودمند و مفیدی است که در هفتمین دوره به پختگی رسید. اهمیت این رویداد در آن است که با استفاده از توان نهادهای غیردولتی و فعالیت داوطلبانه گروههای مردمی برگزار میشود. بار اصلی فعالیت های ترویج کتابخوانی بر دوش گروه های مردمی است. بسیار حائز اهمیت است که از رهگذر اجرای برنامه های ترویج کتابخوانی، ضمن کمک به ترویج کتاب، نکته های خلاقانه ترویج کتابخوانی نیز تدوین شود.
وی با اشاره به همه گیری بیماری کرونا، گفت: به همت گروه های متعدد کتابخوانی خوشبختانه کرونا هم نتوانست فعالیت های کتابخوانی را متوقف کند؛ بعلاوه، با کمک فضای مجازی و گردهماییهایی مجازی، فعالیتهای ترویج کتابخوانی رونق بیشتری گرفت.
جوادی در خاتمه از همراهی مروجان کتابخوانی، همکاران دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و هیات داوران این جشنواره تقدیر کرد.
در ادامه این مراسم محسن حاجی زینالعابدینی، دبیر جشنواره، با ارائه گزارشی از روند برگزاری هفتمین دوره جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی، اظهار داشت: جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی جایگاهش را در فضای فعالیتهای کتابخوانی پیدا کرده است. این رویداد از حیث کمی و کیفی رشد داشته است و این رشد و تعالی مرهون تلاش اهالی کتاب و کتابخوانی است. برنامه ریزی جشنواره تیرماه ۱۳۹۹ آغاز و فراخوان اول مهرماه منتشر شد. دریافت آثار تا ۳۰ آذر ادامه داشت. به دلیل شیوع کرونا و شرایط قرنطیه در ابتدا کار ترویج کتابخوانی دشوار می نمود؛ اما مروجان کتابخوانی با استفاده از فضای مجازی کار کتابخوانی را با جدیت دنبال کردند.
وی تصریح کرد: در این دوره از جشنواره، ۹۳۶ اثر به دبیرخانه رسید. بررسی آثار دریافتی در این دوره از غلبه فعالیت های فردی ترویج کتابخوانی به فعالیتهای گروهی خبر میدهد؛ به دلیل شیوع کرونا و عدم امکان ارتباط حضوری و گروهی، افراد به صورت مستقل از طریق فضای مجازی به کار کتابخوانی پرداختند. به رغم مشکلات ناشی از بیماری کرونا، این میزان مشارکت در جشنواره مطلوب است.
زین العابدینی در ادامه به ارائه توضیحاتی در خصوص انجام فرایند داوری در سه مرحله پرداخت.
در ادامه این مراسم احسان عبدیپور و منصور ضابطیان به طور اجمالی به طرح دیدگاه خود درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی پرداختند.
در پایان مراسم با قرائت بیانیه هیات داوران، افراد و گروه های برگزیده هفتمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی معرفی شدند.
در بخشی از بیانیه هیات داوران جشنواره آمده است: «در این دوره از فعالیت جشنواره نقش زنان و مادران مروج کتاب به خاطر شرایط قرنطیه برجستهتر بود. فعالیت داوطلبانه چشمگیرتر از ادوار قبل بود و همچین به ظرفیتهای بومی و محلی برای اجرای برنامه های کتابخوانی و ترویج کتاب توجه ویژه شده بود.»
سایر برگزیدگان هفتمین جشنواره مروجان کتابخوانی عبارتند از:
در بخش گروههای ترویج کتابخوانی، پردیس کتاب اصفهان برگزیده شدند. همچنین گروه پروانههای سفید با مسئولیت زینب جهان بیگی از رفسنجان، گروه خیرات کتاب با مسئولیت حسین افشاری از کاشمر و رحمان غریبی از کانون فرهنگی و هنری مساجد در سنندج شایسته تقدیر شناخته شدند.
در بخش امامان جماعت، حجتالاسلام محمدعلی نکونام، امام جماعتی از شهرکرد به عنوان مروج منتخب معرفی شد.
در بخش افراد، سیدعلی حسینی از نیشابور؛ حسین درویشی از کهنوج و محمدحسین امانت از شیراز برگزیده شدند. همچنین سروناز امینی (احتشام) از تهران و حبیب الله محلوجی از ساوه شایسته تقدیر شناخته شدند.
در بخش نگاه ویژه، الله خیرآباد از زبرخان خراسان رضوی، اصغر رجبی از خرمدره و سعید حیدری از تهران به عنوان منتخب معرفی شدند.
همچین صالح زمانی برگزیده بخش بینالملل شناخته شد.
گفتنی است داوری این رقابت در مرحله نهایی بر عهده سید کاظم حافظیان رضوی، هادی آشتیانی، سجاد جمشیدیان، فاطمه پازوکی، سیدعلی کاشفی خوانساری و کیمیا امینی بود.
ارسال نظر