شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۰

گفتگو با برگزیدگان هفته کتاب نهاد در سال ۱۴۰۰/ ۱۳

کتابدار، مشاوری امین برای هدایت مخاطب به راه درست است

زهره کریمی

زهره کریمی، مسئول کتابخانه علامه طباطبایی شهر وردنجان گفت: ما پیش از آنکه کتابدار باشیم، مشاوری امین هستیم که با آگاهی از نیاز مخاطب، راه درست را به او نشان می دهیم و با راهنمایی او به یک کتاب مناسب کمکش می کنیم؛ چه بهتر که در این مسیر اخلاق خوبی داشته باشیم و خاطره هایی شیرین بسازیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه عمومی علامه طباطبایی شهر وردنجان استان چهارمحال و بختیاری، یکی از کتابخانه های برگزیده در بخش کتابخانه های برتر نهادی و صفحه مجازی برتر در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال ۱۴۰۰ بوده است.

زهره کریمی، مسئول کتابخانه علامه طباطبایی شهر وردنجان استان چهارمحال و بختیاری که ۹ سال است در کسوت کتابدار فعالیت می کند، در معرفی کتابخانه محل خدمت خود گفت: کتابخانه علامه طباطبایی در سال ۱۳۹۳ افتتاح شد و در حال حاضر به بیش از ۳۰۰ عضو فعال خدمات ارائه می دهد. شهر وردنجان با داشتن حدود ۵ هزار نفر جمعیت، مردمی مذهبی و فرهنگی دارد که علاقه زیادی به مطالعه نشان می دهند. این موضوع باعث می شود ما به فکر ایجاد خدماتی خلاقانه تر باشیم، چراکه کتابخانه علامه طباطبایی قلب فرهنگی شهر است و خانواده ها، بعد از مدرسه، از کتابخانه انتظار دارند زمینه رشد فرهنگی فرزندانشان را تأمین کند که این امر رسالت ما را سنگین تر می کند. در حال حاضر بیشترین مراجعان ما قشر کودک و نوجوان و زنان خانه‌دار هستند.

وی ادامه داد: سالی که گذشت سالی پرکار و مملو از خوشی های کوچک و بزرگ بود. در این مدت ما هم به صورت مجازی و هم حضوری با رعایت پروتکل ها فعالیت می کردیم. کتابخانه علامه طباطبایی، تنها مکان فرهنگی شهر است؛ روزهایی بود که مادران خانه دار همراه فرزندانشان به کتابخانه می آمدند و در حالی که فرزندان در بخش کودک مشغول بودند، آن ها با ما گفتگو می کردند و گاه مشاوره می خواستند. من فکر می کنم خیلی وقت ها مادران به بهانه کودکان خود به کتابخانه می آیند اما در اصل خودشان به دنبال مکانی امن و راحت برای صحبت کردن هستند. پس ما پیش از آنکه کتابدار باشیم، مشاوری امین هستیم که با آگاهی از نیاز مخاطب، راه درست را به او نشان می دهیم و با راهنمایی او به یک کتاب مناسب کمکش می کنیم و چه بهتر که در این مسیر اخلاق خوبی داشته باشیم و خاطره هایی شیرین بسازیم.

کریمی با اشاره به فعالیت های این کتابخانه اظهار داشت: در سالی که گذشت با سایر ارگان های فرهنگی از جمله کانون مساجد، ستاد نماز جمعه شهر، پایگاه های بسیج و مدارس تعامل داشتیم و با همکاری اعضای این ارگان ها فعالیت های مختلفی انجام شد. جشن میلاد امام رضا(ع) که با همکاری محفل ادبی کتابخانه و پایگاه بسیج خواهران در روزهای اوج ویروس کرونا برگزار شد با استقبال خیلی خوبی رو به رو شد. در این جشن برنامه هایی همچون دل نوشته به امام رضا(ع)، شعرخوانی و نشست کتابخوان اجرا شد و پس از آن مراجعان بسیاری داشتیم که تمایل داشتند در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کنند. همچنین طرح «مسجد، کتابخانه، مدرسه» را با همکاری یکی از کانون های مساجد شهر اجرا کردیم. در این طرح که هنوز هم برگزار می شود، من و مسئول کانون، کتاب هایی را انتخاب می کنیم و برای قصه گویی به مدارس می بریم، بعد از قصه گویی دانش آموزان کتاب هایی را انتخاب می کنند و امانت می گیرند تا هفته بعد در نشست کتابخوان تجربیات مطالعاتی خود را به اشتراک بگذارند.

کتابدار، مشاوری امین برای هدایت مخاطب به راه درست است

کتابدار، مشاوری امین برای هدایت مخاطب به راه درست است

کتابدار، مشاوری امین برای هدایت مخاطب به راه درست است

وی اضافه کرد: برنامه های هفتگی محفل قرآن و عترت کتابخانه شامل دوره های آموزشی با محوریت قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، جلسات ماهیانه نقد کتاب، مسابقات کتابخوانی و جلسات قصه گویی از دیگر فعالیت های کتابخانه عمومی علامه طباطبایی است.

کتابدار، مشاوری امین برای هدایت مخاطب به راه درست است

کریمی با اشاره به رونق دوباره کتابخانه با حضور اعضا، گفت: کار در فضای مجازی خوبی ها و بدی هایی داشت؛ درست است که دورهمی های حضوری کم شد و دلتنگی ها بسیار، اما از آنجایی که کتابخانه ما فضای کوچیکی دارد، فعالیت در فضای مجازی باعث شد دیگر محدودیت مکانی و زمانی نداشته باشیم و مخاطبانی از سراسر کشور جذب کنیم. با بهتر شدن شرایط و بازگشایی کامل کتابخانه، حضور اعضا یادمان آورد که چقدر دلمان برای روزهای شلوغ کتابخانه تنگ شده بود. یادم می آید اولین روزی که اعضای گروه مطالعاتی کودک و نوجوان به کتابخانه آمدند، به قدری اشتیاق داشتند که درخواست کردند نشست کتابخوان حضوری برگزار کنیم و از فضای اسکای روم خسته شده بودند؛ چند روز بعد نشستی برگزار کردیم و با اهدای هدیه هایی کوچک به اعضا بازگشایی مجدد کتابخانه را با اعضای وفادار آن جشن گرفتیم.

کتابدار، مشاوری امین برای هدایت مخاطب به راه درست است

کتابدار، مشاوری امین برای هدایت مخاطب به راه درست است

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، گفت: شنیدن خبر برگزیده شدن کتابخانه از زبان مدیرکل استان، حس وصف ناپذیری داشت. در کنار آن، حضور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، دیدن همکاران و ملاقات چهره به چهره با کسانی که پیش از این یکدیگر را به واسطه فضای مجازی می شناختیم، بسیار شیرین و به یاد ماندنی بود. امیدوارم این تجربه دوباره تکرار شود و بتوانم بیش از پیش مسئولیتم را به خوبی به انجام رسانم تا نزد خدا و مردم شرمنده نباشم.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 3 =