به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، صفحه مجازی کتابخانه یادگار امام(ره) شهر محمدیه از توابع شهرستان البرز در استان قزوین در مراسم هفته کتاب سال ۱۴۰۰ به عنوان یکی از صفحات مجازی برتر کتابخانههای عمومی در یکسال گذشته انتخاب و معرفی شد.
مجتبی دهقان فرد، کتابدار کتابخانه یادگار امام(ره) و مسئول صفحه مجازی این کتابخانه درباره فعالیتهای خود گفت: کتابخانه یادگار امام(ره) در آبان ماه سال ۱۳۸۸ همزمان با ایام هفته کتاب در زمینی به مساحت ۱۸۰۰ متر مربع افتتاح شد و در حال حاضر با ۲۵ هزار جلد کتاب، دارای ۱۵۰۰ عضو فعال است. این کتابخانه دارای ۲ سالن مطالعه، سالن آمفی تئاتر، بخشهای مرجع، مخزن، نمازخانه، سالن غذاخوری و همچنین بخش ویژه «موزه حیات وحش» است.
وی درباره فعالیتهای این کتابخانه در فضای مجازی توضیح داد: پیش از دوران شیوع بیماری کرونا، کتابخانه وبلاگی اختصاصی داشت که از آن طریق بصورت محدود اقدام به اطلاعرسانی درباره اخبار و اطلاعات کتابخانه میکردم. اما پس از شیوع کرونا ابتدا از طریق پیام رسان بله و در ادامه از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام، سعی کردیم فعالیتهایمان در حوزه کتاب و کتابخوانی را بصورت مجازی ادامه دهیم.
دهقان فرد افزود: بر اساس تجربهای که پیش از این از اداره وبلاگ کتابخانه داشتم، صفحه اختصاصی کتابخانه عمومی یادگار امام(ره) نیز به من سپرده شد. اما فعالیتهای اطلاع رسانی مختصر وبلاگی دیگر پاسخگوی نیازهای مردم در دوران کرونا و تعطیلی کتابخانهها نبود. چراکه تعطیلی کتابخانهها و ممنوع شدن مراجعه حضوری ممکن بود به قیمت از دست دادن بسیاری از اعضای کتابخانه شود؛ اعضایی که برای جذب هرکدام تلاشهای بسیاری صورت گرفته بود.
این کتابدار درباره اقدامات انجام شده در صفحه مجازی کتابخانه گفت: بر این اساس صرفا بر اساس علاقه شخصی تلاش کردم که از طریق اقدامات و برنامههای متنوع در صفحه مجازی، یک پل ارتباطی میان کتابخانه و اعضا ایجاد کنم. ابتدا تلاش کردم موضوعاتی چون معرفی کتابخانه و خدمات در دوران کرونا، پروتکلهای بهداشتی و آیین نامههای ابلاغ شده برای نحوه خدمت رسانی را در قابل متن و یا کلیپهای تصویری کوتاه با اعضا به اشتراک بگذارم که رفته رفته این ارتباط جدی و جدی تر شد و اعضا هم محتواهای تولیدی خوب مانند فیلم معرفی کتاب و قصه گویی خود را که در منزل تهیه کرده بودند برای ما ارسال کردند.
وی ادامه داد: این موضوع باعث شد که ما به سمت تولید محتوای اختصاصی برای مخاطبانمان در فضای مجازی برویم و محتوای متنوعی در قالب متن و فیلم از معرفی کتاب، آشنایی با نویسندگان، قصه گویی برای بچهها طراحی و منتشر کردیم. همچنین از مطالب مفید دیگر صفحات مجازی معتبر مانند شبکه مجازی کتابداران نیز استفاده کردیم که با استقبال خوب اعضا و همچنین همکاران خودمان همراه شد. گرچه طبیعتا به عنوان یک حرکت نوپا با ایرادات و ضعفهایی همراه بوده، اما در طول این مدت از هر پیشنهادی برای بهبود فعالیت در فضای مجازی استفاده کردیم و خوشبختانه توانستیم مطالب مفید و کاربردی بسیاری را به اعضا ارائه کنیم.
مجتبی دهقان فرد پشتکار و استمرار در فعالیت را رمز موفقیت صفحه مجازی کتابخانه یادگار امام(ره) دانست و گفت: امروز که فضای مجازی بر همه جنبه های زندگی ما نفوذ کرده، باید تلاش بسیاری برای ارائه خدمات فرهنگی در این فضا داشته باشیم. میتوانم بگویم که استمرار در فعالیتهای فرهنگی در فضای مجازی حتی پس از بازگشایی کتابخانهها تا کنون، عامل موفقیت ما در جذب مخاطب بوده است. بسیار خوشحالم که فعالیتهای ما مورد توجه مسئولان نهاد قرار گرفت و صفحه مجازی کتابخانه ما به عنوان یکی از صفحات مجازی برتر انتخاب شد. این موضوع قطعا میتوند انگیزه مضاعفی برای ادامه حرکت ما باشد. چرا که مهمتر از کسب این عنوان، حفظ روند روبه رشد ما در این زمینه است.
ارسال نظر