دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۶

در گفتگو با کتابدار سبز کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) روستای مبارک آباد قنوات قم عنوان شد؛

اجرای نظری و عملی طرح «روستای پاک» با محوریت کتابخانه عمومی

محیط زیست روستای مبارک آباد

فردوس نادعلی زاده، کتابدار سبز کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) روستای مبارک آباد قنوات قم از چگونگی اجرای طرح «روستای پاک» با محوریت کتابخانه عمومی در این روستا می گوید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، فردوس نادعلی زاده، کتابدار کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) روستای مبارک آباد قنوات قم خود را کتابدار دوستدار محیط زیست یا «کتابدار سبز» می داند و مدتی است که به کمک کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه، رویای سبز کردن کتابخانه و روستای مبارک آباد را در سر می پروراند. به بهانه هفته محیط زیست، در این گفتگو، به اقدامات انجام شده توسط کتابخانه ولی عصر (عج) در طرح «روستای پاک» در روستای مبارک آباد قنوات قم می پردازیم.

فردوس نادعلی زاده، کتابدار کتابخانه عمومی ولی عصر (عج) مبارک آباد در ابتدا پیرامون انگیزه خود از این طرح و نگاهش به کتابخانه به عنوان پایگاه فرهنگی، آموزشی و اجتماعی می گوید: کتابخانه، فقط محل امانت کتاب نیست؛ کتابخانه، یک دریچه است تا دنیا را بهتر ببینیم و بشناسیم و در این بین، کتابخانه های کودک، سنگین ترین وظیفه را در میان کتابخانه های یک جامعه دارند؛ چراکه در کتابخانه کودک می توان نسلی آگاه پرورش داد و کل جامعه را متاثر کرد.

نویسنده کتاب «کودک و کتاب» در ادامه پیرامون انگیزه خود از فعالیت های زیست محیطی و ارتباط آن با کتابخانه افزود: پاک بودن و پاک نگه داشتن محیط زیست از مهم ترین موضوعاتی است که کودک باید آن را فراگیرد. ما از حضور کودکان در کتابخانه و انسی که با آن دارند استفاده می کنیم تا این مفهوم را در یک پروسه زمانی در کودکان نهادینه کنیم.

نادعلی زاده در ادامه با اشاره به اجرای طرح «روستای پاک» در روستای مبارک آباد قم گفت: طرح «روستای پاک» توسط کتابخانه عمومی حضرت ولیعصر (عج) و به همت کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه ولیعصر از ابتدای مهرماه 1400 با هدف آموزش محیط زیست به کودکان در سه مرحله اجرا شد که در مرحله اول، تلاش شد تا با برگزاری کارگاه های آموزشی، کودکان با اهمیت محیط زیست و راه های حفظ و نگهداری از آن و همچنین آموزش تفکیک زباله و انواع آن آشنا شوند.

اجرای نظری و عملی طرح «روستای پاک» با محوریت کتابخانه عمومی

وی تصریح کرد: در مرحله دوم تلاش کردیم تا با حمایت دهیاری، بنر هایی با محتوای تاکید بر اهمیت و آموزش حفظ محیط زیست در سطح روستا نصب شوند. همچنین با پیگیری های کتابخانه، اولین غرفه بازیافت نیز در روستا ایجاد شد و در مراسم افتتاح آن، کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه، زباله های تفکیک شده خود را به صورت نمادین به این غرفه تحویل داده و جوایزی دریافت کردند.

اجرای نظری و عملی طرح «روستای پاک» با محوریت کتابخانه عمومی

کتابدار کتابخانه عمومی حضرت ولیعصر (عج) روستای مبارک آباد در پایان با اشاره به اسقبال مردم و همراهی مسئولین در اجرای مرحله سوم این طرح گفت: در مرحله سوم این طرح تلاش کردیم تا به همراه تعدادی از اعضای کودک و نوجوان کتابخانه، محیط زیست روستا را از زباله پاک کنیم که این اقدام با همراهی برخی از مسئولین روستا نیز همراه شد؛ همچنین استقبال و تشویق مردم روستا برایمان بسیار جالب بود که برخی از آنها با ما همراه شدند و برخی با اقداماتی مثل خرید خوراکی با این اقدام ما همراهی می کردند؛ همچنین در این مرحله از طرح نهال هایی که از سوی سازمان حفاظت محیط زیست استان به روستا هدیه شد، توسط کودکان کاشته و کارت های همیار طبیعت بین کودکان توزیع شد.

اجرای نظری و عملی طرح «روستای پاک» با محوریت کتابخانه عمومی

اجرای نظری و عملی طرح «روستای پاک» با محوریت کتابخانه عمومی

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
7 + 6 =