به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، زهرا احمدی، مسئول کتابخانه خیام روستای حاضرمیل شهرستان دهلران استان ایلام در هفته کتاب ۱۴۰۱ به عنوان مسئول برتر، معرفی شد. وی ۵ سال است در کسوت کتابدار خدمت می کند و از همان روزهای ابتدایی با خود عهد بست شاداب سازی کتابخانه، گسترش و افزایش کیفیت خدمات را در اولویت قرار دهد. زهرا احمدی کتابخانه خیام را، کتابخانه رویایی روستای حاضرمیل، روستایی در مرزی ترین نقطه کشور، می داند؛ کتابخانه ای که از سال ۱۳۹۷، با واگذاری از سوی خیر، ایفای نقش خود در زمینه ترویج فرهنگ کتابخوانی را آغاز کرد. این مرکز در حال حاضر مجهز به بخش های مخزن، نشریات، کودک و سالن مطالعه است و با داشتن ۶۰۰۲ نسخه کتاب به ۴۲۸ عضو فعال، که بیشتر از کودکان و نوجوانان هستند، خدمات ارائه می دهد.
احمدی، برگزیده هفته کتاب ۱۴۰۱ در بخش مسئول برتر، با توصیف کتابخانه ایده آل خود، گفت: تصویر من از کتابخانه ایده آل، کتابخانه ای است که پاسخگوی انواع نیازهای اطلاعاتی مخاطبین از تمامی اقشار باشد. ساختمان کتابخانه باید به لحاظ استحکام، رعایت اصول طراحی مدرن و زیبایی شناسی، مورد توجه قرار گیرد؛ وجود بخش های مختلف، ارائه انواع خدمات و منابع، فراهم کردن تسهیلات لازم برای استفاده تمامی اقشار از جمله معلولان و گروه های با نیازهای ویژه، کتابخانه را در ایفای نقش خود توانمند می کند. علاوه بر این، در کنار موارد گفته شده، یک کتابخانه ایده آل روستایی، باید بر بهبود کیفیت زندگی ساکنان روستا و افزایش سطح آگاهی و مهارت های آن ها اثرگذار باشد. همچنین، کتابخانه های روستایی، عموما تنها مراکز فعال فرهنگی و اجتماعی در هر روستا هستند و می توانند با برگزاری کلاس های آموزشی و برنامه های فرهنگی- ترویجی، اوقات فراغت روستائیان به ویژه کودکان و نوجوانان را به نحو مطلوب و شایسته ای پر کنند.
وی با اشاره به برنامه های فرهنگی کتابخانه خیام، گفت: کتابخانه ما با برنامه هایی همچون قصه گویی، نشست های کتابخوان، جمع خوانی و ... پذیرای مخاطبان است. از زمان احداث کتابخانه همواره در تلاش بوده ام با همکاری نهادهای فرهنگی روستا و بعضا ارگان ها و ادارات شهرستان، کلاس ها و کارگاه های آموزشی برگزار کنم. کارگاه فرزندپروری با همکاری گروه جهادی، کارگاه آموزشی- انگیزشی بازی های فکری برای کودکان با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان دهلران، کارگاه مهارت های تحکیم و تعالی خانواده با همکاری پایگاه بسیج روستا، کارگاه آشنایی با مهارت های خواندن و مطالعه برای نوجوانان با همکاری گروه های جهادی و ... در ایام تابستان برگزار شد. ارتباط و تعامل با ادارات و ارگان های مختلف همچنین باعث جذب اعتبار از سوی خیرین و آماده سازی بسته های فرهنگی متنوع برای اهدا به اعضا، برندگان مسابقات کتابخوانی و نیز توجه به قشر ضعیف شده است.
احمدی اضافه کرد: با توجه به اینکه فضای فعلی کتابخانه جوابگوی اشتیاق و حضور مراجعه کنندگان نیست، امیدوارم زمین اهدایی از طرف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان دهلران، به زودی در روند ساخت و ساز قرار گیرد و مردم روستا از کتابخانه ای با ساختمان استاندارد و فضا و امکانات مناسب تر بهره مند شوند.
وی با یادآوری خاطرات نوروزی در کتابخانه محل خدمت خود گفت: نوروز سال گذشته به مدت هفت روز پذیرای گروه های جهادی در کتابخانه بودیم. آن ها با برنامه هایی مفید، مفرح و کتاب محوربرای کودکان و نوجوانان روستا خاطرات ماندگاری در ذهن من و تمام بچه های روستا ثبت کردند. همچنین در راستای تکریم روز زن، مراسم با شکوهی با حضور مادران و بانوان محترم روستای حاضرمیل و روستاهای اطراف در کتابخانه برگزار شد که موجبات آشنایی آن ها با کتابخانه و حضور بیش از پیش آنان در این مرکز را فراهم کرد.
احمدی که به مطالعه داستان های تاریخی علاقه مند است، مطالعه کتاب «برادر من تویی» را به دوستداران کتاب، پیشنهاد کرد و گفت: این کتاب نوشته داوود امیریان، زندگینامه داستانی حضرت عباس(علیه السلام) است که با قلمی روان و نثری جذاب زوایای گوناگونی از زندگی و زمانه این مرد بزرگ را، از دوران کودکی تا شهادت، روایت می کند. کتاب در عین وفاداری به منابع تاریخی، زندگینامه ای داستانی است که مطالعه آن به سبب داشتن نثری روان و صمیمی برای همه به ویژه مخاطب نوجوان و جوان جذاب خواهد بود.
ارسال نظر