به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، خدیجه فتحی کلپاشا، مسئول کتابخانه شهیدان عباس زاده آمل، در هفته کتاب ۱۴۰۱ به عنوان مسئول برتر، معرفی شد. وی کارشناس ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی است و از سال ۱۳۹۴ تاکنون به عنوان مسئول کتابخانه شهیدان عباس زاده خدمت می کند. کتابخانه ای که در سال ۱۳۴۲ در مرکز شهر آمل، جایی که دسترسی عموم به آسانی فراهم است، تاسیس و در سال ۱۳۹۶ به طور کامل بازسازی شد. این کتابخانه در حال حاضر با داشتن ۳۲ هزار نسخه کتاب، پذیرای ۴ هزار عضو فعال است که از بین این اعضا، نوجوانان و جوانان بیشترین و وفادارترین مراجعان محسوب می شوند.
فتحی، برگزیده هفته کتاب ۱۴۰۱ در بخش مسئول برتر، با توصیف کتابخانه ایده آل خود، گفت: به اعتقاد من کتابخانه ایده آل، کتابخانه ای است که بتواند نیازهای اطلاعاتی تمامی اقشار جامعه را برآورده کرده و با داشتن فضایی آرام و تجهیزات به روز، به ویژه در بخش منابع اطلاعاتی و کودک، خدمات کتابخانه ای را به نحو احسن ارائه کند. برای نزدیک تر شدن به این تصویر، در کتابخانه شهیدان عباس زاده، ابتدا سعی کردم سرانه فیزیکی بخش کودک و نوجوان را در حد امکان گسترش دهم و منابع به روز و مورد نیاز این قشر از جامعه را فراهم کنم؛ همچنین با تشکیل گروه های فرهنگی، اعضا را به مشارکت در اجرای برنامه های فرهنگی سوق می دهم.
وی با اشاره به یکی از طرح های پرطرفداری که در سال ۱۴۰۱ در کتابخانه شهیدان عباس زاده انجام شد، گفت: اجرای طرح «چهارشنبه های به یاد ماندنی» در کتابخانه با استقبال بسیاری رو به رو شد. در این طرح هر هفته مسئول یا کتابدار کتابخانه، با هماهنگی از پیش انجام شده، به مدرسه ای می رود و با حضور در کلاس درس، به اجرای برنامه های فرهنگی مشترک از قبیل جمع خوانی، نشست کتابخوان، مسابقات فرهنگی، قصه گویی، معرفی کتاب و ... می پردازد.
فتحی با یادآوری خاطرات نوروزی در کتابخانه محل خدمت خود گفت: واقعیت این است که هر ایرانی مایل است لحظه تحویل سال و ایام نوروز را در کنار خانواده سپری کند. یادم می آید اولین باری که در شیفت نوروزی کتابخانه حضور داشتم و از این بابت چندان هم خوشحال نبودم، خانم و آقایی که عضو کتابخانه بودند به همراه فرزندان کوچکشان با گل و شیرینی وارد شدند. آن ها ضمن تبریک عید، از زحمات همکاران در سالی که گذشت قدردانی کردند. این خانواده با رفتار دور از انتظارشان، برای من و همکارانم خاطره ای شیرین و به یادماندنی در ایام نوروز ساختند.
وی که از مطالعه کتاب هایی با موضوعات روانشناسی و ادبیات داستانی لذت می برد، گفت: با وجود مشغله های زندگی، سعی می کنم روزانه حداقل ساعتی را به مطالعه اختصاص می دهم. از بین کتاب هایی که اخیرا خوانده ام، مطالعه کتاب «پنج دقیقه خوب شبانگاهی: کسب آرامش برای داشتن شبی سرشار از خوبی و آرامش» را به دوستداران مطالعه پیشنهاد می کنم. این کتاب در حوزه روانشناسی اثر جفری برنتلی و وندی میل اشتاین است که توسط مژگان انصاری، ترجمه و از سوی نشر مرو منتشر شد. نویسندگان کتاب با ارائه راهنمایی های مناسب و ۱۰۰ تمرین متنوع و کاربردی، چگونگی رفع تنش ها و خستگی های حاصل از کار، افکار و اعمال روزانه جهت لذت بردن از زندگی در زمان حال، کسب آرامش و داشتن خواب خوش شبانه را به مخاطب کتاب میآموزند.
ارسال نظر