به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه عمومی استاد اسداللهی روستای شایق از توابع بخش مرکزی شهرستان سرعین استان اردبیل، یکی از کتابخانه های برگزیده در بخش کتابخانه های برتر نهادی و صفحه مجازی برتر در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال ۱۴۰۰ بوده است.
پریسا فیضی پور، مسئول کتابخانه استاد اسداللهی روستای شایق در معرفی کتابخانه محل خدمت خود، گفت: کتابخانه استاد اسداللهی در سال ۱۳۹۶ با زیربنای ۱۰۰ مترمربع افتتاح شد. این کتابخانه تنها پایگاه فرهنگی روستا است و وجود آن روستای شایق را از سایر روستاهای سرعین متمایز کرده است. مردم روستا، فرهنگی و اهل مطالعه هستند و همواره در اجرای برنامه های فرهنگی کتابخانه مشارکت داشته اند. با توجه به فعالیت های کتابخانه که بیشتر متمرکز بر قشر کودک و نوجوان است، در حال حاضر کودکان، نوجوانان و زنان خانه دار بیشترین مراجعان کتابخانه ما هستند.
وی اظهار داشت: در تمام ۴ سالی که در کتابخانه خدمت می کنم، تلاشم تبدیل آن به مکانی پویا و فعال بود و هرگز به امانت کتاب بسنده نکرده ام. در این مدت روستاهای اطراف شایق هم، با اینکه فاقد کتابخانه هستند، از نعمت کتاب بی بهره نبوده اند و من تلاش کردم خدمات کتابخانه را خارج از محدوده فیزیکی آن، در روستاهای اطراف نیز ارائه کنم.
فیضی پور با اشاره به فعالیت های این کتابخانه بیان کرد: در سال گذشته برنامه های کتابخانه به صورت مجازی و نیز حضوری اجرا شد. با شیوع ویروس کرونا و بسته شدن کتابخانه ابتدا فعالیت ها را خارج از محیط کتابخانه و در فضاهای باز مثلا در مقابل مسجد جامع روستا یا حتی در زمین های زراعی اجرا می کردیم. کمی بعد در فروردین ماه ۱۳۹۹، خدمت پیک کتاب روستایی را راه اندازی کردم و کتاب ها را درب منزل به اعضای کتابخانه تحویل می دادم. بعد از مدتی علاوه بر روستای خودمان برای متقاضیان کتاب در روستاهای الداشین، الوارس، اوجور کتاب می بردم. همچنین در زمان تعطیلی کتابخانه، با حضور در مسجد جامع روستا و مهد کودک های روستاهای اطراف، مردم را با جشنواره کتابخوانی رضوی و منابع آن آشنا می کردم که این برنامه ها بازخوردهای خوبی داشت و باعث جلب مشارکت کودکان، نوجوانان و خانم های خانه دار در این جشنواره شد.
فیضی پور اضافه کرد: فعالیت های مجازی بیشتر در بستر اسکای روم، اینستاگرام و گروه های مجازی برگزار می شد. حُسن این فعالیت ها این بود که نوجوانان با شیوه های استفاده مفید از فضای مجازی آشنا شدند و با حضور و مشارکت در برنامه ها، اعتماد به نفسشان تقویت شد.
وی با اشاره به رونق دوباره کتابخانه با حضور اعضا، گفت: بازگشایی کتابخانه، پایانی بر دلتنگی من و اعضا بود. خوشحالی مضاعف این بود که حالا دیگر اعضای جدیدی به ما پیوستند که فضای مجازی باب آشنایی ما بود. این روزها دورهمی های کتاب محور کتابخانه ما برقرار است و دیدن اشتیاق همراهان کتابخانه و تماشای رشد آن ها، به من انگیزه و امید برای انجام کار می دهد.
فیضی پور ضمن ابراز خرسندی از حضور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، گفت: فعالیت در مجموعه نهاد کتابخانه های عمومی کشور مایه افتخار من است و حضور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار انرژی و انگیزه مضاعفی برای خدمت رسانی بیشتر به من داد.
ارسال نظر