پنجشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۴

گفتگو با برگزیدگان هفته کتاب نهاد در سال ۱۴۰۰/ ۱۸

بازگشت دوباره شور و نشاط به کتابخانه‌ها

زهرا عظیمی کتابدار کتابخانه عمومی شهید جعفرزاده شهرستان سامان

کتابدار کتابخانه عمومی شهید جعفرزاده سامان با اشاره به بازگشایی دوباره این کتابخانه‌ بعد از همه‌گیری کرونا، عضویت‌های جدید و حضور دانش‌آموزان را بخشی از نشانه‌های بازگشت شور و نشاط به کتابخانه دانست.

زهرا عظیمی کتابدار کتابخانه عمومی شهید جعفرزاده شهرستان سامان (استان چهارمحال و بختیاری) و یکی از برگزیدگان در بخش کتابدار برگزیده (کتابخانه درجه ۶ و ۷) در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به کتابخانه شهید جعفرزاده بیان داشت: کتابخانه ما در سال ۱۳۵۶ تأسیس شده و پس از چندبار جابه‌جایی به مکان‌های مختلف در سال ۱۳۹۸ در ساختمان فعلی‌اش استقرار یافته است. کتابخانه هم‌اکنون در دو طبقه و با حدود ۲۷ هزار جلد کتاب میزبان علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی است.

عظیمی با اشاره به فعالیت‌های کتابخانه شهید جعفرزاده در ایام همه‌گیری کرونا یادآور شد: ارتباط با اعضاء مهم‌ترین هدف ما در ایام فترت کتابخانه در دوران کرونا بود؛ تشکیل گروه و صفحه مجازی در شبکه‌های اجتماعی بهترین تمهید برای عبور از رخوت تعطیلی به رونق دوباره بود.

وی در ادامه افزود: علی‌رغم تعطیلی کتابخانه‌ اما به صورت نسبتاً مرتب به کتابخانه سر می‌زدم و عناوین و کتاب‌هایی که اعضاء در گروه‌ها از من درخواست می‌کردند را برایشان آماده و با شیوه‌های مختلف به آنها می‌رساندم.

این کتابدار با اشاره به اجرای طرح «پیک کتاب» عنوان داشت: از اسفند ۱۳۹۹ تصمیم به عملی کردن این طرح گرفتیم؛ با اطلاع‌رسانی در گروه و صفحه کتابخانه در فضای مجازی سفارش‌ها را دریافت و پس از آماده‌سازی از طریق پیک موتوری به دست متقاضیان می‌رساندیم.

عظیمی با ابراز خوشحالی از انتخابش به عنوان یکی از کتابداران برگزیده نهاد در سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: راستش اصلاً فکر نمی‌کردم روزی به عنوان یکی از کتابداران برتر کشور انتخاب شوم. این انتخاب محصول همدلی و همراهی همه همکارانم در کتابخانه است. با کمک تک‌تک آنها تلاش کردم در حد امکانات و بضاعت‌ وظایفم را به نحو احسن انجام دهم و علی‌رغم تعطیلی کتابخانه نگذارم کتابخوانی و کتابخانه از رونق بیافتد.

وی همچنین اضافه کرد: با اینکه اغلب در حالت دورکاری بودیم اما روزهای زیادی به کتابخانه می‌آمدیم و  ضمن رتق و فتق کارها و برنامه‌ها، پاره‌ای از امورات فنی کتابخانه را نیز انجام می‌دادیم.

عظیمی در تشریح برخی از اقدامات صورت گرفته در حوزه امورات فنی کتابخانه، گفت: شاداب سازی کتابخانه و ترمیم عطف و تعویض برچسب بسیاری از کتاب‌ها، عمده‌ترین کار در این خصوص بود. تلاش کردیم در فرصت آزاد پیش آمده نهایت استفاده را کرده و برخی از کارهای عقب افتاده را انجام دهیم. نتیجه آن که پس از روزی حداقل ۴ ساعت کار در کتابخانه (در آن روزها) ترمیم عطف و تعویض برچسب کتاب‌ها  حدود ۲۰ هزار کتاب را در طول یک سال و نیم کرونا به سامان رساندیم.

این کتابدار در پایان با اشاره به بازگشایی دوباره این کتابخانه عمومی شهید جعفرزاده بیان داشت: تقریباً هر روز عضوی جدید به کتابخانه‌مان اضافه می‌شود و افزایش عضو در یکی دو ماه اخیر به وضوح افزایش یافته است؛ علی‌الخصوص دانش‌آموزان که با حضور دوباره‌شان شور و نشاط کمرنگ‌شده در کتابخانه را به آن بازگردانده‌اند. بسیاری از آنها نه‌تنها برای امانت یا خواندن کتاب که برای انجام تکالیف درسی‌شان هم به کتابخانه می‌آیند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 0 =