به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه مشارکتی آیت الله صبوری واقع در یکی از قدیمی ترین محله های شهر کاشان با نام گذرباباولی، یکی از کتابخانه های مشارکتی برگزیده در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال ۱۴۰۰ بوده است.
راضیه کاشانیان، مسئول کتابخانه مشارکتی آیت الله صبوری در معرفی این کتابخانه گفت: کتابخانه آیت الله صبوری در سال ۱۳۸۵ تأسیس شد و من از همان روزهای ابتدایی اینجا شاهد رشد روز به روز کتابخانه و نفوذ آن به دل های ساکنان محله بوده ام. این کتابخانه در حال حاضر ۴۹ هزار نسخه کتاب دارد و بیشتر مراجعان آن نوجوانان و جوانان هستند.
وی با اشاره به خدمات این کتابخانه اظهار داشت: فعالیت های کتابخانه در ایام شیوع کرونا در دو محور مجازی و حقیقی انجام می شد. در محور مجازی از طریق شبکه های اجتماعی، معرفی کتاب و برنامه های فرهنگی اجرا می کردیم. صفحه اینستاگرام کتابخانه ما (@saboori_lib) بیش از ۵ هزار فالوور دارد و یکی از عوامل این میزان بازدید ارتباط ما با صفحات فرهنگی و خبری شهر و بازنشر پست های صفحه کتابخانه در صفحات پربازدید شهر است. علاوه بر این برنامه هایی چون مسابقات کتابخوانی و نقاشی و کارگاه های آموزشی مجازی، مورد استقبال مخاطب نوجوان و جوان کتابخانه ما قرار گرفت. در خصوص فعالیت ها در فضای حقیقی نیز باید بگویم کتابخانه در این دو سال نیمه باز بوده و من برای ثبت کتاب به کتابخانه می آمدم؛ در وضعیت قرمز، کتابخانه تعطیل بود اما برای تأمین نیاز اطلاعاتی مخاطب و حفظ ارتباط با آن ها، خدمات پیک کتاب راه اندازی کردیم و به این ترتیب کتاب ها به ملاقات اعضای کتابخوان ما می رفتند. در وضعیت نارنجی هم کارگاه های فرزندپروری، مسابقات نقاشی و کتابخوانی را به صورت حضوری و با رعایت پروتکل های بهداشتی در کتابخانه برگزار کردیم.
کاشانیان با اشاره به رونق دوباره کتابخانه با حضور اعضا، با قرائت شعری از صائم کاشانی گفت: «ما و غزل و ترانه و دیگر هیچ/ یک محفل عاشقانه و دیگر هیچ/ پرسند اگر بهشت موعود کجاست/ گویم که کتابخانه و دیگر هیچ». به اعتقاد من کتابخانه مکانی نیست که افراد از روی نیاز و ضرورت به آن مراجعه کنند؛ بلکه گاهی در میان کتاب ها به دنبال مرهمی برای دردهای خود می گردند. به همین دلیل است که فکر می کنم عشق، لازمه کار کتابداری است و باید از دل و جان مایه گذاشت تا به جان و دل مخاطب نفوذ کرد. رمز موفقیت یک کتابخانه، نحوه برقراری ارتباط با کاربر است به گونه ای که هر حضور به خاطره ای شیرین در یادش بدل شود.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، گفت: از اینکه روزهای بسیاری از عمرم را در بین کتاب ها بوده ام بسیار خوشحالم؛ این خوشحالی زمانی بیشتر شد که کتابخانه آیت الله صبوری، کتابخانه مشارکتی برگزیده کشور شناخته شد و من حاصل زحمات چندین ساله خود و همکارانم را دیدم. امیدوارم بیش از پیش بتوانم در مسیر ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش کنم و خدمتگزار علاقه مندان به کتاب باشم.
ارسال نظر