دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۷

گفتگو با کتابدار شایسته تقدیر هفتمین دوره جشنواره مروجان کتابخوانی؛

تلاش کردم کتاب میهمان ثابت خانه‌های اهالی روستا شود

کلثوم عالی پور

کتابدار شایسته تقدیر هفتمین دوره جشنواره مروجان کتابخوانی با تشریح عمده‌ترین فعالیت‌های خود در روستای بنه گز گفت: در تمام سال‌های فعالیتم به عنوان کتابدار همواره تلاش کردم تا کتاب میهمان ثابت خانه های مردم شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر، کلثوم عالی پور، مسئول کتابخانه عمومی شهدای سپاه بنه گز شهرستان تنگستان است که در هفتمین دوره جشنواره مروجان کتابخوانی به عنوان کتابدار شایسته تقدیر معرفی شد. تلاش های این کتابدار که از پنج سال پیش مسئولیت کتابخانه روستای بنه گز را بر عهده گرفت، کتابخانه شهدای سپاه را در سال ۱۳۹۷ به عنوان کتابخانه برتر استان و در آبان ماه ۱۳۹۸ به عنوان کتابخانه برتر روستایی در کشور مطرح کرد. همچنین در بهمن ماه ۱۳۹۸ بنه گز به عنوان روستای دوستدار کتاب شناخته شد. روستایی با جمعیت بیش از ۳ هزار نفر که ۹۰۰ نفر از آنان عضو کتابخانه روستا هستند.

کلثوم عالی پور، در خصوص کتابخانه محل خدمت خود گفت: کتابخانه بنه‌گز تا حدودی دور از محل تردد اهالی و در حاشیه روستا جای گرفته و من از ابتدای فعالیتم، همواره تلاش کردم تا کتاب میهمان خانه های مردم شود. برای اینکه دوری کتابخانه از ساکنان روستا، خللی در جذب مردم به کتابخانه ایجاد نکند، طرح «پیک کتاب» را از سال‌های قبل آغاز کردم، طرحی که به تازگی در مرکز استان بوشهر اجرا می شود.

ایجاد انس با کتاب در میان اقشار مختلف روستا

وی ادامه داد: اوایل کار، خودم کتاب ها را به درِ خانه‌های اهالی روستا می‌بردم و به آن ها معرفی می‌کردم تا مادران خانه‌داری که فرصت حضور در کتابخانه را نداشتند، از این نعمت بی‌بهره نمانند. اکنون بیشتر بانوان روستا عضو کتابخانه هستند و در تماس تلفنی عنوان کتابی را سفارش می دهند و یا از من می خواهند در موضوع خاصی، کتابی به دستشان برسانم. پس از اتمام مهلت امانت، نیز کتاب ها را جمع آوری یا به خواست اعضا تمدید می‌کنم.

عالی پور که کتاب و کتابخوانی را در بین کسبه و مغازه داران روستا نیز ترویج می کند، اظهار داشت: «شاید فاصله کتابخانه از روستا سبب می‌شد کاسبان حاضر نشوند، مغازه خود را ببندند و به کتابخانه بیایند اما اکنون بیشتر آن ها عضو کتابخانه هستند و خودم کتاب مورد نیاز را برای آن ها می‌برم. در تمام سال‌های فعالیتم به عنوان کتابدار همواره تلاش کردم تا کتاب میهمان خانه های مردم شود. »

وی که کتاب را به دست کارمندان بانک و درمانگاه روستا نیز می رساند، بیان کرد: برای آشنایی مردم با کتاب‌های موجود در کتابخانه به طور مداوم نمایشگاه کتاب ترتیب می‌دهم و امکان امانت کتاب در همان محل را نیز فراهم می‌کنم. به تجربه دریافته ام که این اقدام گرایش مردم روستا به امانت کتاب را افزایش می‌دهد.

توجه به کودکان در فعالیت‌های فرهنگی روستا

کتابدار کتابخانه شهدای سپاه که کودکان را مخاطبان اصلی کتابخانه روستا می داند، گفت: پیش از شیوع کرونا، در مدارس بنه گز و ۲ روستای دیگر حاضر می‌شدم؛ برای دانش آموزان کتاب می‌بردم، معرفی می‌کردم و در ساعات فراغت نشست کتابخوان و برنامه‌های فرهنگی برگزار می‌کردم که دانش‌آموزان بسیار استقبال می کردند. آن ها که به کتابخانه می آمدند، ساعت ها می‌ماندند، نقاشی می‌کشیدند و کتاب می‌خواندند؛ من نیز هر زمان که فراغتی می‌یافتم به آن ها ملحق می‌شدم تا با هم کتاب بخوانیم و درباره آن گفت‌وگو کنیم. چندین بار مادران اعضا، به من گفته اند که جذابیت کتابخانه برای بچه ها به قدری است که حاضر نیستند به خانه برگردند و من فکر می کنم عامل علاقه‌مند کردن کودکان و نوجوانان به کتابخانه خلاقیت، اخلاق خوب و شناخت شیوه برخورد مناسب با آن ها است.

وی ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا و محدود شدن فعالیت کتابخانه‌ها، فعالیت مجازی خود را آغاز کردم تا نشست‌های کتابخوان، معرفی کتاب، مسابقات نقاشی و دیگر فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه متوقف نشود. فضای مجازی محور برنامه‌های کتابخانه شد و استقبال اعضا نیز بسیار خوب بود.

عالی پور اضافه کرد: همیشه به همکارانم می‌گویم، تصور نکنید که ما کارمندی هستیم که باید صبح در محل کار حاضر شویم و پایان وقت اداری به خانه برگردیم، بلکه باید برای انجام درست وظایف خود، ایده و خلاقیت داشته باشیم؛ شاید نیاز باشد در هفته چند ساعت را به فعالیت در بیرون از کتابخانه اختصاص دهیم.

کتابدار؛ عضوی موثر در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی روستا

وی تعامل با بانوان روستا، شورا، دهیار، معلمان و فرهیختگان روستا را در افزایش شمار اعضا و میزان امانت کتاب بسیار اثرگذار دانست و گفت: من به عنوان مربی قرآن، مسئول خانه قرآن و عضو شورای صالحین بسیج روستا نیز فعالیت دارم و از این ظرفیت‌ها برای جذب اهالی به کتاب استفاده می کنم. به بسیاری از کودکان روستا قرآن درس داده‌ام و این موضوع تاثیر بسزایی در جذب آن ها به کتابخانه داشته است.

تلاش های عالی پور علاوه بر افتخاراتی که برای روستا داشته است، موجب جلب توجه بیش از پیش مسئولان و فرهیختگان روستا به این کتابخانه شده، به طوری که در سال جاری ۷۰۰ جلد کتاب از سوی دهیار، شورا، معلمان و فرهیختگان روستا به این کتابخانه اهدا شده است. کتابخانه شهدای سپاه در حال حاضر ۲۱۸ مترمربع زیربنا و در مخزن خود ۹ هزار جلد کتاب دارد که در میان ۹۰۰ عضو کتابخانه دست به دست می‌شود.

سید علی هاشمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر، ضمن تقدیر از این بانوی کتابدار، در خصوص وی گفت: کلثوم عالی پور، از ابتدای استخدام در کتابخانه شهدای سپاه بنه گز چنان تحول فرهنگی بزرگی در سطح روستا ایجاد کرد، که مسئولان روستا این کتابخانه را یکی از مراکز فرهنگی تاثیرگذار در فعالیت‌های مناسبتی می‌دانند. موفقیت این کتابدار حاصل تلاش شبانه روزی و خلاقیت او در اجرای برنامه‌های ترویجی و تبلیغی کتابخانه است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 0 =