نائله پالوج کتابدار کتابخانه عمومی صاحبالزمان(عج) نوشهر (استان مازندران) و یکی از برگزیدگان در بخش کتابدار برگزیده در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، با اشاره به مختصات این کتابخانه عنوان کرد: کتابخانه صاحبالزمان(عج) در سال ۱۳۴۷ تأسیس شده و اولین کتابخانه در شهر نوشهر محسوب میشود. کتابخانه ما در مرکز شهر، همجوار با پارک کودک، مراکز فرهنگی، مدارس و ادارات مختلف مستقر شده و در ۷۳۰ مترمربع و ۲ طبقه، با سالنهای مطالعه مجزا (ویژه آقایان و بانوان)، در حدود ۳۹ هزار نسخه کتاب، بخشهای: استانشناسی، مرجع، دیداری و شنیداری، دفاعمقدس، کمک آموزشی، بخش کودک، بخش نوسوادان، بخش لاتین، بخش نوجوان و ... همهروزه پذیرای علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی است.
وی با اشاره به تمهیدات درنظر گرفته شده در ایام تعطیلی کتابخانهها عنوان کرد: برنامهها و پویشهای نهاد بهترین تدبیر در روزهای نخست توقف فعالیتهای فیزیکی کتابخانه بود. به یاد دارم که با پویش ملی «هر خانه یک کتابخانه» برنامههایمان را به درون خانههای اعضاء بردیم و با برنامههای متنوعی همچون معرفی کتاب؛ قصهگویی، شعرخوانی و آموزشهای مختلف، مهمان آنها شدیم.
پالوج در ادامه افزود: تا پیش از همهگیری کرونا روزهای سهشنبه هر هفته میزبان یکی از پایههای تحصیلی در کتابخانه بودیم؛ دانشآموزانی که متناسب با گروه سنیشان در برنامههای ما اعم از: نشستهای کتابخوان، جمعخوانی و قصهگویی شرکت میکردند. این روند علیرغم تعطیلی کتابخانه بههیچ وجه متوقف نشد و با دعوت از آنها در فضای مجازی تلاش کردیم گروهی کتابخوان تشکیل دهیم و برنامههایمان را در این قالب پیگیری کنیم.
وی همچنین اضافه کرد: در مناسبتهای مختلف نیز همچون ایام گذشته، برنامههایمان را برگزار میکردیم و با استفاده از فضای مجازی، جلسات قصهگویی و شعرخوانی به زبان مازندرانی را برپا و پذیرای علاقهمندان کتاب و کتابخوانی میشدیم.
این کتابدار با اشاره به اجرای طرحی به نام «کتابرانه» توسط کتابخانه عمومی صاحبالزمان(عج) بیان کرد: پس از تماس با اعضای فعال و معرفی طرح؛ از آنها دعوت میکردیم تا عناوین و کتابهای مدنظرشان را به ما اطلاع دهند تا در کوتاهترین زمان ممکن، آن را به نشانی منزلشان ارسال کنیم.
پالوج با تأکید بر تلاش او و همکارانش در کتابخانه عمومی صاحبالزمان(عج) نوشهر در زنده نگه داشتن کتابخانه در ایام همهگیری کرونا، خاطرنشان کرد: آنچه در صفحات و گروههای کتابخانه در فضای مجازی روی داد نتیجه تلاش همه همکارانم بود؛ ما میخواستیم روح کتابخانه بیدار و فضای پویای آن پابرجا بماند و این هدفی بود که با همدلی و همراهی همه میسر شد.
وی با اشاره به تحکیم بنیانهای علاقهمندیاش به حرفه کتابداری تصریح کرد: با اینکه پیش از آغاز تحصیل در رشته کتابداری تمایل داشتم در دانشگاه پرستاری بخوانم اما امروز و پس از گذشت سالهایی که در این رشته و حرفه سپری کردم خوشحالم از انتخاب این مسیر؛ کتابداری رفتهرفته برایم به شیرینترین و جذابترین کار دنیا تبدیل شده است.
این کتابدار در بخش پایانی صحبتهایش با مرور روزهای دشوار یک سال و نیم گذشته گفت: آمدن به کتابخانه بدون مواجهه با اعضاء در ماههایی که گذشت اصلاً خوشایند نبود و عملاً همه ما را ناراحت و افسرده کرده بود. اما بازگشایی دوباره کتابخانه و روبهرو شدن با اعضایی که به دنبال امانت گرفتن کتاب یا مشغول مطالعه هستند آنقدر دلانگیز است که تمام آن دوریها و روزهای عجیب را از یادمان برده است.
ارسال نظر