سکینه پازکی کتابدار کتابخانه عمومی علامه محمدتقی ایوانکی شهرستان گرمسار (استان سمنان) و یکی از برگزیدگان در بخش کتابدار برگزیده در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، با اشاره به مختصات این کتابخانه عنوان کرد: کتابخانه علامه محمدتقی ایوانکی در سال ۱۳۷۱ در شهری کوچک به عرصه فرهنگ پیوست؛ با اینکه از نظر جغرافیایی در فاصلهای نزدیک با پایتخت هستیم اما در منطقهای کمتر توسعهیافته با امکانات فرهنگی اندک مستقر هستیم و همین نکته اهمیت فعالیت این کتابخانه را دوچندان کرده است.
وی افزود: کتابخانه ما به عنوان تنها پایگاه فرهنگی در شهر (در بسیاری از اوقات با همراهی بسیج) تلاش میکند در حد توان و بضاعتش اثرگذار باشد. به همین خاطر همیشه سعی میکنیم از پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان و برگزاری کلاسهای آموزشی متنوع و اجرای برنامههای فرهنگی و سرگرمکننده برای سایر گروههای سنی دریغ نورزیم و با کمبودهای فرهنگی مقابله کنیم و بسیاری از نیازها در این خصوص را مرتفع کنیم.
پازکی با یادآوری فعالیت کتابخانه علامه محمدتقی ایوانکی در فضای مجازی پیش از همهگیری کرونا، خاطرنشان کرد: بعد از تعطیلی؛ تمام برنامهها، فعالیتها و کلاسهای آموزشیمان را از طریق فضای مجازی پیگیری کردیم و ضمن همراه شدن با برنامههای نهاد در این فضا، عمده تمرکزمان را به خدمتگذاری در این مسیر معطوف کردیم.
این کتابدار در ادامه افزود: برنامههایی همچون قصهگویی، معرفی کتاب و آموزش نقاشی تا روخوانی قرآن کریم، جمعخوانی، نشست کتابخوان و نقد و بررسی کتاب را به صورت متمرکز در فضای مجازی به اعضاء و سایر علاقهمندان ارائه دادیم. با بهره گرفتن از ظرفیتها و امکانات مختلف از جمله اسکایروم موفق شدیم پای صحبتها و تجارب نویسندگان سرشناسی بنشینیم که پیش از این به دلیل محدودیتهای مکانی دسترسی به آنها نداشتیم؛ امکان فوقالعادهای که برای ما و اعضای کتابخانه یک فرصت بزرگ و ارزشمند بود.
پازکی استقبال و همکاری مردم را مهمترین عامل در دیده شدن تلاشهای او سایر همکارانش در کتابخانه عنوان کرد و گفت: چه اعضاء و چه سایر علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی بزرگترین سرمایه کتابخانهها هستند؛ ما کتابداران برای خدمترسانی به آنها هر کاری که از دستمان بربیاید انجام خواهیم داد و تلاش میکنیم در کنار امانت کتاب، برای همه گروههای سنی و تحصیلاتی برنامهها، فعالیتها و آموزشهای مفید ارائه کنیم.
این کتابدار با اشاره به پرسشهای مکرر اعضاء در خصوص زمان دقیق بازگشایی کتابخانهها در ماههای گذشته، گفت: گاهی اوقات در مواجهه با سؤالات پرشمار اعضاء و نگرانی آنها از استمرار تعطیلی کتابخانه پاسخی جز دعوت آنها به ادامه صبوری نداشتیم. خودمان نیز دلواپس بودیم که مبادا ادامه این روند برخی از تلاشهای پیشینمان را تحتالشعاع خود قرار دهد. با این حال بازگشایی دوباره کتابخانهها خلاف این دلمشغولی را اثبات کرد و در بازگشت دوباره اعضاء به کتابخانه با شور و اشتیاق فراوان آنها روبهرو شدیم.
ارسال نظر