به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه، اولین روز رقابت برگزیدگان مرحله استانی جشنواره دوسالانه قصهگویی «نهال امید» استان کرمانشاه با حضور ۱۱ قصه گوی برگزیده بخش صحنه ای، معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، داوران این دوره از جشنواره، کتابداران و کودکان عضو کتابخانه های عمومی روز یکشنبه ۱ آبان ماه سالجاری در سالن زنده یاد احمد عزیزی کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد.
در ابتدای این جشنواره معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در این جشنواره گفت: جشنواره قصه گویی نهال امید یکی از اتفاقات بزرگی است که به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور با شعار «قصه خوب، نسل خوب» برگزار شده تا کتابداران با پیدا کردن مهارت های قصهگویی بتوانند خدمات متنوع تری به جامعه هدف خود که کودکان و نوجوانان هستند ارائه دهند.
وی در ادامه بیان کرد: کتابخانه های عمومی یکی از بهترین گزینه ها برای پرکردن هدفمند اوقات فراغت افراد به ویژه کودکان هستند که در این راه قصه گویی به دلیل همخوانی با سرشت انسان نقش بسزایی در برنامه های اوقات فراغت کودکان دارد.
گفتنی است، فریبرز لرستانی، داور این جشنواره، شاعر و نویسنده کودکان، متخلص به آشنا، مدرس هنر کودکان و دارای ۸۰ عنوان کتاب در زمینه شعر قصه و داستانک است. نوشین نوری، دیگر داور این جشنواره، نویسنده بیش از ۷۰ عنوان کتاب در زمینه کودک و نوجوان است و بیش از ۵۰۰ موسیقی کودک و بزرگسال از اشعار وی ساخته شده و در برنامه های کودک، اجتماعی و موسیقی صدا و سیما از آن استفاده می شود. رضا عاطفیان، دیگر داور این جشنواره، مجری صدا و سیمای کرمانشاه، مسئول خانه مجریان و گویندگان حوزه هنری، مدرس معاونت آموزش صدا وسیما است.
در ادامه فریبرز لرستانی داور این جشنواره در خصوص اهمیت قصه گویی برای کودکان گفت: در کشورهای پیشرفته حتی برای جنین هم قصه می گویند و پس از دنیا آمدن قصه های محلی آغاز می شود تا کودک با اصوات و موسیقی کلمات آشنایی پیدا کند.
وی افزود: چندین مسئله مهم در قصه گویی داریم؛ اول ارتباط عاطفی با کودک؛ سپس رشد گویایی کودک که طی آن با کلمات مناسب آشنا شده و قدرت تمرکز و هنر گوش دادن پیدا می کند؛ همچنین مورد بعدی فکر کردن است که در رشد فکری کودک بسیار مهم است؛ مسئله بعدی مشارکت اجتماعی است و قصه گویی در فراگیری این توانمندی ها نقش بسزایی دارد.
نوشین نوری، داور این جشنواره در خصوص خلاقیت و ارتباط بین قصه گو و کودکان گفت: کودکان زمانی قصه را گوش می دهند که ارتباط بین قصه گو و کودک برقرار شود و طوری اجرا کند که مخاطب لذت ببرد. قصه گو باید خودش از داستای که بیان می کند لذت ببرد. چنین داستانی قطعا برای مخاطب هم لذت بخش است.
رضا عاطفیان، داور این جشنواره در خصوص اجرای قصه گوها در اولین روز از این جشنواره گفت: در اجرای قصه گویی لحن و نحوه اجرا مهم است؛ یک قصه گو باید بداند چگونه همراه با لحن مناسب و اجرای درست بر شنونده تاثیر بگذارد و پیام قصه خود را به مخاطب در هر گروه سنی برساند.
در اولین روز از این جشنواره مریم محمدی، قصه آرزوی یک غول؛ فرشته پاشایی، قصه آرزوی مورچه؛ تهمینه مأوائیان، قصه آدم کوچولوی گرد؛ آرزو قنبری، قصه آن بالا این پایین؛ یاسین صالح زاده قصه کبوتر و شکارچی؛ نیوشا مرادی، قصه زال و رودابه؛ نسرین عبدلی، قصه کرم کوچولو و آرزوی بزرگش؛ زهره نوری، قصه آینه جادویی؛ طیبه شاه محمودی، با قصه تخم سیاه خوش شانس؛ سعدیه محمدی، قصه ماهی قرمز و سودابه محمودی، قصه خانم کوچولوی خنده دار را اجرا کرد.
ارسال نظر