چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶

مدیرمسئول کتابخانه مشارکتی راسخ گزیر شهرستان بندرلنگه:

نوجوانان روستا با کتاب و کتابخوان پیشرفت خواهند کرد

image-20211223090601-2.jpeg

عبدالواحد حسینی گزیر، ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاهای کشور را عامل پیشرفت و برکت در زندگی آنان عنوان کرد.

عبدالواحد حسینی گزیر، مدیرمسئول کتابخانه مشارکتی راسخ گزیر در گفتگو با روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، ترویج فرهنگ کتابخوانی و کتابخوان کردن مردم روستاها را از مهمترین اهداف زندگی خود و کتابداران کتابخانه راسخ عنوان کرد و گفت: کتابخانه مشارکتی راسخ، کتابخانه‌ای خیرساز است که با هزینه خیرین، فعالیت می‌کند. کتابداران این مجموعه با حقوقی بسیار اندک ولی با انگیزه فراوان به صورت تیمی کار می‌کنند و همین عامل نیز در کسب رتبه های متعدد کشور در سال های اخیر تأثیر داشته است.


وی در اداه افزود: اجرای طرح کتابگردون در روستاهای محروم شهرستان بندرلنگه از ابتکاراتی است که کتابداران این کتابخانه اجرا کردند و با حضور در بین کودکان روستایی به اجرای فعالیت‌های متنوع همچون قصه‌گویی محلی، کتابخوانی، اهدای کتاب، مسابقات متنوع و... می‌پردازند و این طرح به صورت مستمر و هر هفته اجرا خواهد شد.


 اشتراک گذاری تجربیات روستای دوستدار کتاب شدن از اقدامات مهم این مجموعه است


مدیرمسئول کتابخانه مشارکتی راسخ گزیر ادامه داد: درصدد هستیم تا از راههای مختلف تجربیات خود را با سایر روستاهای کشور به اشتراک گذاریم تا روزی فرا برسد که تمام روستاهای کشور به مهمترین پایگاه‌های ترویج فرهنگ کتابخوانی تبدیل شوند و روستاییان به مدد در دسترس بودن کتاب، تبدیل به موفق‌ترین افراد شوند.


وی افزود: در همین راستا جلسات متنوعی با مسئولین و فعالین فرهنگی روستاهای دیگر همچون هلر شهرستان قشم؛ فیشور شهرستان اوز فارس؛ کرمستج استان فارس؛ پیشکان، دژگان، تب، بنگران و چنک بخش مهران بندرلنگه؛ بلعسکر، مخل خلفان، رستاق بخش شیبکوه بندرلنگه و روستاهای مهرکان، زیارت و چاه عبدالرحمن بخش مرکزی بندرلنگه داشتیم تا آنان نیز بتوانند در راستای روستای دوستدار کتاب شدن به صورت موفقیت آمیز عمل کنند.


حسینی گزیر همچنین اضافه کرد: خوشبختانه در بیشتر روستاهای بندرلنگه، باشگاه کتابخوانی راه اندازی کرده‌ایم و درصدد توسعه بیشتر این باشگاه‌ها هستیم.


برگزاری فعالیت‌های فرهنگی متنوع به صورت مستمر، عامل مهم جذب اعضا به کتابخانه است


فعال فرهنگی روستای گزیر خاطر نشان کرد: اعضای کتابخانه‌ی راسخ با حضور در کتابخانه، جانی دوباره می‌گیرند و مشتاق شرکت در همه برنامه‌های فرهنگی کتابخانه هستند. در هفته کتاب سال جاری، همایش بزرگ نقد و بررسی کتاب «ژن خودخواه» نوشته داوکینز با حضور جلال سلطانی، مترجم این کتاب برگزار شد.


این مقام مسئول اضافه کرد: نشست‌های کتاب خوان اختصاصی و تخصصی؛ مسابقات متنوع کتابخوانی، نقاشی، عکاسی، قصه‌گویی محلی بپ گپو و ...؛ نشست‌های جمع خوانی و روان خوانی کتاب؛ ساخت انیمیشن‌های جذاب با محوریت معرفی کتاب و ... از جمله فعالیت‌هایی است که در این کتابخانه توسط کتابداران اجرا می‌شود.


وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اقدامات، کتابخانه، راه‌اندازی کلاس‌های زبان با تدریس دانشجویان و افراد توانمند بوده که در ابتدا تنها 30 نفر آغاز و امروز با بیش از 200 نفر پیگیری می‌شود.

حسینی گزیر برگزاری کلاس‌های مختلف (اعم از نقاشی، خیاطی، خط و ...) در کتابخانه را راهی برای اشتغال‌زایی اعضای خانواده‌ها و جلوگیری از تهاجم فرهنگی بیان کرد و گفت: به‌عنوان‌ مثال در کلاس‌های خیاطی ما تاکنون حدود ۲۰۰ نفر آموزش دیده‌اند و با این کار چرخه اقتصادی روستا حفظ‌ شده است.


مسئول کتابخانه راسخ اضافه کرد: در راستای استفاده از کتاب‌های بخش‌های مختلف کتابخانه از جمله آشپزی؛ برگزاری مسابقات آشپزی برای بانوان رونق گرفته و با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.


مروج برتر کتاب و کتابخوانی با بیان اینکه هفته‌ای دو الی سه روز در کتابخانه از افراد سالمند برای قصه‌گویی محلی به دانش‌آموزان بهره گرفته می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از طرح‌های ما برای آینده، ایجاد نویسنده‌های کوچک است که با توجه به کمبود نویسنده در منطقه ما قرار است اجرایی شود.


وی با اشاره به این طرح ادامه داد: در واقع از نوجوان می‌خواهیم که قصه‌های مادربزرگ‌ها و پدربزرگان‌شان را بنویسند که از این طریق عادت به نوشتن و نویسندگی در آن‌ها تقویت شود.


حسینی گزیر ادامه داد: خوشبختانه فعالیت‌های صورت گرفته توسط کتابخانه ما توانسته جوی مثبت را در سطح روستا ایجاد کند و کتابخانه بسیار مطرح و ملموس شود تا جایی که مردم به این باور رسیده‌اند کتابخانه حتی می‌تواند روستا را به‌عنوان روستای دوستدار کتاب و برگزیده در کشور مطرح کند.

گفتنی است کتابخانه مشارکتی راسخ گزیر در سال 1388 به همت سیداحمد زارعی، خیر کتابخانه‌ساز تأسیس شد و به جمعیت 5 هزار نفری خدمات ارائه می‌کند و دارای بیش از 10 هزار کتاب می‌باشد و بیش از 1700 عضو فعال دارد که بیشتر کودک و نوجوان هستند. این کتابخانه کسب مقام‌هایی همچون کتابخانه برتر کشوری در سال 1392؛ کتابخانه مشارکتی برتر کشوری در سال 1394؛ روستای دوستدار کتاب کشوری در سال 1395؛ باشگاه کتابخوانی خلخنگوی گزیر به عنوان باشگاه کتابخوانی برتر کشوری در سال 1396 را در کارنامه  خود دارد.

نوجوانان روستا با کتاب و کتابخوان پیشرفت خواهند کرد

نوجوانان روستا با کتاب و کتابخوان پیشرفت خواهند کرد

نوجوانان روستا با کتاب و کتابخوان پیشرفت خواهند کرد

نوجوانان روستا با کتاب و کتابخوان پیشرفت خواهند کرد

نوجوانان روستا با کتاب و کتابخوان پیشرفت خواهند کرد

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 4 =