سه‌شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۲

گفتگو با برگزیدگان هفته کتاب نهاد در سال ۱۴۰۰/ ۱۰

برنامه‌های خلاقانه و ترجیح کیفیت بر کمیت از اولویت‌های اثرگذار نهاد است

زینب قنواتی کتابدار کتابخانه عمومی ولایت اهواز

کتابدار کتابخانه عمومی ولایت اهواز با اشاره به تقدیرهای نهاد از کتابداران در مراسم گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار، سیاست نهاد در اولویت‌دهی به برنامه‌های خلاقانه و ترجیح کیفیت بر کمیت فعالیت‌های کتابداران را عاملی مهم در افزایش انگیزه‌های آنها دانست.

زینب قنواتی کتابدار کتابخانه عمومی ولایت اهواز (استان خوزستان) و یکی از برگزیدگان در بخش کتابدار برگزیده در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به ویژگی‌های این کتابخانه عنوان کرد: کتابخانه ما هرچند کتابخانه‌ای کوچک و اصطلاحاً محله‌ای است اما به دلیل حضور مدارس و ارتباط موثر با آنها، بازدهی بسیار زیادی، خصوصاً در بخش کودکان و نوجوانان دارد. از حدود ۲۰ هزار عنوان کتابی که در کتابخانه ولایت موجود است، بیش از ۱۷هزار عنوان ویژه بزرگسالان و بیش از ۲ هزار عنوان دیگر ویژه گروه سنی کودک است.

وی با اشاره به طرح «کتاب‌درمانی» کتابخانه ولایت و اجرای آن با همکاری مؤسسه خیریه بنیاد کودک، بیان کرد: از زمان شروع همه‌گیری کرونا تا به امروز ۴۳ جلسه کتاب‌درمانی برای بچه‌های تحت حمایت این مؤسسه که از کودکان کمتر برخوردار (از لحاظ اقتصادی)، اما فوق‌العاده با استعداد (از لحاظ تحصیلی و هوشی) و عمدتاً عرب‌زبان هستند، برگزار کرده‌ایم.

قنواتی در ادامه افزود: جلسات را هفته‌ای یکبار و از طریق ارتباط تصویری در فضای مجازی برگزار و تلاش می‌کنیم در این طرح و جلسات ضمن زمینه‌سازی در ارتقای فن‌بیان، تقویت اعتماد به نفس و روانخوانی آنها بتوانیم آموزش‌های مؤثری نیز در حوزه مهارت‌های زندگی برایشان ارائه کنیم.

این کتابدار در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به برگزاری برنامه‌های متنوع و متعدد فرهنگی در فضای مجازی خاطرنشان کرد: خط جداگانه‌ و ۲۴ ساعته‌ای را برای پاسخگویی به اعضاء و سایر علاقه‌مندان در نظر گرفته‌ایم و از طریق یکی از پیام‌رسان‌ها نیز به صورت منظم با اعضای فعال کتابخانه در ارتباط هستیم و به صورت مستمر برای‌شان فایل‌های معرفی کتاب و قصه‌گویی ارسال می‌کنیم.

وی با اشاره به روزهای ابتدایی همه‌گیری کرونا یادآور شد: دقیقاً از همان روزهای اسفندماه بود که صفحه‌ای ویژه کتابخانه در فضای مجازی راه‌اندازی کردیم. گام بعدی برقراری ارتباط با مدیران مدارس و استفاده از کمک‌های آنها برای به عضویت درآوردن دانش‌آموزان در گروه‌ها و صفحات مجازی کتابخانه بود. پی‌دی‌اف کتاب و فایل صوتی (و گاهاً موزیکال) کتاب‌ها را در اختیار بچه‌ها قرار می‌دادیم و تلاش می‌کردیم پیوند آنها با کتاب و کتابخوانی تضعیف نشود.

قنواتی در ادامه، انتخاب به عنوان یکی از کتابداران برگزیده کشور در هفته کتاب نهاد را غافلگیر کننده توصیف کرد و افزود: وقتی فرم‌های مربوط به انتخاب کتابدار برگزیده را در سامانه سامان پر می‌کردم هیچ هدف‌گذاری برای کسب عنوان و جایزه نداشتم. بیشتر دوست داشتم روایتگر تلاش‌های همکارانم در کتابخانه ولایت باشم؛ اتفاقی که با اهمیت دادن نهاد به برنامه‌های خلاقانه و ترجیح کیفیت بر کمیت فعالیت‌ها و در نهایت انتخاب ما رخ داد تا نه‌تنها باعث خوشحالی که عاملی برای افزایش انگیزه‌های ما در ادامه راه شود.

این کتابدار در پایان با اشاره به بازگشایی کتابخانه‌ها گفت: در ابتدای باز شدن دوباره کتابخانه‌ مراجعه‌کنندگان کم بود؛ تلاش کردیم با اعضاء تماس بگیریم و آنها را به کتابخانه دعوت کنیم. هر چه زمان جلوتر می‌رود بر تعدادشان افزوده می‌شود و مطمئن هستیم که کتابخانه‌ها یک بار دیگر حال و هوای سابق‌ و رونق همیشگی‌شان را باز خواهند یافت.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 4 =