شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶

نوروز با کتابداران برگزیده نهاد (۱)

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

کتابخانه مرکزی اردبیل   (1).jpeg

پریسا شیخ باقری، کتابدار کتابخانه مرکزی اردبیل گفت: نوجوانان و جوانان وقتی بدانند که هر چه که در جهت افزایش معلومات و توانایی هایشان بخواهند را میتوانند در کتابخانه پیدا کنند، آنجا تبدیل به خانه مورد علاقه و امن آنها خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پریسا شیخ باقری، کتابدار کتابخانه مرکزی اردبیل که به دلیل فعالیت‌های شایسته خود در ارائه خدمات به ناشنوایان در مراسم روز گرامیداشت «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» به عنوان کتابدار برتر کشوری در حوزه ارائه خدمات به گروه‌های خاص مورد تقدیر قرار گرفت در گفت‌وگویی صمیمانه درباره علاقه و پیوند خود با کتابخانه گفت: من از همان دوران تحصیلات ابتدایی و درس خواندن، عضو کتابخانه محله خودمان بودم و برای امانت کتاب به کتابخانه می‌رفتم. از همان زمان که می‌دیدم کتابداران مهربان برای یافتن و معرفی کتاب های مورد علاقه ام دلسوزانه به من کمک می‌کردند به کتاب و کار در محیط کتابخانه علاقه‌مند شد. تا سرانجام خودم هم یک کتابدار شدم.

وی با اشاره به آغاز همکاری خود با نهاد کتابخانه‌های عمومی در سال ۱۳۸۶ افزود: از آن زمان تاکنون در کتابخانه مشارکتی مکتب الرضا(ع)، کتابخانه شیخ صفی الدین اردبیلی و کتابخانه مطهری مشغول به کار بوده ام و هم اکنون کتابدار بخش ناشنوایان کتابخانه مرکزی اردبیل هستم.

شیخ باقری درباره این کتابخانه گفت: کتابخانه مرکزی استان اردبیل که بزرگترین کتابخانه استان است در سال ۱۳۸۷ افتتاح شده و در فضایی به مساحت ۸ هزار متر مربع در کنار دریاچه شورابیل قرار دارد. این کتابخانه نزدیک به ۱۱۰ هزار منبع دارد و حدود ۱۰ هزار نفر عضو فعال این کتابخانه هستند و من از فعالیت در این کتابخانه و ارائه خدمات به گروه‌های خاص و مشخصا ناشنوایان بسیار احساس خوبی دارم.

این کتابدار درباره معرفی او به عنوان کتابدار برتر کشوری در حوزه ارائه خدمات به گروه‌های خاص گفت: اینکه در هفته کتاب از سوی نهاد محترم کتابخانه ها مورد تقدیر قرار گرفته ام بسیار باعث افتخار و خوشحالی من شد و اگر حمایت‌ها و دلسوزی‌های مسئولین محترم در اداره کل کتابخانه های استان اردبیل و ریاست محترم کتابخانه مرکزی نبود، این اتفاق رخ نمی‌داد که همینجا از پشتیبانی‌های این بزرگواران تشکر می‌کنم.

وی در ادامه درباره برنامه‌های اجرا شده برای گروه‌های خاص در کتابخانه مرکزی اردبیل طی یکسال گذشته گفت: چندین برنامه شاخص در سال ۱۴۰۱ در بخش ناشنوایان کتابخانه مرکزی اردبیل انجام گرفته که کلاس تابستانه جمله سازی برای کودکان کم شنوا و ناشنوا (۲۰ جلسه)؛ کلاس تابستانه نقاشی برای نوجوانان کم شنوا و ناشنوا (۲۰ جلسه)؛ کلاس گفتاردرمانی برای کودکان و نوجوانان کم شنوا و ناشنوا باحضور کارشناس گفتاردرمانگر (۱۶ جلسه)؛ کلاس تقویت ادراک و حافظه شنوایی برای کودکان و نوجوانان کم شنوا و ناشنوا (۱۰جلسه) و کلاس زبان آموزی ویژه بزرگسالان کم شنوا از مهمترین فعالیت‌های من در سال ۱۴۰۱ بوده است.

شیخ باقری درباره کتابخانه ایده‌آل مورد نظرش گفت: من آرزو دارم کتابخانه به خانه مورد علاقه نوجوانان و جوانان تبدیل شود. کتابخانه ایده آل من کتابخانه ای است که بتواند به تمامی نیازهای مراجعین خود پاسخ گو باشد و مراجعه کنندگان تنها برای امانت کتاب یا سالن مطالعه  مراجعه نکنند و خدمت دهی با توجه به نیاز مراجع گسترش پیدا کند. نوجوانان و جوانان وقتی بدانند که هر چه که در جهت افزایش معلومات و توانایی هایشان بخواهند را میتوانند در کتابخانه پیدا کنند، آنجا تبدیل به خانه مورد علاقه و امن آنها خواهد شد.

این کتابدار افزود: در این جهت تلاش کرده‌ام که در بخش ناشنوایان کتابخانه مرکزی اردبیل آموزشهایی فراتر از وظایف شغلی به ارباب رجوع ارائه دهم و کلاسهای آموزشی ویژه این اقشار عزیز را که با مشکلات شنوایی مواجه هستد با آموزشهای جمعی و انفرادی در برنامه ها پیش بینی کنم و تمامی تلاش خودم را برای جلب رضایت حداکثری مراجعین عزیز بکار ببندم.

وی در ادامه به بیان خاطره‌ای از حضور در کتابخانه در ایام عید نوروز پرداخت و گفت: چند سال قبل ما در ایام نوروز به یکی از شهرهای شمال سفر کرده بودیم و شب در خانه کتابدار که در بخشی از ساختمان کتابخانه قرار داشت مستقر بودیم.  شب حدود ساعت ۱۰ بود که فردی زنگ آنجا را به صدا درآورد. او یک مرد مسن بود که می‌گفت «چون چراغ روشن بود فکر کردم کتابخانه باز هست و چون تنها در خانه هستم و حوصله ام سر رفته است خواستم یک رمان به امانت ببرم». پس از اینکه به او توضیح دادیم که کتابدارها نیستند و شما باید صبح مراجعه کنید، کمی ناراحت و غمگین شد. وقتی این صحنه را دیدم رفتم چراغهای مخزن را روشن کردم و او راهنمایی کردم تا کتاب مورد نظرشان را انتخاب کنند. در نهایت آن مرد مسن با کتابی در دست و چهره‌ای خندان کتابخانه را ترک کرد. آن رضایت و خوشحالی که در صورت آن مرد ایجاد شد هیچ وقت از یاد من نمی‌رود.

پریسا شیخ باقری با اشاره به اینکه روزانه حداقل نیم ساعت مطالعه می‌کند، مطالعه کتاب «آقای شهردار» نوشته داود امیریان که بر اساس زندگی شهید مهدی باکری نوشته شده و از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده را برای لذت بردن علاقه‌مندان به کتاب از اوقات فراغت ایام نوروز پیشنهاد داد.

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

آرزو دارم کتابخانه‌ به خانه مورد علاقه بچه‌ها تبدیل شود

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 1 =