جمعه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۶

مدیرکل «منابع انسانی و امور پشتیبانی» نهاد تشریح کرد؛

اقدامات شاخص تحولی در امور اداری، مالی و احکام کارگزینی نهاد در سال ۱۴۰۰

محمدعلی محمدی

محمدعلی محمدی مدیرکل «منابع انسانی و امور پشتیبانی» نهاد اقدامات انجام شده در خصوص اعمال مزایای قانونی در احکام پرسنلی در سال ۱۴۰۰ را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، محمدعلی محمدی مدیرکل «منابع انسانی و امور پشتیبانی» نهاد با تشریح اقدامات انجام شده در خصوص اعمال همه مزایای قانونی در احکام پرسنلی در سال ۱۴۰۰ گفت: اقدامات مهم و بنیادینی در احکام پرسنلی صورت گرفته است که در ۹ بخش تقسیم می شود که موضوع «فوق العاده مناطق مرزی» و «فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا» جزء سوالات مداوم همکاران در خصوص اعمال آنها است. همچنین ۷ موضوع دیگر شامل «احیای سوابق بیمه ارشادی»، «ارتقاء طبقه و رتبه»، «فوق العاده ایثارگری»، «تسویه حساب بازنشستگان، استعفا و فوت»، «هدیه ازدواج همکاران و فرزندان و حق عائله مندی بابت ازدواج آقایان» و «تبدیل وضعیت ایثارگران» اقداماتی است که در سال ۱۴۰۰ برای همکاران به نتیجه رسیده و در احکام آنها اعمال شده است. 

فوق العاده مناطق مرزی
محمدی با اشاره به اقدامات گسترده در خصوص اعمال «فوق العاده مناطق مرزی» در احکام کارکنان نهاد گفت: در ۲۱ مرداد ۸۹ هیات وزیران مصوبه ای داشت که طی آن کارکنان متقاضی انتقال و همچنین کارمندان مستقر در مناطق مرزی و جزایر جنوب خلیج فارس از جمله تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی صد در صد از این امتیازات برخوردار شوند اما در ۲۸ بهمن ۹۹ هیات عمومی دیوان عدالت اداری همه مناطق مرزی را حذف کرد. 
وی افزود: اما در سال ۱۴۰۰ طی دادنامه شماره ۲۴۶۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری و به تبع آن اصلاح استان ها و گسترش مناطق مرزی، ۱۲۱۵ نفر از کارکنان نهاد مشمول دریافت فوق العاده مناطق مرزی شدند. 
محمدی با ذکر استان های مشمول فوق العاده مناطق مرزی گفت: خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران و گلستان ۱۶ استان مرزی کشور هستند که این ماده قانونی در احکام کارکنان نهاد در مناطق مرزی این استان‌ها اعمال می شود. 
مدیرکل «منابع انسانی و امور پشتیبانی» نهاد تصریح کرد: البته تعیین نقاط مرزی اعم از شهری و روستایی بر اساس دستور العملی است که توسط وزارت کشور ابلاغ می شود و ما نیز تابع آن هستیم. سقف مبلغ تعیین شده در بند (۱) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوبه مناطق مرزی با توجه به رای دیوان در سال ۱۴۰۰ در مورد کارکنان نهاد به اجرا گذاشته شده است. البته در تقسیمات جدید وزارت کشور در صورتی که نام شهر یا شهرستانی تغییر پیدا کند و حق مرزی به آنها تعلق بگیرد استان می بایست از استانداری مربوط استعلام بگیرد و به ستاد اعلام کند. 
محمدی افزود: جمعا از ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۰ مبلغ ۶۸ هزار و ۸۰۰ میلیون ریال فوق العاده مناطق مرزی به ۱۲۱۵ تن از کارکنان نهاد پرداخت شده است که رقم قابل توجهی است.

فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا
مدیرکل «منابع انسانی و امور پشتیبانی» نهاد در ادامه با اشاره به «فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا» گفت: این بند به مشاغل تخصصی که شاغلین آنها دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر هستند، اختصاص دارد که تا میزان ۲۵ درصد امتیاز حقوق ثابت و برای سایر مشاغل تا ۲۰ درصد حقوق ثابت به کارمندان واجد شرایط پرداخت می شود. فهرست این مناطق در هر دوره پنج ساله با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی به تصویب هیات وزیران می رسد که ملاک ما تصویب نامه هیات وزیران است که صرفا به کارکنان واجد شرایط اعم از قرارداد کارمعین و  رسمی با پست ستاره دار شاغل در مناطق روستایی تابعه دهستان های ذکر شده در تصویب نامه پرداخت می شود. پس از بررسی کلیه پرونده‌های کارکنان در فروردین ۱۴۰۰، از اینکه کلیه افراد واجد شرایط بتوانند از «فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا» استفاده کنند اطمینان حاصل شد که در حال حاضر تعداد این کارکنان ۴۰۹۶ نفر است؛ البته این تعداد با افرادی که فوق العاده مناطق مرزی دریافت می‌کنند مشترک است و بسته به مدرک تحصیلی حداکثر می‌توانند از افزایش ۲۵ درصدی در حقوق ثابت بهره‌مند شوند.
محمدی در ادامه با تاکید بر دستورالعمل نحوه پرداخت فوق العاده مناطق مرزی کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا و نحوه اعمال آن گفت: این بند با توجه به ضریب محرومیت محل خدمت، برای مشاغل تخصصی با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر بر مبنای حقوق ثابت که شامل ۷ درصد برای ضریب ۵، ۹ درصد برای ضریب ۶، ۱۱ درصد برای ضریب ۷، ۱۳ درصد برای ضریب ۸ و ۱۵ درصد برای ضریب ۹ اعمال می شود. برای سایر مشاغل با هر مدرک تحصیلی هم به ترتیب ۵ درصد برای ضریب ۵، ۶ درصد برای ضریب ۶، ۸ درصد برای ضریب ۷، ۱۰ درصد برای ضریب ۸ و ۱۲ درصد برای ضریب ۹ است. 

احیای سوابق بیمه ارشادی
یکی از اقدامات مهم نهاد احیای سوابق بیمه ارشادی برای همکارانی است که قبل از سال ۸۲ و تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور در کتابخانه های عمومی کشور فعالیت می کردند. این کار با رایزنی ها و بررسی های متعدد در سال ۱۴۰۰ به سرانجام رسید. محمدی در این خصوص می گوید: یکی از اقدمات نهاد در سال ۱۴۰۰ برای احکام کارکنان که سابقه ای مشخص دارد، احیای سوابق بیمه ای همکاران ارشادی بود. در این خصوص طی توافقی که با سازمان تامین اجتماعی برای احیای سوابق ارشادی صورت گرفته، تعداد ۷۹۹ نفر از کارکنان از این امکان برخوردار شدند و سوابق شان در سال ۱۴۰۰ در حکم کارگزینی شان اعمال شد. از این میان تعداد ۲۰۴ نفر از مزیت ارتقای طبقه و ۱۲۱ نفر هم ارتقا رتبه برخوردار شدند.

ارتقاء طبقه و رتبه
مدیرکل «منابع انسانی و امور پشتیبانی» در ادامه با اشاره به احکام صادر شده در زمینه ارتقاط طبقه و رتبه در سال ۱۴۰۰ گفت: در راستای اجرای بخشنامه مورخ ۲۷ دی ۸۹ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری با موضوع ضوابط ارتقا کارمندان و آیین نامه اداری و استخدامی نهاد و با توجه به صورت جلسات کمیته ارتقا طبقه و رتبه کارکنان نهاد، طبقه و رتبه های اعمال شده از تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۰ شامل اعمال ۱۷۵۰ مورد حکم ارتقا طبقه و ۲۱۰۸ مورد ارتقا رتبه بوده است. 

فوق العاده ایثارگری
محمدی در ادامه به اعمال فوق العاده ایثارگری در حکم کارگزینی همکاران اشاره کرد و گفت: بر اساس بند ۲ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری تعداد ۱۶۶ نفر از کارکنان این نهاد مشمول این گزینه هستند که البته به استناد ماده ۵۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، همه دستگاه های اجرایی مشمول این قانون موظف هستند به شهدا، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، آزادگان شاغل و فرزندان شهدا مبلغی معادل ۲۵ درصد حداقل حقوق کارکنان دولت به عنوان فوق العاده ایثارگری ماده ۵۱ به صورت ماهانه پرداخت کنند و تعداد این افراد در نهاد ۴۵ نفر است.

تسویه حساب بازنشستگان، استعفا و فوت
محمدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۶ نفر از نهاد کتابخانه های عمومی کشور بازنشسته شدند که پاداش پایان خدمت و مانده مرخصی و پاداش هیات امنا به آنها پرداخت شده است. همچنین تعداد ۸۳ نفر در سال ۱۴۰۰ از نهاد استعفا دادند و ۱۰ نفر از کارکنان نیز در سال ۱۴۰۰ فوت کردند که  مطالبات ایشان پرداخت شده است.

هدیه ازدواج همکاران و فرزندان و حق عایله مندی بابت ازدواج آقایان
مدیرکل «منابع انسانی و امور پشتیبانی» در بخش دیگری از سخنانش به موضوع هدیه ازدواج همکاران و فرزندان و حق عایله مندی بابت ازدواج آقایان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ به ۶۰ نفر از کارکنان نهاد هدیه ازدواج تعلق گرفته است. همچنین هدیه ازدواج فرزندان کارکنان به ۳۳ نفر و به ۲۳ نفر نیز حق عائله‌مندی پرداخت شده است. 

تبدیل وضعیت ایثارگران
محمدی در ادامه تصریح کرد: تبدیل وضعیت ایثارگران نیز با استناد به بند «د» تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و دستوراالعمل نهایی آن که ۹ خرداد ۱۴۰۰ توسط سازمان امور اداری و استخدامی ابلاغ شده است، ۲۵۶ نفر از کارکنان نهاد از وضعیت استخدامی پیمانی به رسمی، ۱۲۱ نفر از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی، ۷۱ نفر از قرارداد ساعتی به رسمی قطعی، ۵۴ نفر از وضعیت استخدامی کارمعین به رسمی و ۴ نفر نیز از خرید خدمت به رسمی تبدیل وضعیت شده اند. مابقی کارکنان که نامه ایثارگری شان را به نهاد ارسال کرده اند نیز در مرحله استعلام و گزینش قرار دارند و در صورت تایید سابقه ایثارگری و صلاحیت عمومی حکم کارگزینی شان صادر خواهد شد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 7 =