چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰

در گفتگو با کتابدار روستای شایق عنوان شد؛

کتابخانه استاد اسداللهی شایق تنهای دلخوشی کودکان روستا در ایام کرونا

روستای شایق - کراپ‌شده

کتابدار کتابخانه روستایی شایق شهرستان سرعین گفت: کتابخانه مأمن امن و محلی برای کسب علم و دانش برای کودکان روستا است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه ها ی عمومی استان اردبیل، پریسا فیضی پور، کتابدار کتابخانه روستایی شایق شهرستان سرعین با تشریح برنامه های فرهنگی کتابخانه استاد اسداللهی روستای شایق اظهار داشت: کتابخانه مأمن امن و محلی برای کسب  علم و دانش برای کودکان است.

 مسئول کتابخانه عمومی اسداللهی روستای شایق گفت: فعالیت های مختلفی در ایام کرونا با همکاری کتابداران استانی و کشوری و اعضای کتابخانه در فضای مجازی اینستاگرام و اسکای روم صورت گرفته که از مهم ترین آن ها برگزاری نشست کتابخوان مجازی، جمع خوانی، مسابقات فرهنگی، نمایشنامه خوانی، معرفی کتاب و... بوده است.

فیضی پور هدف از برگزاری برنامه های کتابخوانی را جذب قشرهای مختلف روستا را به کتابخانه دانست و گفت: برگزاری این برنامه ها بازخورد های مثبتی در بین کودکان و خانواده های این روستا داشته است و این حضور و استقبال بی نظیر از برنامه های کتابخوانی بسیار دلگرم کننده است.

غنی سازی اوقات فراغت کودکان روستایی با کتابخوانی

فیضی پور در ادامه سخنان خود با اشاره به نقش و رسالت کتابخانه های عمومی در غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان، خاطر نشان کرد: حضور در کتابخانه و مطالعه کتاب یک راه آسان، کم هزینه و در دسترس برای پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان روستا است و می توان گفت تنها دلخوشی کودکان روستای شایق در ایام شیوع کرونا کتاب و کتابخوانی است؛ وجود بخش کودک در کتابخانه تاثیر بسیار خوبی بر روحیه کودکان دارد و استفاده از خدمات بخش کودک مثل اسباب بازی ها و کتاب های مصور و فعالیت های فرهنگی، قصه گویی، آموزش کاردستی و ... باعث علاقه مندی کودکان به کتابخانه و مراجعه بیشتر به این مراکز شده است. این برنامه ها با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی صورت می گیرد.

کتاب، مهمان خانه های روستایی

مسئول کتابخانه روستایی استاد اسداللهی شهرستان سرعین در ادامه سخنان خود به رساندن کتاب درب منازل اعضای کتابخانه اشاره کرد و افزود: ایجاد فضایی مفرح برای کتاب و کتابخوانی در ایام شیوع ویروس کرونا نیاز به تلاشی مضاعف دارد. از یک طرف  کتابخوانانی که مشتاق کتاب خواندن هستند و از طرفی محدودیت های وزارت بهداشت رساندن کتاب درب منازل اعضا را به ضرورتی انکارناپذیر تبدیل کرد. در راستای اجرای این طرح برای تعدادی از اعضای فعال کتابخانه که دلتنگ کتاب و کتابخانه بودند، کتاب می برم و درب منازلشان تحویل می دهم.

وی خاطر نشان کرد: اجرای این طرح از سال گذشته در این کتابخانه آغاز شده و در فواصل زمانی مختلف در حد توان به روستاهای همجوار و مخصوصا روستای علیداشین هم که مخاطب کتابخانه استاد اسداللهی هستند، کتاب می برم تا مردم این روستا هم از نعمت کتابخوانی بهره مند شوند.

کتابخانه مراکز ارائه آگاهی و ارتقای سطح دانش هستند

وی در ادامه تصریح کرد: بی‌شک نقش کتاب و کتابخانه در پیشرفت و ارتقای اجتماعی و فرهنگی جامعه بسیار مفید است و امروزه نقش کتاب در سبد خانواده ها باید بسیار پر رنگ تر دیده شود. علاوه بر ارائه خدمات کتابخانه ای در کتابخانه برنامه های متنوعی نیز با استفاده از ظرفیت فضای مجازی اجرا می شود که مهم ترین این برنامه ها عبارتند از: معرفی کتاب، برگزاری نشست های کتابخوان به صورت آنلاین، قصه گویی، شعرخوانی، نمایشنامه خوانی مجازی، آموزش کاردستی و اوریگامی و ایجاد نمایشگاه مجازی کتاب. علاوه برکودکان بزرگسالان نیز در این برنامه ها مشارکت می کنند.

فیضی پور افزود: فضای مجازی و صفحه اینستاگرام کتابخانه استاد اسداللهی راه ارتباطی بین کتابخانه و اعضا است و من سعی می کنم با انتشار عکس ها و فعالیت های کتابخانه در فضای مجازی اعتماد پدران و مادران را جلب کنم تا با با خیال راحت و آسوده کودکان خود را به باغ و بوستان کتاب بسپارند.

  

مسئول کتابخانه روستایی شایق در ادامه سخنان خود گفت: برگزاری سلسله نشست‌های کتاب‌خوان کودک و نوجوان به صورت آنلاین برگزار می شود و در این نشست ها کودکان و نوجوانان کتاب های خوانده شده خود را به سایر اعضای کتابخانه معرفی می کنند. این برنامه ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا علاوه بر کمک به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و عادت دادن کودکان و نوجوانان به مطالعه باعث رشد و افزایش اعتماد به نفس کودکان می شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 1 =