دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۰

گفتگوی پایگاه خبری ایلام زمین با کتابدار بخش نابینایان کتابخانه مرکزی استان ایلام؛

بانویی که با انگشتانش می‌بیند

شفیعی

رقیه شفیعی، کارشناس ارشد فلسفه و کلام اسلامی، خبرنگار مجله نسل مانا، تنها ماهنامه‌ی تخصصی نابینایان در کشور، به عنوان کتابدار بخش نابینایان در کتابخانه‌های عمومی فعالیت می‌کند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام، به نقل از پایگاه خبری ایلام زمین، شاید شنیدن این کلمه کلیشه‌ای که معلولیت محدویت نیست برای افرادی که با این معلولیت‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند تکراری و ملال آور باشد. چه بخواهیم چه نخواهیم معلولیت محدویت‌های را به همراه دارد اما چیزی که اینجا مهم‌تر است، غلبه بر تمام احساس‌های ناخوشایندی است که ممکن است هر لحظه به سراغتان بیاید. از یأس و ناامیدی گرفته تا کنار زدن و جا ماندن. رقیه شفیعی، بانوی ایلامی که به دل تمام این مشکلات و سختی ها زده است و با وجود این سختی ها ناامید و خانه نشین نشده است و لحظه ای دست از تلاش برنداشته است.

او اصلاً شبیه تحصیل کرده‌هایی نیست که تنها دست آوردشان از تحصیل یک مدرک خشک و خالی باشد. او مسلط بر موضوع صحبت می‌کند و همه چیز گویای آن است که مطالعات زیادی را در حوزه کاری خود داشته است. رقیه شفیعی، کارشناس ارشد فلسفه و کلام اسلامی و عضو کارگروه تخصصی کتابداران سراسر کشور است و به عنوان کتابدار بخش نابینایان در کتابخانه‌های عمومی فعالیت می‌کند. اگر کسی تنها صدای شفیعی را بشنود، باور نخواهد کرد که او از نعمت دیدن و بینایی محروم است و برایش قابل قبول نخواهد بود که کسی بدون قدرت بینایی به این حد از توانایی و مهارت رسیده باشد.

بانوی پرتلاش حوزه‌ی کتاب، بیشتر زمان خود را برای آموزش افراد نابینا و برگزاری جلسات کتاب خوانی و نشست با این افراد قرار داده است او با صبر و حوصله آموزش های تخصصی کامپیوتر را در اختیار این نابینایان قرار می‌دهد و حتی پا را فراتر گذاشته و بصورت کاملاً تخصصی و حرفه ای مباحث مربوط به سیستم عامل اندروید و نحوه کار کردن با گوشی را برای افراد نابینا تشریح می‌کند تا آن‌ها نیز بتوانند همانند او از این امکانات و تجهیزات استفاده کنند. او با اکثر نرم افزارهای تخصصی نابینایان آشنا است و برای مخاطب بصورت تخصصی آن‌ها را تشریح و توضیح می‌دهد. او با کمال میل حاضر است همه ی تجربیات خود را در اختیار سایر دوستان خودش قرار بدهد.

این کتابدار موفق در مورد تهیه کتاب های صوتی نیز تلاش های زیادی انجام داده است. او بسیاری از کتاب‌ها، مخصوصاً کتاب های درسی نابینایان را از صفحات متنی به فایل صوتی تبدیل کرده است. شفیعی در این مورد بیان کرد: بعد از تهیه اصل کتاب‌، از طریق هماهنگی با افرادی که در کار گویندگی توانمند هستند این کتاب‌ها به فایل‌های صوتی تبدیل می‌شوند و این فایل های با ارزش در اختیار تمام نابینایان سراسر کشور قرار می‌گیرد. برای اینکه کتابی چندین بار تنظیم نشود، بین تمام کتابداران نابینای کشور گروهی تشکیل شده و هر کتابی که آماده می شود بین همه اعضا به اشتراک گذاشته می‌شود تا از هزینه‌های تکراری جلوگیری شود. 

شاید در باور شما نگنجد که رقیه شفیعی در حوزه خبرنگاری نیز فعالیت دارد او خبرنگار مجله نسل مانا، تنها ماهنامه‌ی تخصصی نابینایان در کشور است که توسط نابینایان تهیه و منتشر می‌شود. یکی از سرویس‌های این مجله معرفی کتاب است که مسئولیت آن در اختیار شفیعی است که بصورت ماهانه پاکدست‌هایی را از نابینایان موفق منتشر می‌کند.

رقیه شفیعی در پاسخ سؤال ما در مورد وضعیت تحصیلی نابینایان در استان ایلام می‌گوید: خیلی از نابینایان متأسفانه خانه نشین شده‌اند و به دنبال تحصیل نرفته اند اما خانواده من خصوصاً مرحوم پدرم از همان کودکی به دنبال مدرسه مناسب برای من بودند و من با وجود تمام سختی‌ها از درس خواندن دست نکشیدم.

شفیعی در پایان در مورد چالش ها و مشکلاتی که نابینایان با آن روبه‌رو هستند گفت: متأسفانه یکی از هزاران دغدغه های اصلی نابینایان اشتغال است که متأسفانه در این زمینه هیچ اقدام مؤثری برای این افراد توسط سازمان‌های مربوطه صورت نگرفته است.
یکی دیگر از دغدغه های این عزیزان ورزش و فعالیت های فیزیکی است که در این حوزه نیز هیچ تجهیزات و امکاناتی در استان برای این افراد در نظر گرفته نشده است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 7 =